Thee Holy Strangers, Johnny Thin @ An Club, 10/10/15

Η αρχή μίας υπέροχης καριέρας

Από τον Κώστα Σακκαλή, 12/10/2015 @ 11:47
Στις περισσότερες περιπτώσεις το «ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους» λέγεται υποτιμητικά και υποδηλώνει έναν περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε την «Drive Tribe», τη φυλή των ακολούθων των Last Drive και των συν αυτώ ονομάτων, η φράση αποκτά άλλη διάσταση, γίνεται φιλοφρόνηση και αριθμητικά είναι ικανή να μισογεμίσει το An. Σε τέτοια ζεστή ατμόσφαιρα έγινε η παρουσίαση του πρώτου δίσκου των Thee Holy Strangers και η βραδιά ήταν όμορφη από την αρχή μέχρι το τέλος της.

Η οποία αρχή περιελάμβανε μία εμφάνιση που αν δεν κάνω λάθος πουθενά δεν είχε ανακοινωθεί, αυτή του Johnny Thin που ανέβηκε στη σκηνή του An μόνος με τις ακουστικές κιθάρες του για ένα σετ παραδοσιακών blues τραγουδιών. Αν δεν μου ξέφυγε κάτι, έπαιξε μόνο διασκευές και αν μου ξέφυγε είναι προς τιμή του γιατί σημαίνει ότι κάποια δικιά του σύνθεση μπόρεσε επάξια να σταθεί δίπλα στα κλασικότερα των κλασικών τραγούδια όπως τα "Hellhound On My Trail", "See That My Grave Is Kept Clean", "Milkcow Blues" κ.ά..

Johnny White

Τα απέδωσε με πειστικό και αυθεντικό τρόπο και είναι ίσως η πρώτη φορά που τα αρκετά πηγαδάκια και οι ομιλίες που ακούγονταν στον χώρο (η κατάρα του support βλέπετε) όχι μόνο δεν ενόχλησαν αλλά έδωσαν και μία γνήσια ατμόσφαιρα καταγώγιου από το Μισσισσιππή.

Οι Holy Strangers κατέλαβαν τη σκηνή αμέσως μετά και όταν μιλάμε για επτά άτομα στη σκηνή του An, η λέξη «κατέλαβαν» αποκτά πιο κυριολεκτική σημασία. Με μπροστάρη τον Αλέξη Καλοφωλιά σε κιθάρα και φωνή αλλά με τον κάθε μουσικό να έχει τον χώρο του, το μόνο σίγουρο για το σχήμα αυτό είναι ότι παράγει πολλή μουσική ή καλύτερα πολύ (sic) μουσική, αν αντιλαμβάνεστε τη διαφορά.

Thee Holy Strangers

Φυσικά στη σκηνή ακούγονται πιο δυνατοί και τραχείς με καλό τρόπο και γίνονται πιο εμφανή και κάποια στοιχεία που ίσως δεν τονίστηκαν όσο τους αξίζει στην παρουσίαση του CD. Ένα από αυτά είναι το πόσο μελωδικός κιθαρίστας είναι ο Νίκος Φυσάκης και ένα δεύτερο το πόσο ταιριαστές είναι τα δεύτερα φωνητικά της Τζένης Καπάδαη και της Φλώρας Ιωαννίδη, όχι μόνο με τα πρώτα του Αλέξη αλλά και μεταξύ τους, αλληλοσυμπληρώνοντας το ένα το άλλο και δημιουργώντας μία νέα ενιαία φωνή.

Thee Holy Strangers

Τα τραγούδια του άλμπουμ τους παρουσιάστηκαν όλα χωρίς διαφορές από τη στουντιακή εμφάνιση, αν και πρέπει να τονιστεί ότι η ερμηνεία της Τζένης στο "Angel Of Danger" είναι ζωντανά ακόμα καλύτερη αφού μάλλον στους κρυστάλλους του CD δεν μπορεί να χωρέσει η ένταση της φωνής της.

Thee Holy Strangers

Οι εκπλήξεις ήρθαν από τις διασκευές που επέλεξαν αλλά και τον τρόπο που τις διαχειρίστηκαν, ορισμένες φορές ξεπερνώντας ακόμα και τις πρωτότυπες συνθέσεις ή, για να το θέσουμε καλύτερα, φέρνοντάς τες εγγύτερα στο ύφος και τη μουσική της βραδιάς όπως π.χ. στην περίπτωση των δύο τραγουδιών του Link Wray. Πολύ ταιριαστές και οι επιλογές των τραγουδιών των "Beasts Of Bourbon" και "Gun Club" (διασκευή στη διασκευή των Creedence Clearwater Revival), στο τελευταίο με guest εμφάνιση του Χρήστου Μιχαλάτου.

Λογικά αυτή ήταν η αρχή μίας υπέροχης καριέρας και νομίζω ότι, όσοι βρεθήκαμε στο An, χαιρόμαστε που ήμασταν παρόντες στη γέννησή της.
SETLIST

Fiery Road
The Edge
Infinite Sea
Truth & Sorrow
You're Not A Stranger To Me
Trouble On Trouble
Falling Rain
Orbit
Silver Lake
Strange Cat Incident
Fire & Brimstone
Can't Say No
Desolation Revelation
Self Preservation Blues

Encore:
Angel Of Danger
Run Through The Jungle

Φωτογραφίες: Chris Lemonis
  • SHARE
  • TWEET