Συναυλία Ενίσχυσης Πληγέντων Από Τις Πυρκαγιές (Nightstalker, Razastarr, The Last Drive κ.ά.) @ Σκοπευτήριο Καισαριανής, 01/08/18

Συγκινητική προσέλευση με μοναδικό σκοπό την αλληλεγγύη

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 03/08/2018 @ 11:31

Έχουμε ξαναπεί, μάλλον αρκετές φορές, ότι η μουσική ως ενασχόληση για τον καθένα από εμάς που την παρακολουθεί είναι μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα διαδικασία, αλλά σίγουρα δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με σημαντικά και ζωτικά θέματα της ύπαρξης της δικής μας και του διπλανού μας. Για τους μουσικούς και δημιουργούς όμως, οι οποίοι στην τελική είναι η κινητήριος δύναμη αυτής της διαδικασίας, μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από νότες και στιχάκια.

Μια ακριβώς τέτοια απόδειξη αποτέλεσε και η χθεσινή εκδήλωση στον ιερό και με ιδιαίτερους συμβολισμούς χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση συγκροτημάτων διαφορετικής ηχητικής προέλευσης, αλλά και η παρουσία μεγάλου πλήθους, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι η αλληλεγγύη είναι το τελευταίο εφόδιο που μας έχει απομείνει.

The Last Drive

Η προσέλευση δεν ήταν απλά σπουδαία, ήταν συγκινητική, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν και να υποστηρίζει εμπράκτως όλους αυτούς που έχουν ανάγκη αυτές τις στιγμές, μετά την καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αν. Αττική. Ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις συνύπαρξης σε συναυλιακό χώρο ανθρώπων από την rock κοινότητα, με αυτούς από τον hip hop χώρο, όλοι παρόντες με σκοπό να συμβάλουν με τον τρόπο τους και με ό,τι δύναται ο καθένας στον κοινό σκοπό.

Ασφαλώς σε μια τέτοια περίσταση παρατηρήσεις για τη ποιότητα του ήχου, για την απόδοση των εμφανιζόμενων, για την σκηνική τους παρουσία κλπ έχουν δευτερεύουσα σημασία και ακόμα λιγότερο.

Panx Romana

Ωστόσο τέτοια σχετικά προβλήματα δεν υπήρξαν. Όλα τα συγκροτήματα που τίμησαν την εκδήλωση άρεσαν στο κοινό που παρακολούθησε και όσο περνούσε η ώρα οι εκδηλώσεις ήταν όλο και πιο έντονες, ακόμα και με καπνογόνα, κυρίως για hip hop acts.

Η ροή του προγράμματος ακολουθούσε μια εναλλαγή των hip hop και rock συγκροτημάτων με μισάωρες εμφανίσεις της κάθε μπάντας και πολύ σύντομα διαλλείματα. Αυτό σημαίνει ότι σε καμία στιγμή η βραδιά δεν κούρασε και δεν έκανε κοιλιά.

Nightstalker

Hip hop μπάντες όπως οι Razastarr, Ψυχόδραμα 07, Anser X Eversor, Λόγος Τιμής, JK One X DJ Wheel M για τις οποίες δεν μπορώ να έχω άποψη λόγω του μουσικού τους ύφους, γέμισαν τη σκηνή και σε ορισμένες περιπτώσεις ώθησαν πολλούς να τραγουδάνε τα στιχάκια τους.

Από την άλλη συγκροτήματα όπως οι Nightstalker, οι The Last Drive, οι Panx Romana (τους οποίος ξαναείδα μετά από 26-27 χρόνια), οι 1000mods, οι Fundaracar, οι Θραξ Πανκc πρόσφεραν και αυτοί με την παρουσία τους και την μουσική τους. Όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις έτσι και τώρα άρεσαν και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που ήταν εκεί, ιδιαίτερα οι παλιότερες μπάντες που έχουν μια μεγαλύτερη επαφή με το κοινό τους. Ενώ τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης δεν σταματούσαν, από όλους τους συμμετέχοντες...

1000 Mods

Όταν άλλοι στέλνουν τις σκέψεις και άλλοι τις προσευχές τους οι κυνηγημένοι, οι απόκληροι, οι «ανήμποροι» αυτού του κόσμου είναι αυτοί που θα σκεφτούν αυτόν που έχει ανάγκη  όπως το είδαμε να συμβαίνει αυτές τις ημέρες, όπως το έκαναν και όλοι αυτοί οι χιλιάδες που βρέθηκαν στην Καισαριανή της Τετάρτη το βράδυ, τα συγκροτήματα που συμμετείχαν και ασφαλώς οι διοργανωτές που έστησαν αυτό το event, που ξεκίνησε κατά τις 19:00 και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα με επιτυχία σε σχέση με τον σκοπό του.

1000 Mods

Ας ευχηθούμε όμως την επόμενη φορά που θα μαζευτεί τόσος κόσμος να είναι για ευχάριστο λόγο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής / Chris Lemonis Photography

  • SHARE
  • TWEET