16 χρόνια κάθειρξη στον Gary Glitter

Η ιστορία ενός ανθρώπου από την κορυφή των chart στον βούρκο της διεθνούς κατακραυγής

28/02/2015 @ 10:16
Στην φυλακή κατέληξε, τελικά, ο διάσημος glam rocker Gary Glitter, η επιτυχημένη καριέρα του οποίου τερματίστηκε απότομα στο τέλος της δεκαετίας του '90, όταν αποκαλύφθηκαν οι ειδεχθείς σεξουαλικές του προτιμήσεις -αρχικά είχε κατηγορηθεί για παιδική πορνογραφία και στη δεκαετία των '00s και '10s για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών.

Η κατηγορίες κατά του Gary Glitter είναι: απόπειρα βιασμού, τέσσερα περιστατικά απρεπούς επίθεσης και ένα περιστατικό όπου έκανε σεξ με ένα κορίτσι κάτω των 13 ετών, όπως αναφέρει το BBC.

O δικαστής που τον έκρινε ένοχο, Alistair McCreath, ανέφερε πως δεν υπήρχαν ατράνταχτες αποδείξεις πως ο Gary Glitter (το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Paul Gadd) είχε μετανιώσει πραγματικά για τις πράξεις του.

Ο Glitter είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες στο δικαστήριο.

Το 1999 είχε καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για κατοχή παιδικής πορνογραφιάς. Έπειτα μετακόμισε στο Βιετνάμ, όπου κατηγορήθηκε για μια σειρά από σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων.

Ο Gary Glitter είχε κάνει τεράστια επιτυχία στη μουσική βιομηχανία στα '70s με single όπως τα "I'm The Leader Of The Gang (I Am)", "I Love You Love Me Love" και "Always Yours". Μεταξύ 1972 και 1995 είχε κυκλοφορήσει παραπάνω από 20 hit singles.
  • SHARE
  • TWEET