Hooverphonic, Ta Toy Boy @ Fix Factory Of Sound, 13/12/19

Εκ πρώτης όψεως αψεγάδιαστοι, αλλά με την τελική εντύπωση ότι οι Βέλγοι μπορούν ακόμα καλύτερα

Από τον Γιάννη Βόλκα, 17/12/2019 @ 21:48

Αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό και μετά την καλοκαιρινή τους εμφάνιση στο Release Athens στο πλάι των Hozier και Roisin Murphy οι Hooverphonic επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη για μια πολυαναμενόμενη, όπως αποδείχτηκε, βραδιά. Ο χώρος του Fix Factory Of Sound γέμισε ασφυκτικά με τον κόσμο να προσπαθεί να βρεθεί στην καταλληλότερη δυνατή θέση ώστε να ακούει και να βλέπει το συγκρότημα όσο πιο άνετα γίνεται.

Τη βραδιά άνοιξαν οι θεσσαλονικείς Ta Toy Boy οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα το πολύ αξιόλογο ντεμπούτο τους "This Town" και βρήκαν έτσι την ιδανική ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τoυς σε ένα ευρύτερο ακροατήριο. Indie pop αισθητική και βρετανική ατμόσφαιρα στις πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις τους με επιρροές από Belle And Sebastian μέχρι The Smiths. Επισφράγιση αυτών η σεβάσμια εκτέλεση του "Suedehead" του Morrissey η οποία αποδόθηκε άριστα. Περά από αυτό όμως τα κομμάτια του ολόφρεσκου "This Town" που αποτέλεσαν τον κορμό του σετ τους αξίζουν την προσοχή μας και αποτελούν μια πολύ ταιριαστή πρόταση για τους λάτρεις του είδους.

Το κοινό όμως έδειχνε να ανυπομονεί για τους headliners και χειροκρότησε τους Βέλγους από τα πρώτα δευτερόλεπτα του "Concrete Skin", ενός από τα πολλά κομμάτια του περσινού "Looking For Stars" που έμελλε να ακούσουμε στη συγκεκριμένη βραδιά. Η σύνθεση αυτή, μια από τις προσωπικές αγαπημένες από τον δίσκο, ήταν ιδανική για τη Luka Cruysberghs ώστε να δείξει τις φωνητικές της ικανότητες και να κερδίσει το κοινό. Η αναδρομή στο παρελθόν ήταν όμως απαραίτητη και απόλυτα ευπρόσδεκτη αρχικά με το "Stranger" και ακόμα περισσότερο με το εξαιρετικό "Vinegar & Salt".

Hooverphonic

To συγκρότημα προσηλωμένο στον μουσικό του ρόλο με τον Alex Callier να αναλαμβάνει φυσικά τον ρόλο του frontman κυρίως όμως με περιττά αστειάκια τα οποία περισσότερο έκοβαν τον ειρμό της βραδιάς παρά διασκέδαζαν τους παρευρισκόμενους. Ευτυχώς όμως αντίστοιχες προσπάθειες μειώθηκαν στη συνέχεια και ο, κατά τα άλλα συμπαθέστατος, εγκέφαλος της μπάντας άφησε τη μουσική να μιλήσει.

Hooverphonic

Συγκρίσεις της νεαρής Luka με τις προηγούμενες τραγουδίστριες των Hooverphonic κρίνονται περιττές, ειδικά αυτές με τη μαγευτική Geike Arnaert. Φυσικά και η Geike μπήκε στο συγκρότημα σε πολύ μικρή ηλικία και τα κατάφερε περίφημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η δεκαεννιάχρονη Luka έχει εύκολο έργο με την είσοδό της σε ένα ήδη καταξιωμένο συγκρότημα το οποίο εμφανίζεται σε sold out venues. Παρά την έλλειψη «τσαμπουκά» δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να δέσει στην πιο pop κατεύθυνση που ακολουθεί το συγκρότημα τα τελευταία χρόνια. Η εμφάνιση των Hooverphonic ως εκπρόσωπος του Βελγίου στην επόμενη Eurovision θα έρθει για να κορυφώσει ή να λήξει την κατεύθυνση αυτή.

Hooverphonic

Εμείς όμως προτιμούμε ξεκάθαρα το παρελθόν της μπάντας και πέρα από το πασίγνωστο και πανέμορφο "Mad About You" απολάυσαμε συνθέσεις όπως το "Eden", το "Jackie Cane", το "2Wicky" αλλά και τη διασκευή στο "Suspirium" του Thom Yorke.

Σύντομα το "The Magnificent Tree" κλείνει τα είκοσι του χρόνια. Το ίδιο και η Luka, όπως φρόντισε να τονίσει ο Alex Callier και εμφανίσεις σαν αυτή μας ανοίγουν την όρεξη για μια επόμενη επίσκεψη των Βέλγων. Αντίστοιχα και η συγκεκριμένη βραδιά αν και εκ πρώτης όψεως έμοιαζε αψεγάδιαστη, μας άφησε την τελική εντύπωση ότι οι Βέλγοι μπορούν ακόμα καλύτερα.

  • SHARE
  • TWEET