Sun Of Nothing, Chronoboros, MOB @ An Club, 12/03/16

Ένα από τα λαμπρότερα διαμάντια της ελληνικής σκηνής

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 15/03/2016 @ 10:14

Η ψυχή της ελληνικής underground σκηνής το Σάββατο το βράδυ βρισκόταν στο Αn. Όχι για κάτι ασυνήθιστο ή μη αναμενόμενο, αλλά για κάτι σπουδαίο. Λίγο πολύ όλοι περιμέναμε κάτι καλό, αλλά όταν αυτό που γίνεται ξεπερνά τις προσδοκίες σου, το δύσκολο είναι να το περιγράψεις με λόγια.

Αλλά ας τα πάρουμε με την σειρά. Στις 21:50, μπροστά σε λίγο κόσμο την βραδιά άνοιξαν οι ΜΟΒ, οι οποίοι επιδίδονται σε HarschNoizeWall. Δημιούργησαν θόρυβο, κάτι που μάλλον ήταν ο στόχος τους και σε μια προσπάθεια μάλλον να κλιμακώσουν την ένταση ή να διαφοροποιήσουν την διακύμανση θα έλεγα ότι δεν το πέτυχαν, καθώς δεν ακούστηκε κάτι σχετικό μέσα στο ηχητικό χάος που δημιούργησαν.

MOB

Στις 22:30 την σκυτάλη πήραν οι Chronoboros, με τον κόσμο να έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο. Οι Chronoboros συνδυάζουν το sludge και το hardcore σε ένα ηχητικό αποτέλεσμα που προκύπτει βίαιο και γεμάτο οργή και που προσφέρεται σε κάθε περίπτωση για πολύ ξύλο στα συναυλιακά pit. Ο ήχος ήταν δυνατός και καλός σε γενικές γραμμές και είδαμε μια μπάντα δεμένη, γεμάτη ενέργεια, με έναν ικανότατο drummer και η οποία μας προετοίμασε κατάλληλα γι' αυτό που θα επακολουθούσε.

Chronoboros

Η ανάγκη του να γράψεις κάποια λόγια για μια συναυλία αφαιρεί κατά πολύ από την πραγματική εικόνα και πρακτικά δεν μπορείς να περιγράψεις πλήρως τα συναισθήματα που απορρέουν από την εμφάνιση ενός συγκροτήματος. Και βεβαίως αυτό ακριβώς που συνέβη με την εμφάνιση των Sun Of Nothing, είναι δύσκολο να αποδοθεί σε μερικές γραμμές ενός κειμένου.

Στις 23.30 και αφού προηγουμένως έγινε ο απαραίτητος έλεγχος στον ήχο, μια μπάντα με την δική της ιστορία και στίγμα στην ελληνική σκηνή και όχι μόνο, εμφανίστηκε μπροστά σε ένα κοινό που είχε έρθει γι' αυτούς. Με το "Sink" για αρχή και το "Catharsis" να ακολουθεί, μας έβαλαν κατευθείαν στο κλίμα. Μια ωδή στη ματαιότητα, τη φρίκη και την απελπισία άρχισε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας.

Τα αρχικά ηχητικά προβλήματα ξεπεράστηκαν άμεσα και τίποτα δεν ήταν ικανό να τους σταματήσει από μια σαρωτική κι επιβλητική εμφάνιση. Με την μπάντα σε μεγάλη φόρμα και με διάθεση να τα δώσουν όλα, επέλεξαν κομμάτια από όλα τους τα άλμπουμ. Το όχι γεμάτο An άρχισε να πάλλεται και ο κόσμος που τίμησε ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συγκροτήματος.

Αυτό το μοναδικό μείγμα ακραίων ήχων από sludge, black, noise, post και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αποδόθηκε εις το ακέραιο πάνω στην σκηνή του Αn, με τελικό αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια καθηλωτική ατμόσφαιρα.

Sun Of Nothing

Οι Sun Of Nothing παρουσίασαν τις μεγάλες σε διάρκεια συνθέσεις πάνω στις οποίες έχτιζαν μαεστρικά ρυθμούς που οδηγούσαν σε ηχητικές εκρήξεις. Η απόδοση των κομματιών και οι εκτελέσεις ήταν άψογες, ο ήχος αυτός που πρέπει και ο Ηλίας, ο frontman της μπάντας, να ξεχωρίζει τόσο με τις κινήσεις του και την εν γένει σκηνική του παρουσία, όσο και με ορισμένες ατάκες σε γνωστούς και αγνώστους. Κάποια κενά έκοβαν, βέβαια, λίγο τον ρυθμό αλλά η ουσία δεν χάθηκε σε κανένα σημείο. Ακόμα και τα δύο καινούργια κομμάτια που ακούσαμε έδεσαν απόλυτα με το υπόλοιπο σύνολο.

Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε μια στιγμή, αυτή θα ήταν το καθηλωτικό "Hearthealer" και η ανατριχίλα που προκάλεσε με την εισαγωγή, την έκρηξή του, την riff-αρα του και ό,τι ακολούθησε, συνοδευόμενα όλα αυτά από την αντίδραση του κόσμου αλλά και το crowd surfing του Ηλία την ώρα που τραγουδούσε.

Έμειναν πάνω στην σκηνή μέχρι και την 01:15 και σε όλη τη διάρκεια ένιωθες την ενέργεια της μπάντας που μεταφερόταν στο κοινό με χαρακτηριστική ευκολία. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπήρξε κάποιος που να ήταν παρών και να μην του άρεσε αυτό που παρακολούθησε. Ήταν από τις φορές που είσαι σίγουρος ότι αυτό που βλέπεις θα σου μείνει στην μνήμη.

Δεν γνωρίζω  τι θα κάνουν στο μέλλον, αλλά οι Sun Of Nothing θα είναι για πάντα ένα από τα λαμπρότερα διαμάντια της ελληνικής σκηνής.

SETLIST

Sink
Catharsis
Drowned Out
Hollow
Hearthealer (As It All Crumbles)
Diablo
Unreached Soul
Dead Hands And Stupid Hearts
The Prisons You Create 
Δύο καινούργια κομμάτια
  • SHARE
  • TWEET