The KVB, A Victim Of Society @ Fuzz, 28/01/17

Πειραματικές, ψυχεδελικές μελωδίες προσέδωσαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο Fuzz

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 30/01/2017 @ 13:28

Μια βραδιά σκοτεινής ψυχεδέλειας ζήσαμε στο Fuzz to Σάββατο. Οι Α Victim Of Society στην αρχή και οι The KVB στη συνέχεια μεταφέρανε ένα σύνολο μουσικών πειραματισμών στο αθηναϊκό κοινό. Οι πρώτοι κάνανε την εμφάνισή τους στις 21:30 σε έναν μισογεμάτο ακόμα χώρο. Οι δυνατές, γεμάτες μελωδίες τους και η ενέργειά τους δεν άργησαν να τραβήξουν τα βλέμματα με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος δειλά δειλά να μαζευτεί μπροστά στη σκηνή ώστε να απολαύσει ένα πολύ καλό και δεμένο συγκρότημα.

A Victim Of Society

Οι επαναλαμβανόμενοι ρυθμοί και τα κιθαριστικά riff συνδυάστηκαν και επηρέασαν αμέσως τη διάθεση των ακροατών. Οι λάτρεις των Black Angels σίγουρα θα τους αγαπήσουν. Η εμφάνιση τους διήρκησε σαράντα λεπτά ενώ το setlist τους δομήθηκε κυρίως από νέα κομμάτια τα οποία περιμένουμε σύντομα στον δεύτερο δίσκο τους.

Setlist: "The Quick And The Dead" / "Liar" / "Enough Said" / "Potential Mental Patient" / "A Painful Heritage Of Beauty" / "Would You Care?" / "Freaktown"

Στις 22:30 κάνανε την εμφάνιση τους οι KVB. Το αγγλικό δίδυμο, αποτελούμενο από τους Nicholas Wood (κιθάρα, φωνή) και Kat Day (synths, drum machine, φωνή) από την αρχή έδειξε την dark wave διάθεσή του προσφέροντας ένα θέαμα κινηματογραφικής ποιότητας πλαισιωμένο από video projects τα οποία έχει επιμεληθεί η ίδια η Day. H εγκατάσταση τους από το 2010 στο Βερολίνο έχει επηρεάσει τη μουσική τους με τα ηλεκτρονικά στοιχεία, το reverb και το delay να προσφέρουν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, ικανή να ταρακουνήσει τις αισθήσεις.

The KVB

Το κοινό φάνηκε να ανταποκρίνεται κάπως νωχελικά στις ψυχεδελικές δονήσεις του συγκροτήματος κυρίως μέσω μεμονωμένων χορευτικών. Η έλλειψη full live μπάντας (μπάσο και κυρίως ντραμς) επηρεάζει την απόδοση του συγκροτήματος καθώς τα μουσικά ξεσπάσματα δεν συνοδεύονται από τα αντίστοιχα οπτικά με αποτέλεσμα σε ένα μεγάλο venue να χάνεται όλο αυτό το υπόγειο κλίμα που τους χαρακτηρίζει.

The KVB

Στο setlist τους εντάξανε κομμάτια κυρίως από τον καινούργιο τους δίσκο "...Of Desire" (2016). "White Walls", "Night Games", "Lower Depths", "In Deep", "Awake" και το ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό "Never Enough". Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν επίσης κομμάτια από την υπόλοιπη δισκογραφία τους ενώ για να μπουν στο encore προτίμησαν μια διασκευή του "Sympathy For The Devil". Στις 23:45 κλείσανε τη συναυλία με το "Between Suns" αφήνοντας μια ουδέτερη αίσθηση στο κοινό. Τα κομμάτια εκτελέστηκαν άρτια, με πάθος, αλλά σαν κάτι να έλειπε. Ίσως οι KVB χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουν τις live εμφανίσεις τους ώστε να αποδώσουν επί σκηνής αυτό το οποίο πετυχημένα κάνουν στα studio άλμπουμ τους.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

SETLIST

White Walls 
Night Games 
Lower Depths
Always Then 
In Deep 
A Tenuous Grasp 
Awake
Into The Night
Again & Again 
Never Enough 
Hands
Dayzed 

Encore: 
Sympathy For The Devil (The Rolling Stones cover) 
Between Suns

  • SHARE
  • TWEET