The Ghost Inside, Fall Of Man, United Highlights, All Vows Collapse @ 7 Sins, 02/03/13

Από τον Δημήτρη Χατζημωυσή, 15/03/2013 @ 13:12
Βράδυ Σαββάτου κατηφορίζω την Θεμιστοκλέους από την πλατεία και στρίβω στον πεζόδρομο της Γαμβέτα πρωτού φτάσω στο 7 Sins πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο έξω από το μαγαζί, κάτι το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα μιας ο κόσμος που κακά τα ψέματα είχε έρθει για τους Ghost Inside σεβάστηκε τις μπάντες που θα άνοιγαν το live και ήρθε από νωρίς να παρακολουθήσει!

Έτσι λοιπόν σαν μια μεγάλη παρέα κατεβήκαμε τα σκαλιά του 7 Sins ώστε να ανοίξουν ακριβώς πάνω στο σχεδιάγραμμα του live οι γνωστοί πια στο Αθηναϊκό κοινό ύστερα από πολλές live εμφανίσεις τους, All Vows Collapse. Κινητικότατοι λοιπόν σε lives όπως προείπα, πάντα με αστείρευτη ενέργεια και διάθεση! Δείχνουν ωραίοι, γκρουβάτοι και σίγουροι πάνω στην σκηνή!

All Vows Collapse

Γεγονός αποτελεί ότι δεν έδειξαν να πτοούνται από κάποιες μικρο ατυχίες που είχαν με τον ήχο τους, συνεχίζοντας με την ίδια καλή διάθεση το σετ τους! Για τους All Vows Collapse τα χουμε ξανά πει άλλωστε... τα παιδιά δεν είναι νέα στην φάση... Είναι ένα πολύ καλό σύνολο από μέλη τα οποία έχουν την πορεία τους μέσα στον local core χώρο και δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα επί σκηνής! Η εμπειρία και η κλάση δεν κρύβονται!

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν οι United Highlights τους οποίους παρακολούθησα για πρώτη φορά live (γνωρίζοντας βεβαίως την ύπαρξή τους) και μπορώ να πω πως έμεινα κατενθουσιασμένος από την πρώτη μου live-επαφή μαζί τους! Η μπάντα κινήτε πάνω σε λεπτή γραμμή ισορροπώντας με ιδιαίτερη μαεστρία μεταξύ μελωδίας και brutal φωνητικών από τους δύο τραγουδιστές της. Πολύ καλοί επί σκηνής! Συγχρονισμένοι μεταξύ τους!

United Highlights

Αισθαντικοί (emo-tional) και με αρκετά «πιασάρικες» συνθέσεις! Με πολλά μελωδικά περάσματα! Έχοντας και αυτοί κάποια μικρο προβληματάκια στον ήχο τους χωρίς να τους ανησυχήσουν ιδιαίτερα συνεχίζουν το σετ τους που έδειξε πως γούσταρε ο κόσμος. Παίξανε κομμάτια από το EP τους, όπως είπαν αλλά και ένα κομμάτι από το καινούργιο τους single, το οποίο και σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν σύντομα σε video clip.

Γύρω στις 22:00 ακολούθησαν οι Fall Of Man. Τι να πει κανείς γι' αυτή την μπάντα; Oι λάτρης της σκηνής τους λατρεύουν εξίσου με μπάντες καταξιωμένες στο διεθνές στερέωμα! Κάτι το οποίο φαίνεται μέσα από την στήριξη που έχουν όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας τους στον χώρο!

Fall Of Man

Μεστοί πάνω στην σκηνή, με σιγουριά βετεράνου! Καλοπαιγμένες συνθέσεις! Πολύ μελωδία, χαμόγελα και θετική ενέργεια! Τα παιδιά δώσανε για μία ακόμη φορά τον καλύτερο τους εαυτό ευχαριστώντας τον κόσμο που τους στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο τραγουδιστής τους!

Η μεγάλη ώρα της βραδιάς είχε φτάσει για την στιγμή που οι Ghost Inside θα ανέβαιναν στην σκηνή του 7Sins. Σιγά, σιγά τα μέλη ανεβαίνουν πάνω στην σκηνή με τελευταίο τον τραγουδιστή της μπάντας Jonathan Vigil ...και εγένετο χάος!

The Ghost Inside

Μέσα σε ελάχιστο δευτερόλεπτα, με τις πρώτες νότες του "This Is What I Know About Sacrifice" το μαγαζί όλο χοροπηδάει πάνω-κάτω στους ρυθμούς των Ghost Inside! Ένας πανζουρλισμός με το κοινό να συνωστίζεται μπροστά κοντά στο stage και να προσπαθεί να έχει με κάθε τρόπο επαφή με την μπάντα! Ακατάπαυστο stagediving! Moshpit! και η θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο! Είναι σίγουρο πως το καλωσόρισμα ξάφνιασε και την ίδια την μπάντα που δηλώνει μέσω του Vigil ότι δεν περίμενε να έχει τόσο θερμής αποδοχής από το Ελληνικό κοινό και πως θα θελαν να μας είχαν επισκεφτεί καιρό τώρα και πως σίγουρα θα μας ξανά έρθουν το συντομότερο δυνατόν!

The Ghost Inside

Αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο αλλά και τον Δημήτρη από την Hardtimes που τους έφερε στην Αθήνα! Κλείσανε την βραδιά στο encore με το Engine 45 για να μας αποτελειώσουν! Μετά το τέλος τους σετ τους κατέβηκαν και χαιρέτησαν σχεδόν όσους βρίσκονταν στο μαγαζί, υπέγραψαν CD-εισιτήρια και φωτογραφήθηκαν με τους παρευρισκόμενους!

The Ghost Inside

Σαν συμπέρασμα της βραδιάς μπορώ να πω πως από θέμα ανταπόκρισης κοινού είναι μακράν το top core live της χρονιάς! (μέχρι στιγμής...) Η συνέχεια έπεται με μπάντες πολύ αγαπητές (σε παρόμοιο ύφος) στο αθηναϊκό κοινό όπως οι Parkway Drive στις 11 Ιουνίου στο Κύτταρο και οι Unearth στις 24 Ιουνίου στο 7Sins πάντα από την Hardtimes σε συνεργασία με την Playfalse.
SETLIST

This Is What I Know About Sacrifice
Outlive
Chrono
Provoke
Destined
Slipping Away
Faith Or Forgiveness
The Great Unknown
Great Distance
Deceiver
Thirty Three
Unspoken
Between The Lines

Encore:
Engine 45

Κείμενο / φωτογραφίες: Δημήτρης Χατζημωυσής
  • SHARE
  • TWEET