Motorama, Marva Von Theo @ Death Disco, 14/03/19

Μια βραδιά που έρχεται να προστεθεί στο πετυχημένο σερί συναυλιών τους στην Ελλάδα

Από τον Αντώνη Αντωνιάδη, 15/03/2019 @ 15:57

Πέρασαν αισίως εννιά χρόνια από το ντεμπούτο των Motorama. Στο διάστημα που μεσολάβησε, το post-punk συγκρότημα από τη Ρωσία συνέχισε να κυκλοφορεί άλμπουμ και να περιοδεύει, κάνοντας στάση αρκετές φορές και στην Ελλάδα. Εξάλλου, το εγχώριο κοινό φαίνεται να έχει αδυναμία στο συγκρότημα, κάτι που έγινε φανερό και από το sold out της εμφάνισης τους στο Death Disco που είχε ως αποτέλεσμα την προσθήκη άλλης μιας ημέρας την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Γύρω στις 21:15, κι ενώ η προσέλευση του κόσμου συνεχιζόταν, οι Marva Von Theo ανέβηκαν στη σκηνή και για περίπου 45 λεπτά μας παρουσίασαν κομμάτια από την πρώτη τους δουλειά, "Dream Within A Dream", που κυκλοφόρησε το 2018 καθώς και κάποια ακυκλοφόρητα. Μην έχοντας έρθει σε επαφή με το υλικό τους νωρίτερα ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τις συνθέσεις και την απόδοση του ντουέτου. Η Μάρβα Βούλγαρη, τόσο τεχνικά όσο και από άποψη σκηνικής παρουσίας, αποτελεί μια εξαιρετική performer ενώ ο Θοδωρής Φοινίδης μέσα από το synth του μπερδεύει μουσικές και ατμόσφαιρες με τρομαχτική ευκολία. Άλλοτε pop, άλλοτε πιο ηλεκτρονικοί, άλλοτε σκοτεινοί στα όρια του gothic, οι Marva Von Theo αποδείχθηκαν ιδανική επιλογή για να ανοίξουν τη συναυλία και δικαίως εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού που, προς το τέλος της εμφάνισης του, είχε αρχίσει να γεμίζει τον χώρο.

Marva Von Theo

Η ώρα ήταν 22:30 όταν τα τρία μέλη των Motorama, χωρίς την Irene Parshina, εμφανίστηκαν στη σκηνή ανοίγοντας τη συναυλία τους με το "You & The Others". Στη μιάμιση περίπου ώρα που διήρκησε η εμφάνιση τους έπαιξαν σχεδόν στην ολότητα του τον πιο πρόσφατο δίσκο τους, "Many Nights", που κυκλοφόρησε το 2018. Παράλληλα όμως δεν έλειψαν και μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της δισκογραφίας τους με το πρώτο τους άλμπουμ να έχει επίσης την τιμητική του καθώς ακούστηκαν αρκετά κομμάτια που εμπεριέχονται σε αυτό. Και φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτά αποτέλεσαν και τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς με τον κόσμο να παρασύρεται στους ρυθμούς του συγκροτήματος και να τους επευφημεί.

Motorama

Όσο περνούσε η ώρα τόσο ο frontman, Vladislav Parshin, χαλάρωνε με αποτέλεσμα σε κάποια τραγούδια τελικά να αφεθεί σε ένα ξέφρενο χορό ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα καθώς δύο φορές τα ντραμς του Mikhail Nikulin κατέληξαν στο πάτωμα. Φυσικά, αυτό δεν πτόησε καθόλου το συγκρότημα το οποίο συνέχισε τη δυναμική του εμφάνιση με τους Parshin και Maxim Polivanov να εναλλάσσουν όργανα και να αποδίδουν τα κομμάτια τους πιο ηλεκτρισμένα απ’ ότι είναι στους δίσκους τους δημιουργώντας μια αρκετά συναυλιακή ατμόσφαιρα.

Motorama

Ο ήχος ήταν καλός και οι Mototrama φάνηκαν να το διασκεδάζουν κάτι που ισχύει γενικά για όσους βρέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο Death Disco. Νομίζω όμως ότι υπήρχε ένα πρόβλημα χημείας μεταξύ του κόσμου και του συγκροτήματος, κάτι που ενισχύθηκε και από την έλλειψη επικοινωνίας καθώς ο Parshin, πέρα από την αρχή και το τέλος της συναυλίας, δεν απευθύνθηκε καθόλου στο κοινό. Έτσι, πέρα από λίγα τραγούδια, όπως π.χ. στο “Alps” όπου μάλλον αποτέλεσε και την κορυφαία στιγμή της εμφάνισης τους, ένιωθες σαν οι θεατές και το συγκρότημα να βρίσκονταν σε δύο παράλληλους κόσμους που δεν εμπλέκονταν άμεσα. Και αυτό νομίζω ότι έγινε ιδιαίτερα φανερό στην αμηχανία του κόσμου μετά το πέρας του κανονικού set και πριν το encore του συγκροτήματος όπου οι περισσότεροι δεν ήταν σίγουροι αν έπρεπε να φωνάξουν ή να χειροκροτήσουν προκειμένου οι τρεις μουσικοί να επιστρέψουν στη σκηνή.

Motorama

Από την άλλη βέβαια, κάθε καλλιτέχνης διατηρεί το δικαίωμα να διαχειρίζεται διαφορετικά τον τρόπο που επιλέγει να εμφανιστεί ζωντανά. Μετά από πέντε δίσκους και δεκάδες συναυλίες, οι Motorama έχουν χτίσει τη δική τους ταυτότητα και δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν. Η πρώτη εκ των δύο συναυλιών τους στην Αθήνα για το 2019 κρίνεται ως εξαιρετικά πετυχημένη και ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη φορά που θα περάσουν από τα μέρη μας.

Φωτογραφίες: Μάνος Καλαφατέλης

SETLIST
 

You & The Others
Heavy Wave
Homewards
Wind In Her Hair
Voice From The Choir
Kissing The Ground
I See You
Empty Bed
He Will Disappear
No More Time
Rose In The Vase
This Night
Two Stones
Ship
Alps
Second Part
Devoid Of Color
Ghost

Encore:

Hard Times  
Tell Me

  • SHARE
  • TWEET