The Big Nose Attack, The Noise Figures @ Gagarin 205, 06/10/17

Support your local φαν!

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 09/10/2017 @ 13:15

Μετά την αναβολή για λόγους ανωτέρας βίας (αναφέρθησαν τεχνικά προβλήματα με το ρεύμα), το πρώτο στοίχημα του Gagarin με τις φετινές support-your-local-scene-Πέμπτες του μάλλον κερδήθηκε: Δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατηφόρισαν προς την Λιοσίων την έκτη του μηνός για να δουν από κοντά - και πολύ περισσότερο, να ακούσουν!- τα δύο αγαπητά Αθηναϊκά ντουέτα που ντεμπούταραν την φετινή δράση.

Οι The Noise Figures μοιράστηκαν σκηνή και κοινό με τους The Big Nose Attack, με όλα να κυλάνε αυτή τη φορά κατ’ ευχή, αφού ο ηλεκτρισμός όχι μόνο δεν έλειψε, αλλά αναδείχτηκε και σε κύριο πρωταγωνιστή της βραδιάς.

Λίγο πριν τις 22:00, πρώτοι πήραν θέση πίσω από τα ντραμς και την κιθάρα Γιώργος Νίκας και Στάμος Μπάμπαρης, γνωστοί και ως The Noise Figures, που λίγο πριν το τρίτο - και για πολλούς, σημαντικότερο- δισκογραφικό τους βήμα, μας παρουσίασαν δύο ολοκαίνουρια τραγούδια.

The Noise Figures

Κρατώντας μας σφιχτά απ’ το χέρι, μας πήγαν μια απολαυστικά καλειδοσκοπική βόλτα με το μαύρο καραβάνι τους στο γνωστό και αγαπημένο παλιότερο υλικό τους, με κορυφαίες τις πειραγμένες εκτελέσεις των "Feathers" και "Holy One". Αναμένουμε ανυπόμονα το επερχόμενο "Telepath" που θα ταράξει τα νερά της εγχώριας νεοψυχεδελικής παραγωγής.

SETLIST

She’s Got Time
Black Caravan
We Look Better In The Sun
She Gotta Run
Strange Little Child [νέο τραγούδι - με επιφύλαξη ο τίτλος]
Out Of Touch [νέο τραγούδι - με επιφύλαξη ο τίτλος]
Tame The Knife
Shoot The Moon
Don’t Throw Your Hand
In The Boneyard
Feathers
Bones
Holy One

Μία περίπου ώρα μετά, έγινε η τράμπα, το μικρόφωνο βρέθηκε στην άλλη μεριά της σκηνής, απέναντι από τα τύμπανα και οι The Big Nose Attack έκαναν την καθιερωμένη gangsta είσοδό τους. Η hip-hop υπόκρουση γρήγορα εξελίχθηκε σε πιασάρικα blues σόλα και ανηλεώς groovy ρυθμούς, βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους. Η καθαρότητα στο παίξιμο του Little Tonnie δημιουργεί κατά κανόνα αντίθεση με την βρωμιά της κιθάρας του Boogieman και κάνει το αποτέλεσμα μόνιμα ενδιαφέρον.

The Big Nose Attack

Τα αδέρφια από το Μπραχάμι μοίρασαν πιτσεδελικές ανατριχίλες για περίπου μια ώρα και απέδειξαν ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα, με highlight της εμφάνισής τους το "Down With Me" και την διασκευή στο "Foxy Lady", που «με αρκετό τυρί» αφιέρωσαν στις κυρίες της βραδιάς. Φυσικά, δεν έλειψε και η αναφορά στην σχέση που είχαν με τον Νίκο Τριανταφυλλίδη και το υπέροχο πειραγμένο φινάλε στο "Dirty Emma".

SETLIST

Let The Love Shine 
50 Shades Of Shame
Monday Morning Spaghetti
Dirty Emma
Not The One
Under Your Spell
Adam And Eve
riff: tan tantan tatata tatatan 
Foxey Lady [The Jimi Hendrix Experience]
I Gotta Luv U 
Wild Cherry (jam)
Down With Me 

Λίγο μετά τις 00:00, ανέβηκαν και τα δύο ντουέτα στη σκηνή και, ως κουαρτέτο πια, έπαιξαν μαζί τραγούδια απ΄ τις δισκογραφίες τους και το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που ο κόσμος τους παρότρυνε «να γίνουν μία μπάντα»! Τα απόκοσμα φωνητικά του Νίκα έδεσαν σφιχτά με τα τραγούδια των Big Nose και τα άγρια τύμπανα του Little Tonnie έδωσαν τρομερό ρυθμό στα αγαπημένα "Turn Off The Lights" και "Rollin'" των Figures, ενώ Μπάμπαρης και Boogieman σόλαραν εναλλάξ, αφήνοντας στο τέλος λίγο χώρο για πολλή φυσαρμόνικα. Μακάρι να κρατούσε κι άλλο το τρίτο μέρος της βραδιάς, που ήταν διασκεδαστικό και απολύτως rock!

The Big Nose Attack The Noise Figures

Ακούστηκαν τα: "Hey That Girl" [BNA], "Turn Off The Lights" [NF], "Special Sauce Called Love" [BNA], "Rollin'" [NF], "Out Of Your Mind" [NF]

Το πρόβλημα της όλης φάσης - αν πρέπει να καταδείξουμε ένα - δεν έγκειται στην αρχική προσέλευση του κοινού, η οποία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αθρόα, αλλά ήταν ικανοποιητική, ούτε στην απόδοση κάποιου μουσικού, αφού όλοι ήταν σε φόρμα. Το πρόβλημα έγκειται στο χρονοπρογραμματισμό των εμφανίσεων. Εδώ για παράδειγμα, τα ξεχωριστά setlist τράβηξαν μέχρι τα μεσάνυχτα και, τελικά, «έσπρωξαν» το battle των δύο συγκροτημάτων - που μπορεί να μην ήταν τίποτε άλλο παρά μια επί σκηνής σύμπραξη, αλλά εξελίχθηκε σε κάτι με πολύ ωραία χημεία - σε ώρα μεταμεσονύχτια και απαγορευτική για όσους μετακινούνται με συγκοινωνία.

Έτσι, στα τελευταία πολύ fun τραγούδια, καταλήξαμε να έχουμε απομείνει οι κατέχοντες ρόδα ή κάποιον να μας γυρίσει, αφού λίγο πριν τις δώδεκα ο κόσμος άρχισε να φεύγει - απρόθυμα, γιατί όλοι μας υποψιαζόμαστε τον χαμό που θα ακολουθούσε. Καμιά φορά και τον fan κάποιος πρέπει να τον σκέφτεται και να τον υποστηρίζει...

  • SHARE
  • TWEET