​Valley Of The Sun @ To Meros, Πάτρα, 07/10/19

Η φωνή του Ryan Ferrier κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στη φασαρία

Από την Αθανασία Χρυσανθοπούλου, 07/10/2019 @ 11:48

Πατρινοί φίλοι, η πόλη μας φέτος το φθινόπωρο θα αποτελέσει πέρασμα για πολλά εγχώρια και ξένα συγκροτήματα οπότε έχετε το νου σας για να ακούσετε καινούργιες μουσικές και να στηρίξετε με την παρουσία σας την τοπική σκηνή. Η πρώτη επίσκεψη έγινε από τους Valley Of The Sun, το συγκρότημα από το Σινσινάτι του Οχάιο που χρήζει ιδιαίτερης συμπάθειας από το κοινό από την εποχή του του δεύτερου EP τους, "The Saying Of The Seers" και συγκεκριμένα του τραγουδιού "Riding The Dunes". Ήταν μια καλή ευκαιρία να τους δει κανείς, γιατί βρίσκονται σε tour, που σημαίνει πως έχουν δουλέψει καλά τα κομμάτια επί σκηνής, έχουν στον προσκήνιο το καινούργιο άλμπουμ τους, "Old Gods" και έχουν διαφορετικά μέλη στην κιθάρα και στο μπάσο.

High Priest's Incense

To live ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση ενώ πρώτοι στην σκηνή ανέβηκαν οι High Priest's Incense. Δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2018 και φέτος κυκλοφόρησαν το EP τους, "Vanguard Of Revolution". Έκαναν φιλότιμες προσπάθειες για να μείνουν στο μυαλό μας τα φωνητικά και οι άγαρμπες κινήσεις τους στην κιθάρα αλλά το αποτέλεσμα ακουγόταν αρκετά μέτριο. Οι μελωδίες τους παρέπεμπαν σε γνωστά εγχώρια συγκροτήματα με πιο χαρακτηριστικό το κομμάτι που άφησαν για το τέλος, "Dragonfire". Το βασικό θετικό τους και αυτό που έσωσε όλη την κατάσταση ήταν τα drums, δυναμικά και επιθετικά έδωσαν χαρακτήρα σε αυτό το set.

Salto Mortale

Οι Salto Mortale είναι γνωστό συγκρότημα της τοπικής σκηνής καθώς ασχολούνται από το 2013 και έχουν ανοίξει αρκετά μεγάλα ονόματα. Ανήσυχοι νέοι παίρνουν ερεθίσματα απ’ ότι συμβαίνει γύρω τους, τα φιλτράρουν μέσω έντεχνων ροκ συνθέσεων και φτιάχνουν τραγούδια που χτυπάνε ευθεία στο συναίσθημα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που έχουν το δικό τους κοινό να τους στηρίζει σε κάθε νότα του "Παράθυρο Στο Χάος". Ξεκίνησαν με το "Λάχεση" και έκαναν ένα πέρασμα από τον δίσκο τους, "Ατελές Το Ον", που κυκλοφόρησε το περασμένο έτος προετοιμάζοντας το κοινό για τους Valley Of The Sun με τρόπο ζεστό και εκλεπτυσμένο σαν το ελληνόφωνο ροκ. Γενικώς, το συγκρότημα χρήζει εκτίμησης και το αποδεικνύει σε κάθε αξιοπρεπή εμφάνισή του.

Valley Of The Sun

Παρά την κακή ακουστική του χώρου, ήδη από τους πρώτους στίχους του "Old Gods" η φωνή του frontman Ryan Ferrier κατόρθωσε να ξεχωρίσει και να συστήσει την μπάντα που έχει μετρήσει αρκετά χιλιόμετρα παίζοντας μουσική. Έχοντας αφήσει πίσω, όπως έχουν δηλώσει, τις κακές συνήθειες επιδόθηκαν σ’ ένα set που πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα heavy riff και όχι τόσο τα σκοτεινά ψυχεδελικά χαρακτηριστικά που εξερευνά ο νέος τους δίσκος. Στη μάχη για το ποιος θα επικρατήσει στη μνήμη της stoner rock σκηνής εκείνοι επιλέγουν να ρίξουν τα "Hearts Aflame" και "Mariner's Tale" ανεβάζοντας την ενέργεια στα ύψη χρησιμοποιώντας μάλιστα δυναμικές rock 'n' roll μελωδίες στα σημεία που ήταν απαραίτητο. Φυσικά, το νεαρό κοινό δεν έμεινε αμέτοχο στα hard rock καλέσματα του μπασίστα Chris Sweeney και στα θεότρελα χορευτικά του Josh Pilot αγκαλιά με την κιθάρα. Τα νέα μέλη λοιπόν, έκλεψαν τα φώτα από τους δύο πυρήνες του συγκροτήματος και ειδικότερα από τον drummer Aaron Boyer ο οποίος την προηγούμενη φορά που επισκέφθηκε τη χώρα μας είχε τόσο καλή διάθεση που ανέβαινε στα τύμπανα και χτυπιόταν σε κάθε στίχο σαν δαιμονισμένος, γεγονός που δυστυχώς δεν συνέβη αυτήν τη φορά. Παρ' όλ' αυτά, ο κόσμος που τους έβλεπε για πρώτη φορά φάνηκε εξαιρετικά ικανοποιημένος από την εμφάνισή τους και τους ζήτησε να κλείσουν το set τους με το "Riding The Dunes". Εκείνοι ανταποκρίθηκαν με τον κιθαρίστα να κατεβαίνει και να παίζει μπροστά στο κοινό αυτήν τη χαριτωμένη αμερικάνικη hard rock μελωδία εγκαινιάζοντας μια επιτυχημένη, (ελπίζω), συναυλιακή περίοδο για τη μικρή μας πόλη.

SETLIST

 

Old Gods
Hearts Aflame
Mariner's Tale
All We Are
Dim Vision
Faith Is For Suckers
Means The Same
Speaketh The Shaman
Centaur Rodeo
Riding the Dunes

  • SHARE
  • TWEET