The Tiger Lillies "30th Anniversary Tour" @ Fix Factory Of Sound, 24/01/20

Μαγευτικοί για ακόμα μια φορά

Από τον Γιάννη Βόλκα, 28/01/2020 @ 15:17

Κάθε άλλο παρά άγνωστοι στο ελληνικό κοινό οι Tiger Lillies αφού στα τριάντα χρόνια πορείας τους, τα οποία γιορτάζουν φέτος με ένα επετειακό τουρ, έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας ουκ ολίγες φορές. Η «εορταστική» αυτή φάση του πρωτοποριακού σχήματος δεν θα μπορούσε να μην περάσει από τη χώρα μας και οι Θεσσαλονικείς γέμισαν τον ισόγειο χώρο του Fix για να τους παρακολουθήσουν για ακόμα μια φορά. Ούτως ή άλλως όποιος έχει παρευρεθεί έστω και σε μια εμφάνισή τους, δημιουργεί αυτόματα μια σχέση ζωής, σύμφωνα με τα λεγόμενα των παρευρισκομένων.

The Tiger Lillies

Το μαγευτικό τρίο το οποίο θα μπορούσε να αποδόσει εξίσου ταιριαστά στο μέγαρο μουσικής αλλά και στους βροχερούς δρόμους του Λονδίνου ή του Παρισιού τράβηξε αυτόματα τα βλέμματα του κοινού με τον frontman Martyn Jackques να ορίζει την έναρξη του πιο ανίερου χορού. Το να αναλύσουμε την κάθε σύνθεση ξεχωριστά δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα αφού θα βλέπαμε το δέντρο και θα χάναμε το δάσος. Πόσο περισσότερο όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση το δάσος είναι πανέμορφα σκοτεινό και μυστηριώδες.

The Tiger Lillies

Οφείλουμε πάντως να ξεχωρίσουμε τις ,πάντα, συγκλονιστικές ερμηνείες του Martyn είτε βρίσκεται όρθιος και αγέρωχος με το ακορντεόν στο χέρι, είτε καθισμένος και μελαγχολικός μπροστά στο πιάνο του . Εξίσου σημαντικός ο Adrian Stout ο οποίος αλλάζει μπάσο, μουσικό πριόνι, theremin και ότι άλλο χρειαστεί ώστε να χρωματίσει τη μουσική του σχήματος. Τελευταίος, ως νεότερο μέλος, αλλά εξαιρετικός ο Jonas Golland ο οποίος με χαρακτηριστική άνεση αλλά και περίσσια μαεστρία μπαίνει στις κορυφαίες θέσεις κρουστών που έχουμε παρακολουθήσει ζωντανά.

The Tiger Lillies

Προβοκατόρικοι ως βλάσφημοι και σίγουρα ακατάλληλοι για αυτούς που προσβάλονται εύκολα, οι Tiger Lillies συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, μετά από τριάντα χρόνια και αμέτρητους δίσκους, να συγκλονίζουν, να εκπλήσσουν και να προκαλούν με τη σκοτεινή θεματολογία τους. Παράλληλα όμως δένουν με μαγευτικό τρόπο την jazz, τα blues, τη μουσική των καμπαρέ και το θέατρο του δρόμου. Κάθε εμφάνισή τους αποτελεί ένα διαφορετικό show το οποίο όμως περιέχει πάντα την προσωπική τους χαρακτηριστική σφραγίδα. Η φετινές τους εμφανίσεις φυσικά δεν αποτέλεσαν εξαίρεση. Ένα μουσικό σχήμα που πραγματικά δείχνει αδύνατο να αποτύχει επί σκηνής. Εκ γενετής ταλαντούχοι ή εξαιρετικά καλοπροβαρισμένοι; Δεν έχει καμία σημασία αφού το αποτέλεσμα μας επιβραβεύει κάθε φορά.

The Tiger Lillies

Το κοινό παρακολουθούσε την εξέλιξη της βραδιάς αποσβολωμένο για να αποζημιωθεί με τα γνωστότερα "Start A Fire" και "Maria" λίγο πριν τη λήξη ένος αποστομωτικού show. Οι Tiger Lillies, γιόρτασαν τα τριάντα τους χρόνια αλλά δεν σταματούν εδώ. Η επόμενη δισκογραφική τους δουλειά βρίσκεται ήδη στα σκαριά και εμείς ήδη περιμένουμε την επόμενη επίσκεψή τους. Οι ίδιοι δείχνουν ότι θα μας απασχολούν για πολλά χρόνια ακόμα και εμείς δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε τι μας επιφυλάσσουν για τη συνέχεια.

The Tiger Lillies

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

  • SHARE
  • TWEET