Whereswilder, Moa Bones @ Θέατρο Δίπυλον, 29/10/15

Έμαθες μια και καλή τι γεύση έχει το νέο αίμα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής

Από την Τόνια Πετροπούλου, 02/11/2015 @ 15:28
Μπορεί να είχες υποψιαστεί τη δεινότητά τους, αλλά να μην ήσουν και απόλυτα σίγουρος.

Μπορεί να είχες αναρωτηθεί ή ακούσει από τρίτους για τις δυνατότητές τους, αλλά να μην σου είχε δοθεί η ευκαιρία να μάθεις «από πρώτο χέρι».

Μπορεί, όμως, και να ήσουν από εκείνους που κατάλαβαν, απ' την αρχή, τις στροφές του μελλοντικού τους δρόμου. Από εκείνους που, στο Δίπυλον, ψιθύριζαν στον διπλανό τους περί της εξελικτικής πορείας των εν λόγω σχημάτων και της δυσανάλογης για το ταλέντο τους αναγνώρισης και όχι, τα νέα τους. Απ' αυτούς, που νιώθουν ότι επαληθεύονται με κάθε live εμφάνιση των Whereswilder ή του Moa Bones και πήραν μια κάποια ικανοποίηση όταν, αμφότεροι και μαζί, έδωσαν την καλύτερη συναυλία τους μέχρι στιγμής.

Ανήκεις δεν ανήκεις σε παραπάνω κατηγορία, σημασία έχει ότι ήρθες και συνέβαλες στο να γεμίσει ο χώρος παραπάνω απ' το προσδοκώμενο της καθημερινής, μαθαίνοντας, μια και καλή, τι γεύση έχει το νέο αίμα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής.

Με μικρή καθυστέρηση του προγράμματος ανέβηκε στην σκηνή ο, πάντοτε ευδιάθετος, Δημήτρης Αρώνης προκειμένου να εξιστορήσει το βιωματικό "Spun".

Moa Bones

Με όπλα την κιθάρα και την χαρισματική χροιά του- εντάξει, και τον Ράλλη ως σύμμαχό του στο hit-άκι "Hey"-κατάφερε να επικοινωνήσει τόσο με το άμεσο ύφος του, όσο και με την οικεία μουσική του, αλλά και να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα πιο έντονα από κάθε προηγούμενη φορά.

Moa Bones

Η ειδοποιός διαφορά εντοπίστηκε κάπου ανάμεσα στις παραλλαγμένες και εκτενέστερες συνθέσεις, οι οποίες πυροδότησαν την πολλή- και πολύ- ψυχή της ερμηνείας να αποκτήσει εκτυφλωτική λάμψη, θυμίζοντας το ξεκίνημα και των δύο Buckley. Το «χαμένο συστατικό», λοιπόν, του άλμπουμ δεν είναι άγνωστο ή απόν, παρά βρίσκεται μονάχα στην εγγύτητα του σανιδιού.

Setlist: The Journey / Once Upon A Time / Old Days / Take It All Away / Fist Of Love / Long For A Change / Hey / Wake Up.

Το live ήταν μια παρουσίαση αφενός του νέου μέλους των Whereswilder στα χρέη της κιθάρας και αφετέρου του «γενναιόδωρου» δείγματος από το δεύτερο άλμπουμ, που βρίσκεται «στα σκαριά». Εντούτοις, πρέπει να έχεις πολλά κότσια για να τα κάνεις και τα δύο «με το καλημέρα σας» και οι headliners της βραδιάς απέδειξαν ακριβώς αυτό, με την απόφασή τους να μας συστήσουν τον δεξιοτέχνη Βουλγαράκη ταυτόχρονα με το καινούργιο "Ago".

Whereswilder

Σε άψογη ακουστική και προσεγμένο φωτισμό, οι Whereswilder εμφανίστηκαν δεμένοι και καλώς προβαρισμένοι. Με ενδυναμωμένα τα όργανα και χαμηλότερα την σύμπραξη των φωνητικών ανάμεσα στον Ράλλη και τον Νησσόπουλο, ξεδίπλωναν σταδιακά τη νεο-ψυχεδέλεια του χορευτικού rock τους.

Whereswilder

Το λίκνισμα του κορμιού στο "Nippon" και το κλείσιμο των ματιών στο "Space & Time" στο βωμό της απολαυστικής ευφορίας δεν άργησαν να θυσιαστούν, ενώ το "Mission To Sail" ήταν εκείνο που μας ταρακούνησε. Υπαίτιο ήταν το εξαιρετικό drum solo του Γιαννίκιου και η ακριβής επανένταξη των υπολοίπων μελών στην μελωδία, δημιουργώντας μια άκρως δυναμική στιγμή που αποτέλεσε το highlight της βραδιάς.

Whereswilder

Συνεχίζοντας στο groovy mood, σαν έμπειροι μαριονετίστες καθοδηγούσαν το κοινό εναλλάσσοντας τις διαθέσεις του. Απ' το "A.F.R" στο εκτεταμένο "Something About Her", από κει στο Beatl-ικό με δεύτερα a la "Mrs. Robinson" φωνητικά "A Hold On Me" και έπειτα στο αγαπημένο "Bo".

Whereswilder

Το με τζαμάρισμα φινάλε της καλύτερης σύνθεσης του "Yearling", "Snow", ήταν αυτό που καθόρισε και την επιτυχία της συνολική βραδιάς. Ξαφνικά, παρατηρούσα το παρατεταμένο χειροκρότημα ενός φανερά ευχαριστημένου κοινού, που όχι απλώς, δεν θυμάται ότι κάποτε εκνευρίστηκε απ' τα «πηγαδάκια», αλλά προσμένει ήδη το επόμενο ηδονικό live των Whereswilder, βασισμένο αποκλειστικά στο νέο και αναμενόμενα ελπιδοφόρο υλικό.
SETLIST

Ago
Captain Panic
In My Head
Nippon
Space & Time
Down Again
Mission To Sail
A.F.R
Something About Her
A Hold On Me
Νέο τραγούδι *
Bo
Νέο τραγούδι*
Snow

Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη
  • SHARE
  • TWEET