Unkle @ Sonar Athens, 12/10/19

Επιτυχημένη εμφάνιση των Unkle στο πρώτο Sonar Athens

Από τον Γιάννη Βόλκα, 15/10/2019 @ 16:36

Από το 1994, το Sonar αποτελεί ένα πρωτοποριακό πολιτιστικό γεγονός με κυρίως θέμα την ηλεκτρονική μουσική αλλά και πειραματικά σχήματα από ολόκληρο τον πλανήτη. Με αφετηρία τη Βαρκελώνη, το βραβευμένο φεστιβάλ πέρασε από διάφορες πόλεις για να φτάσει φέτος για πρώτη φορά και στην Αθήνα.

Πολύ σημαντικό γεγονός για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής και έτσι πλήθος κόσμου συσσωρεύτηκε για δύο μέρες στο Gazi Music Hall, στο Acro και στο Αμαξοστάσιο όπου φιλοξενήθηκαν οι τρεις σκηνές του φεστιβάλ με τους παρευρισκόμενους να μετακινούνται πέρα-δώθε ώστε να προλάβουν να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ονόματα.

Μπορεί η συγκεκριμένη μουσική να μην αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του αναγνωστικού κοινού του Rocking.gr αλλά εμείς βρεθήκαμε έστω και μόνο τη δεύτερη μέρα ώστε να παρακολουθήσουμε την εμφάνιση των Unkle, ενός σχήματος που έχει απασχολήσει ποικιλοτρόπως και ουκ ολίγες φορές τη rock κοινότητα.

Έχοντας κυκλοφορήσει φέτος το δεύτερο μέρος του "The Road" o James Lavelle βρήκε ιδανική αφορμή να επιστρέψει στην αγαπημένη του Αθήνα, ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά πυκνά στη μακροχρόνια καριέρα του. Έτσι η επιβλητική φωνή του Mark Lanegan έδωσε το έναυσμα με το "Requiem (When You Talke Love)" για να ακολουθήσει ένα mash up από διάφορες επιτυχίες του Άγγλου μουσικού.

Το setlist μοιράστηκε ανάμεσα σε παλιότερες και νέες συνθέσεις και αντίστοιχα διχοτομήθηκε και το μουσικό ύφος αφού ο Lavelle άλλοτε είχε σκοπό να δημιουργήσει ατμοσφαιρικά ηχοτόπια και άλλοτε να ξεσηκώσει το κοινό με χορευτικούς ρυθμούς. Σίγουρα οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι αυξάνονταν στο SonarClub όσο εξελισσόταν η βραδιά, προτίμησαν τις παλιότερες και πιο ξεσηκωτικές επιτυχίες ενώ γενικότερα οι Unkle με το μουσικό τους ύφος έδεσαν με τα υπόλοιπα σχήματα του φεστιβάλ.

Tον James Lavelle συνόδευσαν δύο μουσικοί σε ντραμς,κιθάρα και πλήκτρα ενώ από τα ηχεία του club περνούσαν σταδιακά όλοι οι τόσο σημαντικοί τραγουδιστές με τους οποίους έχουν συνεργαστεί οι Unkle στην πλούσια δισκογραφία τους. Έτσι ακούσαμε τον Ian Brown για λίγο στο "Reign" (μαζί με το πιο πρόσφατο "Looking For Rain") και για άλλο τόσο στο "Be There". Από το μακρινό παρελθόν ακούσαμε και το μαγευτικό "Lonely Soul" με τον Richard Ashcroft. O James Lavelle έκανε πάντα εξαιρετικές επιλογές στους τραγουδιστές με τους οποίους συνεργαζόταν είτε αυτός είναι ο Josh Homme στο πιο rock "Restless" είτε ο Michael Kiwanuka στο θλιμμένο και συγκλονιστικό "On My Knees".

Επιστροφή σε πιο χορευτικούς ρυθμούς με το remix στο πασίγνωστο "I Feel Love" της Donna Summer αλλά και το αγαπημένο "Touch Me" λίγο πριν κλείσει το set αναμενόμενα αλλά και πανέμορφα με το "In A State".

Αν και σίγουρα θα βρούμε ορισμένα κομμάτια που θα προτιμούσαμε να είχε συμπεριλάβει ο James Lavelle στο setlist, οι Unkle αποχώρησαν αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένο το κοινό. Όσον αφορά το Sonar Athens στην ολότητά του, το φεστιβάλ έδειξε ότι έχει την ικανότητα να «χωρέσει» στις συναυλιακές δραστηριότητες της πρωτεύουσας ενώ οι οπαδοί της ηλεκτρονικής μουσικής με τη στήριξή τους έκαναν φανερή την ορεξή τους για αντίστοιχες διοργανώσεις.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Μάνος Καλαφατέλης

  • SHARE
  • TWEET