The Nomads, The Snails @ An Club, 10/11/18

Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα μιλάγαμε για μία απλά αξιοπρεπή εμφάνιση των Nomads, στο τέλος επικράτησε ο αυθορμητισμός

Από τον Ξενοφώντα Καράμπαλη, 13/11/2018 @ 11:45

Οι συναυλίες γνωστών γκαραζοπατέρων στην Αθήνα είναι πάντα γεγονότα στα οποία αν παραβρεθείς δεν το μετανιώνεις. Οι Nomads, που επέστρεψαν στο An Club μετά από σχεδόν έξι χρόνια, ήταν δοκιμασμένη συνταγή για το ελληνικό κοινό και ο κόσμος ήξερε τι τον περίμενε. Σίγουρα το κοινό δεν είχε την ίδια ένταση με την προηγούμενη εμφάνιση της μπάντας τον Φεβρουάριο του 2013, όμως οι Nomads δεν απογοήτευσαν. Με τους Nick Vahlberg (φωνητικά/κιθάρα) και Hans Östlund (lead κιθάρα) από την αυθεντική σύνθεση του συγκροτήματος, η μπάντα ξεκίνησε μεν με μία επαγγελματική εμφάνιση, που στο τέλος όμως εξελίχτηκε σε ένα μικρό πάρτυ.

Οι εγχώριοι Snails έκαναν την αρχή στήνοντας την ατμόσφαιρα της συναυλίας με τις βασικές αρχές του garage rock: απλές κιθαριστικές δομές με το απαραίτητο destortion. Παρόλο που παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα ήχου, παρουσίασαν ένα ωριαίο setlist βασισμένο στους δίσκους "Dr Acid" και "Snails" μαζί με μια διασκευή στο "Graveyard" των Dead Moon. Ο Φουρλάνης δεν δίνει μαθήματα κινησιολογίας, όμως είναι πιστός στις μουσικές του καταβολές και μαζί με τους υπόλοιπους Snails τράβηξαν τον - αρκετά μουδιασμένο - κόσμο στο μπροστινό κάγκελο του An.

Snails

The Snails Setlist: Mind Control / Psycho Train / Overflow / The Burning Boy / My Other Side / She's Like My Girl / Shadow Land / Sidewalks / Dancing With The Zombies / Lady / Universal Soldier / Graveyard (Dead Moon Cover) / Gypsy Woman

Οι headliners της βραδιάς που ακολούθησαν ξεκίνησαν χωρίς πολλά λόγια με το "Can't Keep A Bad Man Down". Ο κόσμος δεν μπήκε από την αρχή στο κλίμα, παρόλο που συνήθως ο μικρός χώρος του An βοηθάει στην άμεση επαφή συγκροτήματος και κοινού. Οι Nomads όμως δεν έκαναν εκπτώσεις στις εκτελέσεις των κομματιών, ενώ οι Björne Fröberg στο μπάσο και Jocke Ericson στα drums κρατούσαν σφιχτό το rhythm section της μπάντας. Στα φωνητικά όλοι κάλυπταν τον Vahlberg στα ρεφρέν, ενώ ο Östlund εκτός από τα ακατέργαστα solo στη κιθάρα με την ελαφρά punk απόχρωση, τραγούδησε στο "Knowledge Comes With Death's Release". Τα τεχνικά προβλήματα ανάγκασαν τη μπάντα να χάσει λίγο τη ροή στο "Working For The Man", αν και μετά όλα διορθώθηκαν.

The Nomads

Ο συναυλιακός χώρος ηλεκτρίστηκε προς το τέλος του main set και κυρίως με τα "Top Alcohol" και "Wasn't Born to Work". Όταν οι Nomads γύρισαν πίσω στη σκηνή  για το encore η συναυλία ήταν εντελώς διαφορετική, με τη μπάντα να ζητάει requests από τον κόσμο καταλήγοντας στο "Surfin' In The Bars". Λίγο πιο πριν ένας φανατισμένος θεατής πήρε την πρωτοβουλία να ανέβει στη σκηνή και να τραγουδήσει μαζί με το συγκρότημα το "Call Off Your Dogs", υπό την συνοδεία ιαχών από το υπόλοιπο μαγαζί. Το συγκρότημα επικρότησε αυτή την αυθόρμητη κίνηση και ανταπέδωσε χαμογελώντας στο κοινό ένα εν μέρη απρογραμμάτιστο setlist, το οποίο ίσως θα έπρεπε να τραβήξει για λίγο ακόμα.

The Nomads

Οι Nomads κατάφεραν να «γυρίσουν» τη συναυλία και έτσι εκεί που όλα έδειχναν ότι θα μιλάγαμε για μία απλά αξιοπρεπή εμφάνιση, στο τέλος επικράτησε ο αυθορμητισμός. Μπορεί να μην ήταν μία συναυλία που θα θυμόμαστε για χρόνια, όμως το συγκρότημα αποδείχτηκε αρκετά δεμένο μουσικά για να μεταδώσει στο κοινό τη βρωμιά του garage punk. Αν και δεν τα κατάφερε από τα πρώτα κομμάτια, η μπάντα τελικά παρέσυρε τους παρευρισκόμενους στο An Club, υποκινώντας και ένα μικρό mosh pit στο κλείσιμο της συναυλίας. Ο χώρος δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτος, αλλά όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Nomads έμειναν ευχαριστημένοι.

The Nomads

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής / Chris Lemonis Photography

SETLIST

Can't Keep a Bad Man Down
Miles Away
Hangman's Walk
Don't Pull My Strings
The Bad Times Will Do Me Good
Knowledge Comes With Death's Release
Don't Kill The Messenger
Where The Wolf Bane Blooms
Crystal Ball
I've Seen Better
Swamp Gal
Working For The Man
Lowdown Shakin' Chills
I'm Out Of It
In A House of Cards
Top Alcohol
Wasn't Born to Work

Encore:

Rat Fink A Boo-Boo
Frying Pan
Don't Tread On Me
American Slang
Call Off Your Dogs
Surfin' In The Bars

  • SHARE
  • TWEET