The Black Angels, Holy Monitor @ Piraeus 117 Academy, 07/09/17

Ακούσαμε μεγάλο μέρος του νέου δίσκου "Death Song", ακούσαμε τέσσερα-πέντε κλασσικά τους κομμάτια και περάσαμε όμορφα

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 11/09/2017 @ 10:40

Οι εμφανίσεις των Black Angles στην χώρα μας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στις headline σε κλειστό χώρο και στις support σε φεστιβάλ. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, νομίζω η πρώτη κατηγορία υπερτερεί της δεύτερης. Στις μέχρι τώρα συμμετοχές τους στις μεγάλες φεστιβαλικές σκηνές της χώρας, δεν έχουν καταφέρει να πείσουν το κοινό εν αντιθέσει με αυτές στα κλειστά εγχώρια venues, που χαρακτηρίζονται από πλήρη επιτυχία.

Η εν λόγω εμφάνιση ανταπεξήλθε στις προσδοκίες μας. Αποτέλεσε μέρος της προώθησης του νέου τους δίσκου "Death Song", με τα μισά κομμάτια της setlist να προέρχονται από αυτόν. Το κοινό που σχεδόν γέμισε το Piraeus Academy φάνηκε έτοιμο και ανοιχτό στα νέα ακούσματα της αγαπημένης του μπάντας, συμμετέχοντας με τον δικό του τρόπο στο event.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από την αρχή καθώς υπήρχε support συγκρότημα και μάλιστα πολύ καλό. Το όνομα αυτών; Ηοly Monitor. Μετρώντας ένα χρόνο live εμφανίσεων και με ένα παρθενικό δίσκο στο βιογραφικό τους άνοιξαν ιδανικά τους Τεξανούς. Κιθαριστικά ευκολομνημόνευτα riff, πάνω στα οποία πατάει η φουλ στο reverb φωνή του Γιώργου Νίκα με τη μελωδία να εναλλάσσεται με την φασαρία. Τα κομμάτια τους μερικές φορές αργά και ατμοσφαιρικά θυμίζουν κάτι από shoegaze, άλλες φορές χορευτικά, γρήγορα, στους κλασσικούς ρυθμούς του rock 'n' roll. Αρκετά καλή σκηνική παρουσία, φάνηκαν δεμένοι ύστερα από ένα πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι.

Holy Monitor

Μετά από ένα διάλειμμα ενός μισάωρου για το στήσιμο, κούρδισμα και τα τοιαύτα, ακούστηκε από τα ηχεία ο Lou Reed να απαγγέλει το "Black Angel’s Death Song", «νονό» προφανώς των «Μαύρων Αγγέλων», με τα μέλη να εισέρχονται στην σκηνή κουβαλώντας μαζί τους την αφόρητη ζέστη της ερήμου του Austin. Ο ήχος στην αρχή είχε θέματα. Τα χαρακτηριστικά riff τους σε στιγμές δεν ακούγονταν ενώ οι πολυ-πειραγμένες στο reverb - delay φωνές, χανόντουσαν σε μια γενικότερη ηχητική σύγχυση. Από την άλλη το οπτικό θέαμα ήταν φοβερό. Τα ψυχεδελικά video projections άρχισαν να κατακλύζουν τον χώρο και να φωτίζουν τα μέλη της μπάντας αποδομώντας τις μορφές τους πάνω στην σκηνή και δημιουργώντας ένα ενιαίο οπτικό σύνολο.

The Black Angels

Σοβαρός και σκοτεινός o Alex Maas με χαμηλωμένο το καπέλο να του κρύβει το πρόσωπο αρκέστηκε απλά σε ένα χαιρετισμό ενώ οι υπόλοιποι απορροφημένοι στο έργο τους δεν ανέπτυξαν καμία περαιτέρω διάδραση με τον κόσμο. Εντύπωση κάνει πάντα στα live των Black Angels το πάρε δώσε των οργάνων πάνω στην σκηνή. Εκτός από την ντράμερ η οποία παραμένει πιστή στο ρόλο της, οι υπόλοιποι περιφέρονται αναλαμβάνοντας το μπάσο, τις κιθάρες και τα πλήκτρα εναλλάξ.

The Black Angels

Το setlist όπως αναφέρθηκε παραπάνω βασίστηκε κυρίως στον νέο τους δίσκο. Αυτό δεν φάνηκε να χαλάει καθόλου το κοινό, το οποίο έδειξε ενδιαφέρον για κομμάτια που μπορεί να μην ήξερε και δεν απαίτησε την εκτέλεση των κλασσικών επιτυχιών τους. Παρ' όλα αυτά  τα "Entrance Song", "Bad Vibrations", "You On The Run" και το τελευταίο κερασάκι στην τούρτα "Young Men Dead" δεν έλειψαν, αφήνοντας άπαντες ικανοποιημένους και ανανεώνοντας το ραντεβού καθώς οι Αμερικάνοι πλέον ξέρουν πως η Ελλάδα τους ταιριάζει και θα είναι παρούσα για να ακούσει ό,τι καινούργιο έχουν να επιδείξουν.

Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη

SETLIST

Currency
Bad Vibrations
Prodigal
I Dreamt
Medicine
I Hear Colours
Black Grease
Grab As Much
Half Believing
Old Sniper
Entrance Song
I’d Kill For Her
You On The Run

Encore:

Comanche Moon
Life Song 
Young Men Dead

  • SHARE
  • TWEET