Τάκης Μπαρμπέρης Group @ Ωδείο Τέχνης Γ.Β. Φακανάς, 11/04/13

Από τον Χρήστο Κισατζεκιάν, 17/04/2013 @ 13:27
Ήταν 1995 όταν τα Μουσικά Ηχοτοπία του Τάκη Μπαρμπέρη στο ατμοσφαιρικό "Episodes" (LYRA) εισχώρησαν βαθιά στην καρδιά μου. Έκτοτε τον τοποθετώ ψηλά στην εκτίμηση μου ως αμετανόητος οπαδός της ηλεκτρικής jazz-fusion, ως ευφάνταστο και ευαίσθητο μουσικοσυνθέτη και κιθαρίστα.

Στα πλαίσια των πολύτιμων (και αναγκαίων στις πολιτιστικά υποβαθμισμένες μέρες μας) πρωτοβουλιών της διοργανώτριας JazzCorner85 λοιπόν, το τετραμελές γκρουπ του Τάκη εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή «Αθηνά Live» στο ισόγειο του Ωδείου Τέχνης του Γιώργου Φακανά, αφού και κείνος με τη σειρά του δέκα χρόνια τώρα προάγει την Τέχνη και τον Πολιτισμό με Μουσική με Μ κεφαλαίο.

Τάκης Μπαρμπέρης Group

Τον κιθαρίστα πλαισίωσαν καίρια οι Μάνος Σαριδάκης (πλήκτρα), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο) και Γιώργος Πολυχρονάκος (τύμπανα). Σε ένα ποικιλόμορφο, «πολύχρωμο» δίωρο plus set χώρεσαν πινελιές που θαρρείς με μια αόρατη μηχανή του χρόνου, μας πήγαν μπρος-πίσω και μας ταξίδεψαν στη παγκοσμιότητα της τέχνης των μουσικών φθόγγων που ο ηγέτης του συνόλου απαρχής υπηρετεί.

Τάκης Μπαρμπέρης Group

Η "Ευχαριστία" που γεφυρώνει Ανατολή και Δύση μας έμπασε μονομιάς σε τούτο το αβίαστο ταξίδι τεχνοτροπιών. Ινδία. Ατμόσφαιρα. Μέθεξη. Και όπως πάντα, δίχως την παραμικρή έπαρση και επιδειξιμανία, η «ουσία» τούτης της οικουμενικής γλώσσας που ενώνει την ανθρωπότητα μας υπνώτισε...

Τάκης Μπαρμπέρης Group

Η συνέχεια πανομοιότυπη παρότι διόλου επαναλαμβανόμενη. Τα "Slide It", "Balkan Wings", "Poly P.", "Are You Happy?", "Ti Lang" συμπλήρωσαν το πρώτο μέρος της παράστασης έως το διάλλειμα.

Τάκης Μπαρμπέρης Group

Στο δεύτερο την αυλαία άνοιξε το μεταφυσικό "From There To There" και έκλεισε το ομώνυμο track από το άλμπουμ "Porto Kayio" σε μια μακροσκελή, βιωματική εκτέλεση που μας έστειλε σπίτι συνοδευμένους από ένα αίσθημα πληρότητας...
SETLIST

Α' Μέρος:

Ευχαριστία
Slide It
Balkan Wings
Poly P.
Are You Happy?
Tilang

Β' Μέρος:

From There To There
Waiting
Afro Funk
Hopes
Porto Kagio

Κείμενο - φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET