Violent Femmes @ Stage Volume 1, 16/06/14

Το ταλέντο τους ξεδιπλώθηκε με κάθε πιθανό τρόπο χαράζοντας τις στιγμές στην μνήμη μας

Από την Τόνια Πετροπούλου, 17/06/2014 @ 20:08
Gordon Gano: «Πιστεύω πως παίζουμε και ακουγόμαστε καλύτερα από ποτέ.»

Μετά τη χθεσινή συναυλία, ομολογώ πως πράγματι, και παίζουν και ακούγονται καλύτερα από ποτέ.

Δεδομένης της χωρητικότητας του Stage Volume1, η παρουσία του κοινού ήταν πολύ καλή και η ανυπομονησία του ακόμα μεγαλύτερη. Τα πολυάριθμα όργανα που ήταν στημένα πάνω στην σκηνή σε προϊδέαζαν για το τι θα ακολουθήσει. Η μπάντα έδωσε το έναυσμα ακριβώς στις 22:00 και το ταξίδι στον χρόνο και στις αγαπημένες μας επιτυχίες άρχισε.



Το "Blister In The Sun" το τραγούδησε ακόμα και ο μοναχικός τύπος δίπλα στις τουαλέτες, στο "Kiss Off" βγάλαμε τα απωθημένα μας και στο "Add It Up" ίσα που προλάβαμε να χορέψουμε λίγο twist πριν αρχίσει το pit.

Το σταθερό τους σχήμα αποτελούταν  από  τον Gordon Gano (φωνή-ηλεκρ. κιθάρα, μπάντζο, βιολί), τον Brian Richie (ακουστική κιθάρα, μπάσο, μπουζούκι, ξυλόφωνο), Brian Viglione (ντραμς, φωνητικά) και τον John Sparrow (καχόν). Ενώ υπήρχαν και τρεις μπαλαντέρ ή αλλιώς «the horns of dilemma», Darren Brown (τρομπέτα), Jeff Hamilton (κιθάρα, μαντολίνο, φυσαρμόνικα) και Steve Mackay (σαξόφωνο).



Ελαφρώς παραλλαγμένα όλα τα κομμάτια, με έντονο το vibe των '80s και στοιχεία τζαζ και folk. Δεν έλειψαν τα παιχνίδια με τη βοήθεια του κοινού, η λούπα στο "Gone Daddy Gone" και τα εξαίρετα σόλο των ντραμς και του σαξόφωνου. Η προσθήκη του Viglione (μέλος των The Dresden Dolls) τρομερά εύστοχη, καθώς όχι μόνο δεν άφησε την ενέργεια να πέσει αλλά την εκτόξευσε τόσο στο "Black Girls", όσο και στο "I Held Her In My Arms".



Οι εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η συμμετοχή της Γεωργίας Νταγάκη στη θέση της λύρας και ο Gordon Gano να τραγουδάει Καβάφη. Κι ενώ όλοι χειροκροτούμε την φιλότιμη προσπάθειά του, προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει. Μέχρι που βγαίνει ο καλός φίλος της μπάντας αλλά και η πιο άκυρη συμμετοχή που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Ακολουθεί ντουέτο με τον Gordon, "Δε Θα Δακρύσω Πια Για Σένα" και η επανάληψη του "Blister In The Sun" για κλείσιμο, με το ρεφρέν στα ελληνικά. Αν ήθελαν να μας αιφνιδιάσουν πάντως, το πέτυχαν.



Η εφηβική σπίθα του Gordon μπορεί να μην υπάρχει πλέον στην χροιά του -λόγω ηλικίας- αλλά υπάρχει στον παθιασμένο τρόπο που παίζει κιθάρα. Υποσχέθηκε να επιστρέψει σύντομα για ένα ακόμα άκρως ικανοποιητικό σόου και να μην αφήσει να περάσει ξανά τόσος καιρός.

(9 χρόνια, 11 μήνες και 29 ημέρες, but who's counting?)
SETLIST

Look Like That
Nightmares
Mother Of A Girl
Blister In The Sun
Kiss Off
Please Don’t Go
Add It Up
Confessions
Prove My Love
Promise
To The Kill
Gone Daddy Gone
Good Feeling
Requiem
Mirror Mirror (I See A Damsel)
Hollowed Ground
Old Mother Reagan
All I Want
Life Is An Adventure
Jesus Walking On The Water
Gimme The Car
Black Girls
I Held Her In My Arms
American Music
Δε Θα Δακρύσω Πια Για Σένα
Ομνύει
Blister In The Sun

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET