Stampin' Ground, Eden Demise, Hardfaced, Never-Trust @ An Club, 10/10/14

Οι Βρετανοί μας έχουν στον μυαλό τους σαν ένα μυθικό κοινό και εμείς βαλθήκαμε να τους το επιβεβαιώσουμε

Από τον Αντώνη Τζιράκη, 13/10/2014 @ 15:20
Το συναυλιακό μενού του Οκτωβρίου του 2014 δεν το λες γεμάτο, αλλά τουλάχιστον έχει παρουσίες από όλο το φάσμα της μουσικής που αγαπάμε. Από πλευράς hardcore λοιπόν είχαμε την τύχη να φιλοξενήσουμε τους Βρετανούς Stampin' Ground, που επιστρέφουν επί σκηνής μετά από οχτώ χρόνια απουσίας για το The Rebirth Tour.

Οι πόρτες του An άνοιξαν από τις 21:00 το βράδυ και λίγο αργότερα μας καλωσόρισαν οι Αθηναίοι Never-Trust. Με τις thrashcore μουσικές τους και με πολύ δυναμική και σωστή παρουσία πάνω στο stage, κατάφεραν  να ζεστάνουν το κοινό που είχε καταφθάσει από νωρίς στο ιστορικό υπόγειο της οδού Σολωμού.

Never-Trust

Έπαιξαν κυρίως κομμάτια από τον φετινό τους δίσκο "Bras De Fer" και για το τέλος μας επιφύλασσαν μία έκπληξη, καθώς μαζί τους ερμήνευσε τα δύο τελευταία κομμάτια του set τους ο Μανώλης, ο προηγούμενος τραγουδιστής της μπάντας.

Setlist: Seeking Redemption / Bras De Fer / Counter-Strike / Thrashcore Demonstration / By Myself.

Αμέσως μετά και χωρίς καθυστερήσεις, στο stage ανέβηκαν οι Σκοπιανοί Hardfaced. Ήταν η δεύτερη φορά που επισκέπτονταν την χώρα μας, αλλά πλέον με πολύ περισσότερο υλικό στις αποσκευές τους, συν έναν καινούργιο δίσκο που κυκλοφορείς στις 18/10/2014, το "Dying Lake".

Hardfaced

Το ενδιαφέρον με τους εν λόγω κυρίους είναι το ότι έχουν δύο frontman, οι οποίοι έχουν πάνω κάτω τα ίδια φωνητικά, αλλά ζωντανά δεν καταφέρνουν να  δημιουργήσουν κάτι το εντυπωσιακό. Όμως, όπως και να έχει, απέδωσαν αρκετά καλά τα κομμάτια τους και σίγουρα άξιζαν το χειροκρότημα του κόσμου, όσο και αν δεν τους είχε υποστηρίξει κατά την διάρκεια που βρίσκονταν στην σκηνή.

Hardfaced

Setlist: Cold Empty / Hope / Antagonist / Sleeper / Parting / Dying / Running Your Own Shadows / Pain Remains.

Η ώρα είχε φτάσει 23:00 και οι δεύτεροι Αθηναίοι της βραδιάς, οι Eden Demise, κατέλαβαν το stage και κέρδισαν από το πρώτο τους λεπτό την προσοχή του κοινού, που όσο πήγαινε και αυξανόταν στο club.

Eden Demise

Ουσιαστικά η παρουσία τους θα λέγαμε πως χωρίστηκε σε δύο μέρη, το αναγνωριστικό και το εορταστικό. Στο πρώτο μας παρουσιάστηκαν και μας χάρισαν δύο νέα κομμάτια από τον νέο τους δίσκο, που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Στο δεύτερο μας παρέσυραν μαζί τους στο πάρτι τους για να γιορτάσουμε τα γενέθλια της μπάντας, που πλησιάζουν σιγά-σιγά, παίζοντας κομμάτια που ο κόσμος ξέρει και γουστάρει από εκείνους και κερδίζοντας φυσικά πολύ ζεστό χειροκρότημα.

Eden Demise

Setlist: Broken Inside / Words Of Strength / Descent / Willpower / Shattered World / Stronghold / Snakeface / Retaliation / Prove You Wrong.

Όλα ήταν πλέον έτοιμα για να αναλάβουν την διασκέδαση μας οι headlinders της βραδιάς, οι Stampin' Ground.

Stampin' Ground

Από την άνοδό τους στην σκηνή, καταλάβαινες ότι η συγκεκριμένη μπάντα έχει κάτι το ιδιαίτερο ζωντανά. Σίγουρα όσους από εμάς δεν είχαμε την τύχη να τους έχουμε ξαναδεί, μας κέρδισαν από την πρώτη στιγμή με την τρομακτική ενέργεια που εκπέμπουν. Όμως το ίδιο κάναμε και εμείς σαν κοινό και ο Adam δεν σταμάτησε να μας ευχαριστεί και να μας αναφέρει ιστορίες από την πρώτη επίσκεψη της μπάντας το 2001.

Stampin' Ground

Έτσι δημιουργήθηκε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα σε όλο το club, καθώς από την μία είχαμε την πεντάδα πάνω στην σκηνή να διεκπεραιώνει άριστα κομμάτια από όλη της την δισκογραφία, όσο από κάτω είχαμε wall of death, circle pit και πάρα πολλά stage diving.

Stampin' Ground

Το set τους βέβαια μπορεί να μην είχε μεγάλη διάρκεια, αλλά παρόλα αυτά η ένταση που δημιουργούσαν μας κάλυπτε, με αναμφισβήτητα καλύτερη στιγμή το "Officer Down", όπου ακόμα και ο Adam παράτησε το μικρόφωνό του και ανέβηκε πάνω στον κόσμο για να το τραγουδήσει μαζί του.

Stampin' Ground

Με λίγα λόγια θα λέγαμε πως ήταν μία από τις καλύτερες hardcore βραδιές του 2014, καθώς και δικές μας μπάντες που τα έσπασαν είδαμε και φιλοξενήσαμε τους πολύ καλούς Hardfaced, αλλά πάνω από όλα απολαύσαμε μια πολύ δυνατή μπάντα επί σκηνής, η οποία όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το μέλλον της. Τουλάχιστον ελπίζουμε πως με την παρουσία μας τους βοηθήσαμε να πάρουν την σωστή απόφαση, γιατί, όπως είπε και ο τραγουδιστής των Eden Demise, τέτοιες μπάντες τις έχουμε ανάγκη.
SETLIST

Intro
Outside Looking In
Dead From The Neck Up
Bear The Scars
Everybody Owes A Death
By Whatever Means Necessary
Emasculate
Don’t Need A Reason To Hate
Pain Is Weakness (Leaving The Body)
Ashes To Scatter
Officer Down

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χατζημωυσής
  • SHARE
  • TWEET