Puta Volcano, Perfect Mess @ Ghetto, Πάτρα, 13/10/18

Με φόρα από την ευρωπαϊκή περιοδεία, οι Puta Volcano μας πρόσφεραν απλόχερα το ποιοτικό post-grunge/alternative τους που είχε στερηθεί το κοινό της Πάτρας για αρκετά χρόνια

Από τον Άλκη Κοροβέση, 17/10/2018 @ 13:16

Μετά τη βαλκανική περιοδεία που πέρασε και από Αυστροουγγαρία, ήρθε σειρά για μια ακόμα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα να παραδοθεί για πρώτη φορά στο groove των Puta Volcano. Η έδρα της Παναχαϊκής, το καμάρι της Δυτικής Ελλάδας, η πολιτιστική πρωτεύουσα του 2006, η Πάτρα, για τους μη μυημένους. Είναι αλήθεια ότι για αρκετό καιρό γινόντουσαν πολλές προσπάθειες από τη μπάντα να πραγματοποιηθεί ένα όνειρο ζωής. Ωστόσο η Πάτρα δεν είναι Seattle, απαιτείται να συμβεί μια σπάνια συμπαντική σύμπτωση ώστε να γίνει αυτό. Τελικά, οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν το περασμένο Σάββατο για το τελευταίο live των Puta Volcano πριν την έναρξη των ηχογραφήσεων του νέου τους δίσκου. Παρέα τους οι Perfect Mess, μια σύμπραξη με κύριο γνώμονα το grunge (εξ ου και το Seattle που προαναφέρθηκε).

Στις 21:30 και ενώ ήδη οι πόρτες ήταν ήδη μία ώρα ανοιχτές, ο κόσμος ακόμα δεν είχε φτάσει το peak του. Παρόλα αυτά, οι κατά ¾ Πυργιώτες έκαναν την εμφάνισή τους, ώστε να μας ζεστάνουν πριν το κυρίως πιάτο. Είχαν ικανό χρόνο να ξεδιπλώσουν το πλούσιο ταλέντο τους, αφού εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την μία ώρα που είχαν στη διάθεσή τους. Με μπόλικη ενέργεια και διάθεση αλλά και αρκετά προβλήματα όσον αφορά τον ήχο - το σετ τους σταμάτησε τουλάχιστον δυο φορές για τεχνικούς λόγους, το ύφος τους πέρναγε από rock σε metal ρυθμούς με μεγάλη ευκολία. Η αγάπη τους για τους Foo Fighters δεν περνάει απαρατήρητη, αφού σε κομμάτια όπως το "Broken Ladders" είναι έκδηλη η επιρροή τους, ενώ και σε σκηνική παρουσία ο frontman φαίνεται να έχει μελετήσει καλά τον Dave Grohl. Ακόμα και τα δεύτερα φωνητικά του drummer ήταν ένα ακόμα κοινό με τη μπάντα του πρώην μπασίστα των Nirvana.

Perfect Mess

Με την αρκετά πειστική εμφάνισή τους, οι Perfect Mess νομίζω κέρδισαν μερικούς ακόμα φίλους με το σπαθί τους. Ικανοί οργανοπαίχτες, με ωραίες ιδέες να εξελίσσονται σε ελκυστικές συνθέσεις, το μόνο ίσως αρνητικό που θα μπορούσα να εντοπίσω είναι οι μεγάλες διάρκειες σε ορισμένα κομμάτια τους. Όπως και να έχει, προσωπικά με έπεισαν να ασχοληθώ μαζί τους και με το υλικό του ομώνυμου ντεμπούτο δίσκου τους.

Puta Volcano

Γύρω στις έντεκα παρα τέταρτο ήρθε και η ώρα για την πολυαναμενόμενη πρώτη εμφάνιση των Puta στην Πάτρα. Με τα ηχεία να παίζουν το αρχικό θέμα του "Neon" σε λούπα, μέχρι να εμφανιστούν στη σκηνή, ο κόσμος είχε κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του, γεμίζοντας το Ghetto, αλλά αφήνοντας όμως ένα κενό ανάμεσα σε αυτόν και τη μπάντα. Ένα κενό που τελικά γέμισε μετά από προτροπή της Άννας.

Puta Volcano

Οι Puta Volcano μετά από τόσα live, και προερχόμενοι από μια ευρωπαϊκή περιοδεία, μας πρόσφεραν απλόχερα κάτι που είχε στερηθεί το κοινό της Πάτρας για αρκετά χρόνια. To post-grunge/alternative στυλ της μπάντας είναι από τα πιο εύκολα στο άκουσμα της εγχώριας σκηνής των τελευταίων ετών. Με το περσινό "Harmony Of Spheres" να κυριαρχεί στο σετ τους, αλλά και ευπρόσδεκτες εκπλήξεις από το - αδικημένο - "Represent Victory Below Eye", μετέτρεψαν μια όμορφη βραδιά σε εξαιρετική.

Puta Volcano

Με τους Alex, Άννα, Bookie και Στέφανο σε μεγάλα κέφια, και με μεγάλη άνεση επι σκηνής, θεωρώ πως περισσότερο έδωσαν, παρά πήραν πίσω, στην αλληλεπίδραση τους με το κοινό. Αν και η ανυπομονησία για ένα από τα πιο καυτά ονόματα της ελληνικής σκηνής ήταν μεγάλη, οι αντιδράσεις του κόσμου δεν συγκρίνονται με αυτές που παρατηρήθηκαν στο πιο πρόσφατο live που τους είδα, στο Under The Sun Festival, το καλοκαίρι. Πιστεύω την επόμενη φορά, το κοινό θα είναι λιγότερο μουδιασμένο. Τώρα που έγινε η αρχή, θεωρώ πως δεν θα αργήσουν να μας επισκεφτούν και πάλι, αυτή τη φορά με ένα νέο δίσκο να έχει προστεθεί στην άκρως ποιοτική δισκογραφία τους.

Φωτογραφίες: Dimitris Hiras

SETLIST

Neon
Moebius
Dune
Raindance
Zombie (Your Mother Ate My Dog)
Jovian Winds
Afterglow
Bird
Zeroth Law
Infinity
The Sun
Burn The Rest
  • SHARE
  • TWEET