Still Corners, Arianna K. @ Gagarin 205, 21/11/18

Οι Still Corners επέστρεψαν ύστερα από πέντε χρόνια για μια άκρως ατμοσφαιρική βραδιά

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 24/11/2018 @ 15:55

Πέρασαν πέντε χρόνια από την τελευταία επίσκεψη των Still Corners στην Ελλάδα. Τι άλλαξε από τότε; Κυκλοφόρησαν δύο ακόμη καλούς δίσκους, με τον πιο πρόσφατο "Slow Air" να κερδίζει τους ακροατές, ενώ τα 27.000.000 views του "The Trip" στο Youtube προσέφεραν μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο συγκρότημα.

Το Gagarin γέμισε ασφυκτικά το βράδυ της Τετάρτης,  με τον κόσμο έτοιμο να ταξιδέψει μέσα στις dream pop ορέξεις του συγκροτήματος. Στην αρχή φυσικά, είχε την χαρά να ταξιδέψει στις νεανικές μουσικές της Arianna K και της τετραμελούς μπάντας της. H νεαρή καλλιτέχνης έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει τον πρώτο της δίσκο "Early Landed", τράβηξε τα βλέμματα μέσω των υπέροχων συνθέσεών της. Αμέσως καταλάβαμε ότι το μέλλον της ανήκει εφόσον δείξει το απαραίτητο πάθος γι' αυτό που κάνει. Το πιάνο και τα synths κατέχουν τον κύριο ρόλο στις «πιασάρικες» μελωδίες της, οι οποίες βέβαια επιδέχονται βελτίωση ώστε να φτάσουν στα αυτιά πολλών ακόμα μουσικόφιλων. Κάποια από τα κομμάτια που ακούσαμε ήταν τα "Sun Is Glue", "Angry Song" και το πολύ καλό πρώτο single του άλμπουμ, "Steps".

Arianna K

Από την άλλη οι Still Corners ξεκίνησαν την μικρή σε διάρκεια εμφάνισή τους με το "Black Lagoon". Το duo  των Tessa Murray (φωνή synths) και Greg Hughes (κιθάρα), συνοδευόμενο επίσης από drums, έπαιξε μέσα σε μία ώρα και δέκα λεπτά κομμάτια από τα τέσσερα άλμπουμ του, ενισχύοντας τα ατμοσφαιρικά vibes.  Ήταν μία βραδιά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, αλλά με ειλικρίνεια στα συναισθήματα τα οποία προσέφερε. Οι θεατές αφέθηκαν στους ήχους των άξιων κληρονόμων των Slowdive, Cocteau Twins, Mazzy Star. Το συγκρότημα με τη σειρά του φάνηκε να εντυπωσιάζεται από την προσέλευση του κόσμου και λίγο πριν το τέλος ζήτησε από αυτόν  να «ποζάρει» ώστε να βγει η επιθυμητή selfie πάνω από τη σκηνή. H ανταμοιβή φυσικά ήταν αντάξια, αφού ακολούθησε το μεγάλο hit "The Trip", ώστε να κλείσει το βασικό μέρος της εμφάνισης.

Still Corners

Στο encore ακούσαμε το νοσταλγικό "Wish" και το "Still Life", διασκευή του κομματιού των Horrors . Κάτι όμως μας έλειψε. Μας έλειψε η κορύφωση στο τέλος του κάθε κομματιού. Μας έλειψε το ατμοσφαιρικό χάος που προσφέρουν αυτού του είδους τα συγκροτήματα στα live. Χρειαζόταν λίγη παραπάνω υπερβολή ώστε απογειωθούν τα τραγούδια . Λίγη παραπάνω φασαρία  ώστε να ξεφύγουν από την "στουντιακή" εκτέλεση. Κάπου εκεί το «έχασαν» οι Βρετανοί, καθώς δεν στήριξαν το κατά τα άλλα εκπληκτικό υλικό τους. Είναι ίσως η μικρή αυτή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να τους εισάγει στα κορυφαία συναυλιακά events.

Still Corners

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

SETLIST

Black Lagoon
Fireflies
Lost Boys
Dreamlands
The Calvary Cross (Richard & Linda Thompson)
Don't Fall In Love
Cuckoo
Beginning To Blue
The Message
The Photograph
Endless Summer
Berlin Lovers
Horses At Night
The Trip

Encore:

Wish
Still Life (The Horrors)

  • SHARE
  • TWEET