Nick Waterhouse, George Zervos @ Fuzz Club, 30/03/19

Απολαύσαμε το αυθεντικό, πιασάρικο rock 'n' roll του Nick Waterhouse, σε μια sold out συναυλία

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 02/04/2019 @ 16:36

Μια καταπληκτική βραδιά μας χάρισε ο Nick Waterhouse και η παρέα του το βράδυ του Σαββάτου. Ο Kαλιφορνέζος καλλιτέχνης δικαίωσε με την εμφάνισή του όλο τον κόσμο που γέμισε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του Fuzz.

Την βραδιά άνοιξε ο George Zervos. Για περίπου μισή ώρα, μας παρουσίασε κομμάτια από το debut album του "For Your Love", καθώς και μερικά καινούργια που πρόκειται να  κυκλοφορήσουν στο νέο του δίσκο. Η χαρακτηριστική μπάσα φωνή του, η ροκαμπιλάδικη  αισθητική, τα γρήγορα τέμπο, οι δυνατές κιθάρες και γενικά η χορευτική garage μουσική από τον αμερικάνικο νότο των προηγούμενων δεκαετιών, αποτέλεσαν τα εργαλεία του καλλιτέχνη ώστε να μας κάνει να περάσουμε καλά και να νοιώσουμε έτοιμοι για την εμφάνιση του Nick Waterhouse.

George Zervos

Στις 22:15 ακριβώς, ακούστηκαν οι πρώτες νότες του "Which Was Writ" και το ατέλειωτο πάρτι ξεκίνησε με το κοινό να επιδίδεται σε κραυγές λατρείας και χειροκροτήματα. Ο ήχος ήταν πολύ καλός, αν και λίγο χαμηλός σε ένταση, ενώ στις άρτιες και καλοδουλεμένες εκτελέσεις των κομματιών πρωτοστάτησαν τα κιθαριστικά σόλο του Waterhouse και η βραχνή, έντoνη φωνή του. Βέβαια, τίποτα δεν θα ακουγόταν τόσο όμορφο χωρίς τη συνοδεία των γυναικείων φωνητικών, του σαξοφώνου, αλλά και του πιάνο. Τα περισσότερα κομμάτια στο τέλος τους μετατρέπονταν σε αυτοσχεδιασμούς, όπου ο frontman έβρισκε την ευκαιρία ώστε να παρουσιάσει ένα-ένα τα μέλη της μπάντας του. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε μουσικός πήρε το χρόνο του ώστε να σολάρει και να λάβει το χειροκρότημα από το ενθουσιασμένο κοινό.

Nick Waterhouse

Ακούσαμε πολλά τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, ενώ το υπόλοιπο setlist δομήθηκε από επιτυχίες που τα τελευταία χρόνια έχει τιμήσει αρκετά το ελληνικό ραδιόφωνο. Η αρχή του ξεφαντώματος δόθηκε βέβαια με το πιο γνωστό κομμάτι του καλλιτέχνη, το "Katchi". Από εκεί και πέρα ακούστηκαν τα πιο δυνατά rock and roll χορευτικά κομμάτια, υπενθυμίζοντας πως οι μουσικές των 50s και 60s θα συγκινούν και θα διασκεδάζουν για πολλά χρόνια ακόμα παρέες μουσικόφιλων.  Ταρακουνηθήκαμε με τα "It's Time", "This Is A Game", "If You Want Trouble", "Some Place", ενώ έπρεπε να περιμένουμε το encore για να χαλαρώσουμε λίγο με το "Raina", αλλά και να ονειρευτούμε road trips στις δυτικές ακτές της Αμερικής μέσω του "L.A. Turnaround".

Nick Waterhouse

Ο Nick Waterhouse και τα υπόλοιπα μέλη, καθόλη τη διάρκεια της εμφάνισης είχαν φοβερή ενέργεια πάνω στη σκηνή, φάνηκε να περνάνε πολύ καλά και σε πολλά σημεία ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη μεγάλη προσέλευση αλλά και για τον συνεχή ενθουσιασμό του. Άλλωστε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισης, ο Nick κατέβηκε από τη σκηνή για να φωτογραφηθεί με το κοινό και να υπογράψει δίσκους, δείχνοντας έτσι πως η ευγενική χαρακτηριστική του φυσιογνωμία πηγάζει μέσα από μια σεμνή προσωπικότητα.

Nick Waterhouse

Φωτογραφίες: Πάνος Μούρτζης

SETLIST
 

Which Was Writ
Song For Winners
It’s You Voodoo Working (Charles Sheffield)
Wreck The Rod
I Had Some Money But I Spent It
Black Glass
Dead Room
Sleeping Pills
I Feel An Urge Coming On
Don’t You Forget It
Wherever She Goes
Say I Wanna Know
Katchi
Undedicated
It’ s Time
This Is A Game
If You Want Trouble
Some Place

Encore:

Raina
L.A. Turnaround

  • SHARE
  • TWEET