Endless Boogie, Illegal Operation @ An Club, 02/11/18

Groove Bloody Groove

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 05/11/2018 @ 12:23

Οι Endless Boogie είμαστε εμείς και γι' αυτό τους γουστάρουμε.

Είναι ο υπάλληλος στο δισκάδικο που καταναλώνει αφειδώς δίσκους και προτείνει στους πολυάσχολους υπαλλήλους πολυεθνικών καινούργια ακούσματα.

Είναι ο συλλέκτης που εμβαθύνει στο είδος που αγαπά και αγοράζει ό,τι κυκλοφορεί ακόμα και από ουσιαστικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Είναι ο φίλος σου που παρακολουθεί πέντε συναυλίες την εβδομάδα.

Σίγουρα δεν είναι ο επαγγελματίας μουσικός, τουλάχιστον στις περισσότερες από τις εκφάνσεις του επαγγέλματος.

Περισσότερο appreciators παρά creators λοιπόν, οι Endless Boogie είναι η παρέα μουσικόφιλων που τζαμάρουν όποτε επιθυμούν και αν αυτό το τζαμάρισμα πετύχει μπορεί να το ηχογραφήσουν. Και όταν βρουν χρόνο μπορεί και να περιοδεύσουν.

Κάπως έτσι βρέθηκαν στη χώρα μας για να προσφέρουν «ατελείωτο» groove και μια αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους του σιναφιού μας.

Λίγο πριν γίνει όμως αυτό οι Illegal Operation ανέβηκαν στη σκηνή του μισοάδειου An Club φτιάχνοντας γρήγορα ατμόσφαιρα με τα βαριά blues τους.

Πολύ έμπειροι και κατασταλαγμένοι στο τι προσφέρουν και με μηδενικά «κόλπα»  το ελληνικό συγκρότημα εντυπωσίασε και αποτέλεσε όχι απλά ζέσταμα αλλά απόλαυση για την συνομοταξία της πρώτης παραγράφου.

Illegal Operation

Η μουσική τους, ιδανική για χειμωνιάτικες εξόδους σε φιλόξενα μπαρ, προσφέρει άμεσα ζεστασιά και το πολύ δεμένο συγκρότημα την υποστηρίζει ιδανικά.

Ακούστε το "Down" που σας είχαμε προτείνει στις ανασκοπήσεις του 2017 με την πρώτη ευκαιρία.

Με το κοινό ικανοποιημένο και με το An λίγο περισσότερο γεμάτο σε σχέση με το πρόγραμμα των Illegal Operation, ήταν οι σειρά των Αμερικανών Endless Boogie αναλάβουν δράση με τα μακροσκελή τους jam και την χαλαρή τους προσέγγιση.

Endless Boogie

To κάποτε «καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Νέας Υόρκης» μετά από αρκετά χρόνια καταφέρνει να είναι μυστικό για όλους τους καλούς και κακούς λόγους.

Με κερδισμένο το στοίχημα με το δικό τους - ελάχιστοι οι «άσχετοι» μέσα στο An - μικρό κοινό από πιστούς, παρουσιάστηκαν όσο χαλαροί αλλά και «σταθεροί» επιτάσσει το ύφος της μουσικής τους διασκεδάζοντας μας για λίγο λιγότερο από δύο ώρες.

Endless Boogie

Έτσι κι αλλιώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ψάχνεις για το τέλειο και τον περφεξιονισμό αλλά για την δυναμική και το ρυθμό και οι Endless Boogie προσέφεραν και τα δύο.

Το "Back In '74" αναγνωρίστηκε εύκολα και χαροποίησε το κοινό που - τι περίεργο- εύκολα ταυτίστηκε με την εμπειρία του Paul Major στην πρώτη μεγάλη συναυλία των Kiss.

Σίγουρα βοήθησε και το videoclip (ω καιροί, ώ ήθη) που προώθησε το τραγούδι αλλά και η προσπάθεια επικοινωνίας του frontman με την à la Captain Beefheart φωνή με το κοινό.

Endless Boogie

Αν εξαιρέσουμε λιγοστά ξεσπάσματα, η συναυλία κύλησε όσο σταθερά όσο περίπου το budget της ποδοσφαιρικής AEK τα τελευταία χρόνια - με όλα τα καλά που μπορεί να φέρει αυτή η σταθερότητα - ενώ και η απόδοσή του συγκροτήματος μου έφερε στο μυαλό την ίδια ομάδα. Δεν υπάρχει Hendrix (ούτε κατά διάνοια) αλλά το αποτέλεσμα είναι αξιόλογο και ομαδικό. Και ας ακούγεται αρκετά μονότονο μετά από κάποια ώρα στο απαίδευτο αυτί.

Οι λάτρεις του boogie επένδυσαν στα βινύλια του συγκροτήματος στο τέλος της βραδιάς (τα CD δεν ξεπούλησαν, λογικό) αλλά αν οι Illegal Operation είχαν φέρει τα δικά τους εκεί θα επένδυα τον οβολό μου.

  • SHARE
  • TWEET