Kovacs @ Gazarte, 08/12/19

Η μικρή Ολλανδέζα μεγάλωσε και είναι καλύτερη από ποτέ!

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 10/12/2019 @ 18:53

Η δεύτερη φετινή εξόρμηση της Sharon Kovacs και του πολυμελούς μουσικού συνόλου που την συνοδεύει στα αθηναϊκά σκηνικά ύδατα πρέπει να θεωρείται παραπάνω από επιτυχημένη. Με την πρώτη βραδιά sold-out και εμφανώς γεμάτο το Gazarte - τον κάτω χώρο, όχι το roof -, δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως η μικροσκοπική - αλλά θαυματουργή- Ολλανδέζα έχει εδραιώσει την δική της σχέση με το εδώ κοινό.

Και όχι άδικα, αφού η νεαρή τραγουδοποιός δεν αρκείται στις παλιές δάφνες της και τολμάει να αλλάξει στυλ και ήχο όποτε κάτι τέτοιο της γίνει απαραίτητο. Πιθανότατα, ο κύριος λόγος είναι ότι, πολύ απλά, βαριέται εύκολα. Από την ενέργεια που βγάζει πάνω στην σκηνή και την ανάγκη της για συνεχή επικοινωνία με τον κόσμο, δεν μπορείς παρά να υποθέσεις ότι η Kovacs δεν ησυχάζει λεπτό!

Φυσικά, ένας ακόμη λόγος του μεγάλου «ανοίγματος» προς πολλά και διαφορετικά - εάν όχι ετερόκλητα- είδη, όπως η τζαζ και η ντίσκο, οφείλονται στις ευρείας γκάμας μουσικές της επιρροές. Και, βεβαίως, ωφελούν στην ανάδειξη της ερμηνευτικής της δεινότητας, η οποία, πέραν του αναγνωρίσιμου χρώματος της φωνής της, είναι το μεγάλο της ατού.

Με το σκοτεινό groove της ρετρό "Μαύρης Αράχνης" - επιτυχίας από το πρόσφατο "Cheap Smell"- η μαυροντυμένη αλλά απαστράπτουσα ανδρόγυνη φιγούρα της Sharon ανοίγει την συναυλία της Κυριακής και διακηρύσσει από την αρχή ότι η επιστροφή των '80s είναι πανηγυρική. Με ένα πειραγμένο "The Devil You Know" δένει το παλιό υλικό με τον νέο της ήχο και προχωράει αγέρωχη προς τα επόμενα εκατό λεπτά συναυλίας. Με τρομπέτα, πλήκτρα, διπλά πίσω γυναικεία φωνητικά, κιθάρες και λιτές αλλά ουσιώδεις ερμηνείες, απέδειξε την ερμηνευτική της ενηλικίωση.

Με πολλά «ευχαριστώ» σε ευγενικά ελληνικά, αστείες γκριμάτσες και εκμυστηρεύσεις εμπειριών της από τις επισκέψεις της στην Αθήνα από τη μία, ανατριχιαστικά βιμπράτο και συναισθηματικά σόλα από την άλλη, η Kovacs κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυσυλλεκτικού της ακροατηρίου και διατήρησε υψηλά τα επίπεδα της διασκέδασης, χωρίς σκηνικούς λεονταρισμούς και την ανάγκη για hype.

Άλλη μια επιτυχία!

SETLIST

 

Black Spider
The Devil You Know
Cheap Smell
Love Song
Adickted
Oblivion 
Diggin'
Freakshow
Play Me
Midnight Medicine
Priceless
Whiskey And Fun
Fool Like You
I’ve Seen That Face Before (Libertango)
Foolish
Wolf In Cheap Clothes
You Again (“Dem Horizont So Nah” O.S.T.)
50 Shades Of Black
My Love

Encore:

Mama & Papa
Final Song

  • SHARE
  • TWEET