Truckfighters, Semen Of The Sun, Black Hat Bones @ ΑΝ Club, 10/01/14

Κάθε τους εμφάνιση αποτελεί μια αυθεντική rock 'n' roll περιπλάνηση, ικανή να παρασύρει με ένταση και ενθουσιασμό κάθε παρευρισκόμενο στον χώρο

Από τον Πάνο Παπάζογλου, 13/01/2014 @ 13:09
Με τους Σουηδούς μαέστρους Truckfighters η σχέση απόλαυσης και εκτίμησης χαίρει ήδη από το πρώτο τους άλμπουμ, "Gravity X". Έχοντες επισκεφθεί τη χώρα μας ήδη μερικές φορές, οι Truckfighters έχουν πια αποκτήσει μια στενή σχέση με το ελληνικό κοινό και κάθε τους εμφάνιση αποτελεί μια αυθεντική rock 'n' roll περιπλάνηση, ικανή να παρασύρει με ένταση και ενθουσιασμό κάθε παρευρισκόμενο στον χώρο.

Πριν τους Truckfighters, δύο πολύ αξιόλογα ελληνικά συγκροτήματα ανέλαβαν να κρατήσουν τον κόσμο, που είχε σχεδόν γεμίσει το ΑΝ, σε εγρήγορση και να παρουσιάσουν το υλικό τους, το οποίο παρεμπιπτόντως έτυχε και θετικής υποδοχής.

Black Hat Bones

Πρώτοι ανέβηκαν στην σκηνή οι Black Hat Bones, ορεξάτοι και με διάθεση, απέδωσαν με ενθουσιασμό το υλικό τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις χάριν στις ανεβαστικές τους συνθέσεις και τις προτροπές του frontman τους. Αποκορύφωμα το "Yeah", όχι των Kyuss αλλά το δικό τους, ως φόρο τιμής στους Metallica απ' ότι πληροφόρησε το κοινό η μπάντα.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη γρήγορα ανέλαβαν οι Semen Of The Sun, με σχετική πλέον εμπειρία και αρκετές εμφανίσεις στην πορεία τους, μοίρασαν το σετ του μεταξύ των δύο τους άλμπουμ και απέδωσαν εύκολα και επαγγελματικά τις συνθέσεις τους.

Semen Of The Sun

Τα καινούρια κομμάτια που χώρεσαν στη διάρκεια της εμφάνισής τους συνέβαλαν και αυτά στο ζέσταμα του κοινού, το οποίο αδημονούσε για το σουηδικό τρίο και τις ορέξεις του.

Κατά τις 23:00 λοιπόν, οι Truckfighters ξεκίνησαν να στήνουν και σε λιγάκι όλα ήταν έτοιμα για μια εξαιρετική παράσταση, με αυθεντικές, αγνές rock προθέσεις και τον αρχετυπικό «μπάσο-κιθάρα-drums» συνδυασμό στον απόλυτο πάρτι συγχρονισμό.

Truckfighters

Η διαφορά σε σχέση με την πρώτη τους εμφάνιση στο ΑΝ κάποια χρόνια πίσω ήταν η πολύ μεγαλύτερη προσέλευση κοινού κάτι που ήδη από τις εμφανίσεις των δύο ελληνικών συγκροτημάτων κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Έτσι σε μια χειμωνιάτικη βραδιά, οι Σουηδοί με τις βερμούδες τους και τα heavy riff τους θα κατάφερναν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία με την εξαιρετική και παθιασμένη απόδοσή τους, καθώς και με την επιλογή των πιο ανεβαστικών τους συνθέσεων.

Truckfighters

Η αρχή έγινε με το γνωστότερο κομμάτι τους ίσως, το "Desert Cruiser", με το οποίο ξεκίνησαν τζαμάροντας να ζεσταίνονται και οι ίδιοι. Από κει και πέρα, από κομμάτι σε κομμάτι, η απόδοση των Truckfighters απογειωνόταν όλο και περισσότερο και μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα (δεν χρειάστηκαν και παραπάνω), χαιρέτησαν και ενδεχομένως ανανέωσαν το ραντεβού τους, με την αφορμή και της  κυκλοφορίας του νέου τους άλμπουμ. Οι νέες δύο συνθέσεις που έπαιξαν, έδεσαν υπέροχα με τις γνωστές τους «επιτυχίες» σαν το "Traffic" ή το "Atomic" και σίγουρα ακούστηκαν βαρύτερα σε σχέση με τις εκδόσεις που ανέβασαν οι ίδιοι από το στούντιο.

Truckfighters

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει ξανά φυσικά, στον αεικίνητο Dango, ο οποίος δεν σταμάτησε στιγμή να χτυπιέται και να αλληλεπιδρά με τον κόσμο, κάτι που αποτελεί ένα πλέον βασικό συστατικό στις ζωντανές εμφανίσεις των Σουηδών. Εξάλλου, με τόσο ανεβαστικές διαθέσεις και συνθέσεις, δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί μια εξαιρετική rock περσόνα εκτός των stoner πλαισίων, σε συνδυασμό με την απλότητα των riffs από την μία και την όρεξη για solos και αυτοσχεδιασμούς από την άλλη. Συνολικά μια εξαιρετική εμφάνιση, γεμάτη πάθος και ένταση, αποζημίωσε τους παρευρισκόμενους και με το όμορφο merchandise εκτός των άλλων.
SETLIST

Desert Cruiser
Atomic
The Chairman
Traffic
Monte Gargano
Mind Control
Chameleon

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com
  • SHARE
  • TWEET