The Dubrovniks, The Dark Rags @ Piraeus Academy, 11/06/16

Οι Dubrovniks και το rock 'n' roll δεν έχουν ηλικία!

Από την Κέρη Καραλή, 13/06/2016 @ 11:26

Για περίπου μιάμιση ώρα οι Αυστραλοί, με το original line up, το Σάββατο βράδυ, ταρακουνούσαν τη σκηνή του Piraeus Academy της οδού Πειραιώς, με super high energy rock 'n' roll attitude. Οι Boris Sujdovic, James Baker, Peter Simpson, Glenn Armstrong και Chris Flynn, τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία του γκρουπ, παρουσίασαν ένα set γεμάτο ένταση και ζωντάνια, που περιελάμβανε αγαπημένα κομμάτια του κοινού, το οποίο δεν σταματούσε να τραγουδά.

Ο χώρος είχε -κατά το ήμισυ- γεμίσει θεατές-ακροατές διαφόρων ηλικιών. Υποπτεύομαι πως κάποιοι απ’ αυτούς θα υστερίαζαν σ’ εκείνο το ιστορικό διήμερο sold out των Dubrovniks στο Ρόδον Club το 1992. Εξάλλου η παρέα από το Σίδνεϋ απολαμβάνει την αγάπη των Ελλήνων, που αν κρίνω από τη mini tournée σε Πάτρα, Ιωάννινα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο Κρήτης, είναι αμοιβαία και αμφίδρομη. Με έναν underground ήχο να βγαίνει από τα ηχεία, τις τριφωνίες στο βάθος, τα σόλο που εναλλάσσονταν ανάμεσα στους τρεις κιθαρίστες, το tempo της aussie rock 'n' roll σκηνής απέσπασε δαψιλές χειροκρότημα.

The Dubrovniks

Η μοναδική γυναικεία παρουσία, στα φωνητικά, κατέστη μάλλον «χλιαρή». Ίσως να έφταιγε το ότι σε όλη τη διάρκεια του live δεν ακούγαμε τη φωνή της, ίσως το ότι η -άκρα αριστερά- θέση της επάνω στο stage την «παραγκώνιζε», ίσως πάλι το ότι η ίδια έμοιαζε «ξένη» προς το πνεύμα της μπάντας. Από την άλλη, ο Boris Sujdovic δεν σταματούσε να απευθύνεται στο κοινό και να αυτοσαρκάζεται.

The Dubrovniks

Εκείνο που περισσότερο απήλαυσα ήταν ο αυθορμητισμός τους και η «χύμα» ατμόσφαιρα, η τόσο άμεση. Ένοιωθαν οικεία, σταματούσαν για να διορθώσουν κάποιο λάθος, περνούσαν τόσο καλά και μας το έδειχναν, όσο κι εμείς από κάτω. Τα μόνα που μας χώριζαν ήταν το κάγκελο και το ύψος της σκηνής.

The Dubrovniks

Το encore ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, αφού το κοινό τους «απαιτούσε». Κι ενώ μάς καληνύχτισαν με το "Speedway Girls", τίποτε δεν είχε τελειώσει. Πιάνοντας και πάλι την ηλεκτρική κιθάρα, κάτι που απ’ ό,τι κατάλαβα δεν είχαν προγραμματίσει, και σε ακουστική version βάλθηκαν να ξανα-ανεβάσουν τη θερμοκρασία με το "Like Fire". Ο Sujdovic κατέβηκε με το μικρόφωνο στο κοινό σ’ ένα τραγουδιστικό ensemble που ευχαριστήθηκαν και οι δύο πλευρές! Μ’ έναν σταυρό στο χέρι, που μάλλον του χάρισε κάποιος φαν, επέστρεψε και φορώντας τον στον λαιμό τραγούδησε το "Down To The Sea", στο δεύτερο encore, με το οποίο μάς αποχαιρέτησαν λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ.

The Dubrovniks

Τους Dark Rags δυστυχώς δεν τους προλάβαμε, αφού εμφανίστηκαν αρκετά νωρίς, περίπου στις 20:30, ενώ οι κλειστοί δρόμοι, λόγω του Athens Pride, δημιούργησαν αφόρητη κίνηση, και δεν μας επέτρεψαν να φτάσουμε εγκαίρως. Μάθαμε, όμως, ότι έπαιξαν περίπου τριάντα πέντε λεπτά πολύ δυνατά. Θα τους δούμε στο Νέο Ηράκλειο σε λίγες ημέρες, όπου θα εμφανιστούν μαζί με άλλα συγκροτήματα!

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com

SETLIST


Fireball Of Love
Cry Baby Killer
Audio Sonic Love Affair
As Long As I Can Listen (To The Ramones)
Christeen
Love Is On The Loose Tonight
Under Your Skin
Something’s Not Right In This World
She Got No Love
Like Fire
You’re Gonna Get What’s Coming
Run Baby Run
When The Rain Came
Holy Town
If I Had A Gun
Dubrovnik Girls
Hernandoe’s Hideaway

Encore 1
Strange Kind Of Love
Speedway Girls
Like Fire (acoustic)

Encore 2
Down To The Sea

  • SHARE
  • TWEET