The Noise Figures, My Drunken Haze @ Ρομάντσο, 01/10/15

Είναι το "Aphelion" ένας δίσκος για live;

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 02/10/2015 @ 16:25
Χθες το βράδυ, πρώτη μέρα του Οκτώβρη, διάλεξαν οι Noise Figures να παρουσιάσουν ζωντανά στους φίλους τους για πρώτη φορά ολοκληρωμένα το νέο τους υλικό από τον πολύ φρέσκο δεύτερο δίσκο τους, "Aphelion". Κι εμείς ήμαστε εκεί.

Το κοινό ανέλαβαν να ζεστάνουν οι My Drunken Haze, μία μπάντα επίσης του δυναμικού της Inner Ear, που όμως παίζει δυνατά σε άλλα ακροατήρια και αυτός ήταν ίσως ένας λόγος που το κοινό των Noise Figures δεν βρέθηκε από νωρίς στον χώρο.

My Drunken Haze

Εκτός από τις γνωστές flower power αναφορές και τις σαφείς ροπές στα psych '60s και τα '70s, διακρίναμε κάποιες αλλαγές στον τρόπο που εκφέρονται φωνητικά τα τραγούδια και μια προσθήκη μέλους (η A Go-Go! στα πλήκτρα), αλλά δεν θα βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και θα περιμένουμε να δούμε τι καινούργιο μπορεί να έχουν στο μυαλό τους.

My Drunken Haze

Αν και ξεκίνησαν λίγο άτονα και με κάποια προβλήματα στο ήχο που διογκώθηκαν προς το μέσο του μισάωρου σετ τους, οι Haze στάθηκαν πολύ καλά στα πόδια τους στα τελευταία τραγούδια και, όπως πολύ σωστά παρατήρησε η Matina Sous Peau (τραγουδίστρια της μπάντας), «πάνω που ζεστάθηκαν, τέλειωσε το σετ». Όλα αυτά, από τις 22:30, δηλαδή μιάμιση ώρα μετά την προαναγγελθείσα ώρα έναρξης του gig!

Οι The Noise Figures ανέβηκαν στη σκηνή γύρω στις 23:30 για ένα μονόωρο σετ που, εκτός από την παρουσίαση ολόκληρου του νέου τους δίσκου, περιελάμβανε και αγαπημένα τραγούδια από τον πρώτο δίσκο ("Black Caravan", "We Look Better In The Sun" κ.α.).

The Noise Figures

Το Ρομάντσο συνέχιζε να γεμίζει καθ' όλη τη διάρκεια της εμφάνισης του ντουέτου, γεγονός αρκετά παράξενο για παρουσίαση δίσκου (κανονικά πας για να ακούσεις τον δίσκο ολόκληρο, όχι τα τρία-τέσσερα τελευταία τραγούδια του) και καθημερινή (όπου γίνεσαι κολοκύθα από τη νύστα λίγο πριν τα μεσάνυχτα και χάνεσαι στην ομίχλη μαζί με το τελευταίο βαγόνι του μετρό - κανονικά πάντα). Το κοινό μάλλον βρέθηκε εκεί μόνο για τους βασικούς της βραδιάς, γι' αυτό και δεν ήταν στην ώρα του. Καθόλου ευγενικό!

The Noise Figures

Γενικά, το κλίμα ήταν ευχάριστο και παρταριστό, με τον κόσμο να χορεύει και να χτυπιέται αρκούντως. Έπεσαν και κάτι φιλικά μπουκάλια προς τον Γιώργο Νίκα -ντραμς και φωνή- κι ένα μικρό pit ολίγων δευτέρων άνοιξε στο "Blood". Ο ήχος ήταν πολύ καλά σεταρισμένος πάνω στα όργανα, αλλά με ένα θεματάκι στα πίσω φωνητικά του Στάμου, που δεν ακούγονταν τόσο όσο απαιτούν κάποια τραγούδια, μιας και ελλείψει πολλών οργάνων αποτελούν σημαντικό μέρος της ενορχήστρωσής τους.

The Noise Figures

Η εμπειρία που απέκτησαν και τα δύο μέλη στις ζωντανές εμφανίσεις έχει αποδώσει καρπούς και οι αυθόρμητοι αυτοσχεδιασμοί πάνω στο μουσικό θέμα μαζί με την καλύτερη μεταξύ τους συνεννόηση είναι πλέον γεγονός. Το παίξιμο του Νίκα γίνεται ολοένα πιο τεχνικό και αυτό ίσως τον παρακωλύει κάπως σαν τραγουδιστή, αλλά πραγματικά εμάς δεν μας χαλάει καθόλου.

Οι Noise Figures είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα μπάντα και σίγουρα μια μπάντα που πρέπει να ακούς live!
SETLIST

Shoot The Moon
Don't Throw Your Hand
In The Boneyard
We Look Better In The Sun
Black Caravan
Out Of Your Mind
No Use
Aphelion
Tame The Knife
Mute Blonde
Feathers
Rollin'
Run
Bones
Turn Off The Lights
Holy One
Blood

Encore:
Celebation Time

Φωτογραφίες: Christina Alossi
  • SHARE
  • TWEET