Ζωρζ Πιλαλί & Soufra Band @ An Groundfloor Live Stage, 10/03/17

Πεσσόα, μας την πέσανε!

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 13/03/2017 @ 12:59

Με ωδές στον «θεήλατο όχλο» ξεκίνησε μια ακόμη εμφάνιση του Ζωρζ Πιλαλί στην παλιά αθηναϊκή νύχτα αλλά σε ολοκαίνουργιο ναό αυτής. Η πάλαι ποτέ «Μποέμισσα» της Σολωμού έχει πλέον μετατραπεί σε μια νέα μουσική σκηνή, συνέχεια του γνωστού μας An Club, αλλά με σαφώς διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις.

Επισκεπτόμενοι το An Groundfloor για πρώτη φορά, δύο ήταν τα βασικά ζητήματα που μας έβαλαν σε σκέψεις και ίσως τα «βρει» μπροστά του το νεοπαγές live stage: τους extreme φιλοξενούμενους του κάτω μαγαζιού με τον αναπόφευκτα πολύ δυνατό ήχο τους και τα μικροεπεισόδια που δεν λείπουν ποτέ από την περιοχή. Το πρώτο νομίζω πως είναι αντιμετωπίσιμο, μιας και την Παρασκευή ο ήχος από το Club έφτανε πάνω μόνο σαν δόνηση, αισθητή πριν την έναρξη της παράστασης, αλλά παντελώς ανεπαίσθητη αφού ξεκίνησαν να παίζουν οι μουσικοί. Το δεύτερο θέλει χρόνο για να δείξει ίσως τα δόντια του... Εμείς, με χαρά θα ευχηθούμε τα 'Καλορίζικα!'.

Λίγο μετά τις 23:00, η μικρή σκηνή γέμισε από τα μουσικά μέλη της Soufra Band και τον αρχηγό της, Γιώργο Πιλάλα, που, συνοδεία ηλεκτρικού κοντραμπάσου, τυμπάνων, πλήκτρων και ενός εξαιρετικού βιολιού, σήμανε με την κιθάρα του και τον "Μπουφετζή" του Παπαϊωάννου την έναρξη μιας άκρως διδακτικής και καθόλα δεικτικής βραδιάς.

Ζωρζ Πιλαλί

Με τα κείμενα να εναλλάσσονται των τραγουδιών, το κοινό πήρε την πρώτη κρυάδα - ή μήπως, ψυχρολουσία; - του αιχμηρού λόγου και του ανηλεούς -λογικού και μη- ειρμού ενός από τους πλέον οξύνοες σατιρικούς ποιητές των ημερών μας και σιγά-σιγά ζεστάθηκε το πράγμα και τσούλησε και έγινε σπέσιαλ!

Αναγνώσθηκαν στους πολίτες με επιτυχία τα κείμενα «Θεήλατοι», «Ο Μέγας Όχλος», «Νεοέλλην», «Δυσόνειρος», «Κούλης Ο Εστιγμένος» μεταξύ άλλων και εκτελέσθηκαν με μαεστρία πάμπολλα άσματα, με τον Πιλαλί να δίνει ακόμη μια φορά τα ρέστα του ως περφόρμερ και ως κιθαρίστας. Θάνατος!

Ζωρζ Πιλαλί

Ο λαϊκός bluesman πήρε πάνω του το πρώτο -Απολλώνιο- μισό της ιανόμορφης παράστασης, ενώ ο blues σκυλάς βγήκε στη σκηνή μετά τον rock ρεμπέτη, που μας εισήγαγε στο δεύτερο μέρος μετά το διάλειμμα, και τα έκανε όλα ώπα με τα "Love Boat", "Μπετονιέρα", "Τσακάλι" και άλλα διονυσιακά. Το κοινό έπαψε να κάθεται αρντάν και μπήκε σε κίνηση με το τριπλό encore λίγο πριν τη δευτέρα πρωινή να γίνεται αναπόφευκτο και αποθεωτικό.

Ε, άμα το λέει η σούφρα σου...

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com

SETLIST

Θέλω Να Γίνω Μπουφετζής
Βετεράνοι Των Λεωφορείων 
Το Θέατρο Των Ιδεών
Χωροφύλαξ
Μπάμπης Ο Φλου
Το Βιβλίο Των Ηρώων Του Τρόμου
Μετανάστευση
Ορχηστρικό 
Ζουζού-Κοκό

[Διάλειμμα]

Blues '68 (Ανατολικά Του Κεντάκι)
Άμα Το Λέει Η Σούφρα Σου
Ζούλα Σε Μια Βάρκα Μπήκα
Πεσσόα
Love Boat
Το Τρίκυκλο 
Τσακάλι
Μπατσόνια

Encore:
Του Μηλιώνη
Η Μπετονιέρα
Μπουφετζής

  • SHARE
  • TWEET