Volume Festival (Nightstalker, Kid Galax, Rusty Rock, Mr. Pulse) @ Lab Art (Βόλος), 24/10/14

Οι Nightstalker αν και με μικρό σετ απέδειξαν πόσο δυνατοί είναι στις ζωντανές εμφανίσεις τους

Από τον Νίκο Καταπίδη, 29/10/2014 @ 11:52
Σε μια βροχερή, άκρως φθινοπωρινή βραδιά, γι ακόμη μια χρονιά το Volume Festival διεξήχθη στον Βόλο, με πληθώρα εγχώριων και μη μουσικών να πλαισιώνουν την προσπάθεια. Φυσικά το Rocking δεν θα μπορούσε να λείπει από το γεγονός από τη στιγμή που οι Nightstalker ήταν οι headliners της πρώτης βραδιάς στο Master Stage που βρίσκονταν στον χώρο του Lab Art.

Ξεκίνημα με τους Mr. Pulse, ένα power trio με hard rock ήχο και άρτιες τεχνικές ικανότητες, έδειξαν να είναι πολύ δεμένοι και στιβαροί στο παίξιμό τους, ενώ η φωνή του frontman Παναγιώτη Δεληγιάννη ήταν πολύ καλή σε όλη τη διάρκεια του σετ. Μια πολύ καλή εμφάνιση για μια νεοσύστατη μπάντα, που κέντρισε το ενδιαφέρον κι ελπίζω να αποδείξει πως το κατέχει και συνθετικά στο μέλλον.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι «παλαίουρες» Rusty Rock για να παίξουν το βρώμικο hard rock τους. H μπάντα είναι σαφώς δεμένη, δυστυχώς όμως ο ήχος δεν βοήθησε καθόλου στο να αφεθούμε στη μουσική τους, καθώς η κιθάρα ήταν σε στιγμές εκκωφαντική, καλύπτοντας σχεδόν τα πάντα και προκαλώντας την αντοχή των ακουστικών τυμπάνων μας.

Rusty Rock

Παρά τις διακυμάνσεις του ήχου (γεγονός σχεδόν αναμενόμενο για το χώρο του Lab Art), oι Rusty Rock εμφανίστηκαν ορεξάτοι και κατάφεραν να ζεστάνουν μεγάλο μέρος του κοινού, σε ένα σχεδόν οικογενειακό κλίμα καθώς πρόκειται και για μια μπάντα με καταγωγή από το Βόλο με πολλούς γνωστούς και φίλους που παρευρέθησαν στον χώρο.

Οι Kid Galax που ακολούθησαν, άφησαν ανάμεικτες εντυπώσεις με το "Death & Roll" τους, όπως οι ίδιοι περιγράφουν τον ήχο τους. Δυστυχώς και πάλι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στον ήχο, με την κιθάρα να υπερκαλύπτει τα τύμπανα και το μπάσο, γεγονός που δεν επέτρεψε να ξεχωρίσουμε τις μπασογραμμές που υπάρχουν στα κομμάτια και παίζουν βασικό ρόλο στην ενορχήστρωση της μπάντας.

Kid Galax

Παρόλα τα τεχνικά προβλήματα, έκαναν αξιότιμη προσπάθεια να αποδώσουν το υλικό τους και εμφανίστηκαν παθιασμένοι και αποφασισμένοι να κερδίσουν την εκτίμηση του κοινού.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα και τις απαραίτητες τεχνικές προετοιμασίες, ήταν η ώρα των headliners, που έγιναν δεκτοί στο σανίδι με ιδιαίτερα θερμή υποδοχή. Ευτυχώς αυτή τη φορά ο ήχος δεν μας τα χάλασε, και μπορέσαμε να επικεντρωθούμε στην εμφάνιση των Nightstalker, που ήταν ομολογουμένως εξαιρετική.

Nightstalker

Με ένα setlist που περιείχε και κομμάτια από το «μουσείο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Argy, οι Nightstalker κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό, που ανταποκρινόταν ένθερμα σε τραγούδια όπως το "Dead Rock Commandos" και "Freakland", τόσο τραγουδώντας όσο και με κάποιες απόπειρες crowd surfing.

Nightstalker

Ο Argy ήταν ευδιάθετος κι επικοινωνιακός, με την χαρακτηριστική του ενεργητική σκηνική παρουσία, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας έδειξαν να απολαμβάνουν τη ζεστή υποδοχή του κοινού, αποδίδοντας παράλληλα αψεγάδιαστα τα κομμάτια. Εκπλήξεις από το χρονοντούλαπο όπως το "Trigger Happy" αλλά και το "Mad Prophet" ικανοποίησαν και τους πλέον φανατικούς οπαδούς, που φάνηκαν να ενθουσιάζονται με τις πρώτες κιόλας νότες.

Nightstalker

Δυστυχώς, λόγω της ήδη περασμένης ώρας, η διάρκεια της εμφάνισής τους δεν ήταν όση θα θέλαμε, ωστόσο οι Nightstalker επέστρεψαν στη σκηνή για ένα τελευταίο κομμάτι, χωρίς να είναι διατεθειμένοι για «παζάρια» με τους οπαδούς που φώναζαν για μερικά ακόμη τραγούδια. Κλείσιμο με το hit-άκι Children Of The Sun, και όλους τους μουσικόφιλους να έχουν γίνει μια παρέα τραγουδώντας το.

Μια σύντομη αλλά αξιομνημόνευτη εμφάνιση, που ναι μεν ικανοποίησε με την ποιότητά της αλλά μας άφησε να θέλουμε λίγο παραπάνω. Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν.
SETLIST

Go Get Some
Dead Rock Commandos
Superfreak
All Around
Voodoo U Do
Line
Soma
Mad Prophet
Use
Freakland
God Is Dead
Trigger Happy

Encore:
Children Of The Sun

Φωτογραφίες: Merlin's Music Box
  • SHARE
  • TWEET