Gang Of Four, Κραακ @ Gagarin 205, 27/09/19

Οι Gang Of Four «τα έσπασαν» στο Gagarin 205

Από την Ναϊρί Πελτεγιάν, 02/10/2019 @ 14:56

Την Παρασκευή, οι Gang Of Four επέστρεψαν στην Αθήνα και ανέβηκαν στη σκηνή του Gagarin έχοντας μαζί τους από την μία το καινούριο "Happy Now" και από την άλλη τον δίσκο σταθμό του είδους, να κλείνει τα 40 χρόνια του.

Entertainment; Είχε! Ένα κράμα παλιού και καινούριου; Είχε! Κιθάρες; Είχε! Σπάσιμο ενός φούρνου μικροκυμάτων επί σκηνής; Αμέ! Είχε!

Οι Έλληνες ΚΡΑΑΚ ήταν αυτοί που άνοιξαν το live. Ψυχεδέλεια και ηλεκτρονικά riff δεμένα με ελληνικό στίχο. Ναι, ήμουν αρκετά περίεργη να ακούσω ζωντανά αυτό που άκουσα και στο νέο τους άλμπουμ. «Ωραίοι», μου λέει ένας τύπος δίπλα. Όντως, παρουσίασαν το ντεμπούτο ομώνυμο άλμπουμ τους, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ζεσταίνοντας ιδανικά την σκηνή για τον Gill και την παρέα του.

Κράακ

SETLIST

 

Ωδή στον τσαμπουκά
Άνθρωπος στην Σελήνη
Εν Πλώ
Χίλιες Βελόνες (ανέκδοτο)
Η κατάρα της σιωπής
Ουτοπία
Τι κάνω εδώ;
Τηλέγραφος
Σε χτυπά η φωνή τους

Κατά τις 23:00, η μπάντα που έχει γράψει ιστορία στο post punk, έχοντας διατηρήσει βέβαια μόνο το ένα από τα αρχικό της σχήμα και ιδρυτικό μέλος, κέρδισε τον ενθουσιασμό όσων βρέθηκαν εκεί. Το "Not Great Men" από το "Entertainment" άνοιξε την υπόλοιπη βραδιά που θα ακολουθούσε και το χαρακτηριστικό παίξιμο της κιθάρας του Andy Gill δεν γινόταν να αφήσει κάποιον αδιάφορο.

Gang Of Four

Αν υπήρχε περίπτωση το κοινό να μην έχει «ζεσταθεί» ή αν για λίγο υπήρχαν γκρίνιες για την παράκληση του Gill να μην καπνίζουμε κατά την διάρκεια του live, το χαρακτηριστικό “Damaged Goods” σίγουρα λειτούργησε καταλυτικά στην συνέχεια μίας απολαυστικής βραδιάς.

Gang Of Four

Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Gill και στην συνέντευξή του στο Rocking.gr, λίγες ημέρες πριν, «Θα παίξουμε το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ αλλά και πολλά νέα κομμάτια από το "Happy Now" και από τους υπόλοιπους δίσκους. Τα live μας πάντα τα απολαμβάνουμε και τα περιμένουμε με ενθουσιασμό.», έτσι έγινε. Δένοντας ήχους από το παρελθόν και το παρόν, όπως ακριβώς άλλωστε και η ίδια η μπάντα συνδύασε την ενέργεια νέων αεικίνητων ανθρώπων με την εμπειρία και την στιβαρότητα του κιθαρίστα της, είχε αποτέλεσμα να ικανοποιηθούν παλιοί και νέοι φαν που βρέθηκαν την Παρασκευή, στο 205 της Λιοσίων.

Gang Of Four

Το encore επεφύλασσε τέσσερα κομμάτια, με τελευταία τα "He’d Send In The Army” και “I Found This Essence Rare" τα οποία σε συνδυασμό με τους ήχους από το ρόπαλο του τραγουδιστή να σπάει έναν φούρνο μικροκυμάτων έκλεισαν εντυπωσιακά σχεδόν μιάμιση ώρα σετ. Μία βραδιά που χώρεσε στοιχεία παραπάνω από 40 χρόνων, από μία μπάντα που έχει επηρεάσει πολλούς μετέπειτα καλλιτέχνες, με έναν δίσκο που συνεχίζει και θα συνεχίζει να παραμένει ορόσημο για την punk σκηνή.

Φωτογραφίες: Τηλέμαχος Κουκλάκης

SETLIST

 

Not Great Men
Isle of Dogs
I Parade Myself
Toreador
Paralysed
Why Theory?
What We All Want
Damaged Goods
Natural's Not in It
Play Video
At Home He's a Tourist
To Hell With Poverty
Ether
He'd Send in the Army
I Found That Essence Rare

  • SHARE
  • TWEET