Slash feat. Myles Kennedy And The Conspirators @ Hristo Botev Hall (Βουλγαρία), 29/06/15

Πολύ καλή εμφάνιση, που δυστυχώς πραγματοποιήθηκε σε έναν ακατάλληλο χώρο

13/07/2015 @ 12:55
Καταρχήν λίγα λόγια για τη Σόφια. Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτό αποτυπώνεται τόσο στην εικόνα της πόλης που βελτιώνεται συνεχώς, όσο και στις μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται Όλα τα μεγάλα ονόματα της ευρύτερης rock σκηνής περνάνε πλέον από τη Σόφια. Το τριήμερο μεταξύ 28-30 Ιουνίου, μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς διαδοχικά τους Toto, Slash και τους Judas Priest (με support τους Helloween παρακαλώ). Ένα συναυλιακό τριήμερο, επομένως, που αν μη τι άλλο ήταν value for money, λαμβάνοντας υπ' όψιν το φθηνό κόστος διαβίωσης αλλά και την κοντινή απόσταση μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας (η Σόφια απέχει οδικώς 170 χλμ. από τα σύνορα του Προμαχώνα, απόσταση που καλύπτεται σε περίπου τρεις ώρες με το αυτοκίνητο). Να σημειώσω επίσης ότι για τη συναυλία του Slash το εισιτήριο κόστιζε 65 leva (δηλαδή περίπου 32 ευρώ), τιμή αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της Βουλγαρίας.

Ας πάμε όμως στα της συναυλίας. Ο χώρος που θα φιλοξενούσε το event βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη της βουλγαρικής πρωτεύουσας και εκ πρώτης όψεως φάνταζε ένα συμπαθητικό κλειστό γυμναστήριο (φανταστείτε το αντίστοιχο του Παπάγου, ή του Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη). Εισερχόμενος όμως εντός του Christo Botev Hall, μια θλίψη την ένιωθες. Παντελής έλλειψη εξαερισμού και απίστευτο στριμωξίδι εντός της μικρής σκηνής, που νόμιζες ότι θα φιλοξενούσε κάποιο σχολικό φεστιβάλ. Συνυπολογίστε και τον κάκιστο -όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- ήχο για να έχετε μια πλήρη εικόνα.

Βάσει προγράμματος (support μπάντα και Slash), το live θα άρχιζε στις 20:00 και αυτό ακριβώς έγινε. Στη σκηνή ανέβηκε η Milena, μια απίστευτα cult τύπισσα της εγχώριας βουλγάρικης rock σκηνής, που αν θα έπρεπε να την κατατάξω κάπου σύμφωνα με όσα έπαιξε, θα έλεγα ότι εντάσσεται στο χώρο του garage rock (όλα αυτά με επιφύλαξη, αφού το χαρμάνι της Milena μέχρι και ethnic περιείχε). Το set διήρκεσε 40 λεπτά, ενθουσιάζοντας τους Βούλγαρους θεατές, που ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και έδειχναν να ευχαριστιούνται με την ψυχή τους αυτό που άκουγαν και έβλεπαν. Προσωπικά βρήκα αδιάφορη τη Milena και τη μπάντα της, αν και ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία να ακούς rock (;) στη βουλγαρική γλώσσα.

Στις 21:00 ακριβώς (να σημειώσω εδώ ότι το πρόγραμμα στη Βουλγαρία στα live που έχω παρακολουθήσει τηρείται απαρέγκλιτα), ο κύριος Saul Hudson, ανέβηκε στη σκηνή, μαζί με τους Brent Fitz - drums, Todd Kerns - μπάσο και τον υπέρτατο Myles Kennedy, που προσωπικά τον θεωρώ την καλύτερη φωνή της ευρύτερης hard rock, της τελευταίας δεκαετίας. Έχοντας δύο πολύ καλά άλμπουμ στο ενεργητικό τους, το πρόσφατο "World On Fire" και το "Apocalyptic Love" του 2012, οι Conspirators του Slash απέδειξαν ότι αποτελούν ένα πολύ καλό σχήμα που έχουν μέλλον μπροστά τους (αρκεί ο «αρχηγός» να μην τα πάρει και τους διαλύσει και αυτούς όπως συνηθίζει να κάνει).

Η αρχή ήταν εντυπωσιακή, με το "You're A Lie", το hit-single του "Apocalyptic Love" και το "Night Train" των θρύλων Guns N' Roses, που ακολούθησε. Δυστυχώς όμως τα προβλήματα στον ήχο ήταν εμφανέστατα από την αρχή, ουδέποτε βελτιώθηκαν (και πώς να βελτιωθούν στον συγκεκριμένο χώρο - θυμηθείτε τη συναυλία των Tool το 2006 και την προσπάθεια που καταβάλλαμε για να τους ακούσουμε), γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του live. Παρά την εκπληκτική παρουσία του Myles και την αποδεδειγμένη δεξιοτεχνία του Slash, κυρίως σε κομμάτια όπως τα "Starlight" και "Anastasia" (διήρκεσε 15 λεπτά με τα solo), το live δυστυχώς έχανε. Οι Guns είχαν την τιμητική τους με τα "You Could Be Mine", "Rocket Queen", "Sweet Child O' Mine", "Welcome To The Jungle" (το τραγούδησε ο Todd Kerns), όπως την τιμητική του είχε και το τελευταίο άλμπουμ με το ομώνυμο κομμάτι και τα "Avalon", "Dissident", "Wicked Stone" και "Bent To Fly". Το main set τελείωσε με το εκπληκτικό "Slither" με το κοινό να παραληρεί και να αδημονεί για την επανεμφάνιση του guitar-hero.

Ο επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με το "Paradise City", με το Christo Botev Hall να σηκώνεται κυριολεκτικά στον αέρα. Οι θεατές (τους υπολογίζω σε περίπου 2500 και μπορούμε να μιλάμε για sold-out αν κρίνω από το γεγονός της υπέρ-πλήρους αρένας και των γεμάτων κερκίδων), ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί σε ολόκληρο το concert, που διήρκεσε 130 λεπτά και που αν εν τέλει είχε τον κατάλληλο ήχο, θα μπορούσα να κάνω λόγο για μια πάρα πολύ καλή  συναυλία.

Anyway, το ότι είδα τον Slash (είχα να τον δω από το Rockwave του 2005) με τον Myles Kennedy, είναι κάτι που τουλάχιστον με αφήνει ικανοποιημένο.
SETLIST

You're A Lie
Night Train
Avalon
Standing Sun
Back From Cali
Wicked Stone
Double Talkin' Jive
You Could Be Mine
Dr. Alibi
Welcome To The Jungle
Starlight
Savage Sun
Dissident
Rocket Queen
Bent To Fly
World On Fire
Anastasia
Sweet Child
Slither

Encore:
Paradise City

Απόστολος Κουφοδήμος (αναγνώστης)
  • SHARE
  • TWEET