Οι Φόβοι Του Πρίγκηπα @ Six D.O.G.S., 12/01/19

Επέστρεψαν μετά από χρόνια στη σκηνή της Αθήνας με ένα δυνατό live

Από την Ναϊρί Πελτεγιάν, 16/01/2019 @ 16:11

22:15 on a Saturday night (κατά τους Cure), κάτω από μία ντισκομπάλα, αυτή του six d.o.g.s, έχουν σβήσει ήδη τα φώτα, τα χειροκροτήματα έχουν ξεκινήσει πριν από κάποια λεπτά και τυπικοί στο ραντεβού τους οι Οι Φόβοι Του Πρίγκηπα βρίσκονται στη σκηνή.

Χωρίς πολλά λόγια και ξεκινώντας με το "Κοίτα", δεν μου πήρε πολλή ώρα να καταλάβω την αναμονή όλων αυτών που βρέθηκαν εκείνη την ημέρα εκεί. Σε έναν γεμάτο χώρο, δεν παρέλειψαν να ανοίξουν τη βραδιά με έναν από τους καλύτερους τρόπους, εκείνον που σε ωθεί να ανέβεις στη σκηνή μετά από τόσα χρόνια δηλαδή, που δεν είναι άλλος από τον κόσμο. Αφού «Εσείς είστε ο λόγος» που μετά από πολλά χρόνια βρέθηκαν και πάλι στην Αθήνα.

Τα "Απορία", "Είναι Ωραία Εδώ" και "Σύννεφο", παίρνουν σειρά, με τα lyrics να ακούγονται τριγύρω μου, γεγονός για το οποίο δεν ευθυνόταν ο ήχος του χώρου (ο οποίος υπήρξε μια χάρα - να τα πούμε και αυτά) αλλά ότι όσοι βρέθηκαν εκεί πήραν τον ρόλο του πέμπτου μέλους της μπάντας, με κάποιον τρόπο. 

Τα προβλεπόμενα κενά γεμισμένα με χιούμορ και συνεχείς ευχαριστίες προς τον κόσμο, και αντίστοιχα χειροκροτήματα, παραγγελιές, χαμόγελα, ενέργεια και χορός.

Μία φωνή ακούγεται να φωνάζει "21 Μαχαίρια" και κάπως έτσι έγινε. Τα οι "Φόβοι Του Πρίγκηπα", "Χωμάτινη Κούκλα" και "Δεν Θα Κρυφτώ" πήραν μετά από αυτό τη δική του θέση στο live.

Οι Φόβοι Του Πρίγκηπα

Λίγο παραπάνω από μιάμιση ώρα μετά, αφού ευχαρίστησαν όσους βρεθήκαμε εκεί αποχώρησαν από τη σκηνή. Αν σκεφτείς ότι κανείς δεν κινήθηκε προς την έξοδο, τα χειροκροτήματα δεν σταμάτησαν όπως και οι παροτρύνσεις τύπου «Παίξτε τα όλα από την αρχή», μέχρι και εγώ θα ανέβαινα για encore. Η ενέργεια σε όλη τη διάρκεια ήταν αξιοσημείωτη και από τις δύο πλευρές, η δήλωση του γκρουπ «Ευχαριστούμε τόσο πολύ για αυτήν τη βραδιά και παρόλο που δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να παίξουμε όλη τη δισκογραφία, δεν φαντάζεστε τη χαρά μας για το γεγονός ότι βρισκόμαστε απόψε εδώ», έκανε μία τίμια εμφάνιση ακόμα πιο τίμια.

Το encore επεφύλασσε δύο άγνωστα κομμάτια, εκ των οποίων το ένα καινούριο και άτιτλο προς το παρόν. Αν κρίνω από την ανταπόκριση, περιμένουμε σύντομα όνομα και ίσως κάποια κυκλοφορία. 

Για κλείσιμο, μία διασκευή του "Keep On Rocking In The Free World" λειτούργησε παραπάνω από αποτελεσματικά, κάνοντας όποιον δεν είχε κουνηθεί (δεν ξέρω αν όντως υπήρχε κάποιος) να παραιτηθεί από την ιδέα ότι θα φύγει έτσι.

Με αφορμή διαφόρων συζητήσεων ή σχολίων, σχετικά με την επιστροφή συγκροτημάτων μετά από χρόνια, έτυχε να βρεθώ σε αυτό το live που απαρτήθηκε από ανθρώπους που γούσταραν (κάτω και πάνω στη σκηνή), χόρευαν, τραγουδούσαν και κανένα κινητό δεν έκλεψε την παράσταση. Καθ' όλη τη διάρκεια, λοιπόν, σκεφτόμουν ότι οι επιστροφές δεν είναι πάντα για συμφέρον ή για κακό. Ο χρόνος, η ενέργεια και η ανταπόκριση του κόσμου είναι τα κριτήρια που θα ορίσουν το αν μία μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή και παραπαίει ή βρίσκεται εκεί και το απολαμβάνει όσο και οι κάτω από αυτήν, και που εν τέλει αν καταφέρει φτιάξει το Σαββατόβραδό σου λίγη σημασία έχει. Υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω μας που αξίζει να γινόμαστε κακεντρεχείς και η μουσική (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) δεν είναι ένα από αυτά.

Συνοπτικά; Μία διοργάνωση χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα, με καλό ήχο, καλό εξαερισμό (βασικό παιδιά), με τον σκοτεινό χώρο και την ντισκομπάλα του six d.o.g.s να κλείνουν μία εξαιρετική επιστροφή ενός άφοβου Πρίγκηπα.

Εις το επανειδείν.

SETLIST

Κοίτα
Απορία
Είναι Ωραία Εδώ
Ειρωνικόν
Κολασμένη Ανδρεία
Σύννεφο
Πριν Γεράσω Θα ζήσω 
Βρώμικη Γυναίκα
21 Μαχαίρια
Οι Φόβοι Του Πρίγκηπα
Χωμάτινη Κούκλα
Σαν Να Γδέρνω Σε Δέντρο
Δεν Θα Κρυφτώ
Μυρωδιά Για Να Αναπνέω

Encore: 

Άτιτλο
Keep On Rocking In The Free World

  • SHARE
  • TWEET