Sepultura @ Stage Volume 1, 03/07/14

Πέμπτη βράδυ και ήταν σειρά της Βραζιλίας να παίξει «μπάλα» στην Ελλάδα

Από τον Αντώνη Τζιράκη, 04/07/2014 @ 11:54
Με τους πρώτους καύσωνες του φετινού καλοκαιριού να έχουν κάνει είδη την εμφάνισή τους, η ιδέα πως το live των Sepultura θα ήταν σε κλειστό χώρο και πιο συγκεκριμένα σε ένα νέο club το Stage Volume 1 δεν μου φάνηκε εξαρχής και τόσο καλή. Βάσει προγράμματος οι πόρτες άνοιξαν από τις οχτώ, όμως ο κόσμος ξεκίνησε την προσέλευση του πολύ αργότερα καθώς όπως είχε ανακοινωθεί οι Βραζιλιάνοι θα καταλάμβαναν την σκηνή στις δέκα και χωρίς κάποιο support.



Όπως ήταν φυσικό το κέντρο δεν γέμισε πλήρως, καθώς ο κόσμος δεν έχει δείξει την εκτίμησή του ως προς το σημερινό line-up της μπάντας και όσοι βρέθηκαν ήταν ίσως οι πιο φανατικοί τους οπαδοί. Στις δέκα ακριβώς η εισαγωγή του "The Vatican" ακούστηκε από τα ηχεία με τον κόσμο να υποδέχεται την μπάντα μετά από απουσία δύο ετών από την χώρα μας. Το setlist των Βραζιλιάνων περιελάμβανε κομμάτια από όλη τους την δισκογραφία, χωρισμένη σχεδόν σε δύο σκέλη, έτσι τα πρώτα κομμάτια που ακούστηκαν ήταν από την περίοδο που ο Green έχει αναλάβει χρέη frontman για το συγκρότημα, ο οποίος φυσικά δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του ως προς αυτούς που αμφισβητούν το αν είναι αληθινοί οι σημερινοί Sepultura ή όχι, κατάλληλη εισαγωγή για το "Propaganda".



Κάπως έτσι συνεχίστηκε το πρώτο μέρος της βραδιάς με ίσως πιο άσχημη στιγμή τον πρόλογο του Kisser για το "Impending Doom", κατά το οποίο ο κόσμος δεν έδειξε να αντιδράει καθόλου, παρ' όλο που ο ήχος και η απόδοση των Βραζιλιάνων κυμάνθηκαν σε καλά επίπεδα. Μόνο όταν πλησιάζαμε στο δεύτερο σκέλος, με τις πιο παλιές τους κυκλοφορίες, το κοινό άρχισε να ανεβάζει στροφές και έτσι άνοιξαν τα πρώτα pit κατά την διάρκεια των "Dusted" και "Attitude". Ο Kisser πάντα επικοινωνιακός με το κοινό μάς ευχαρίστησε αρκετές φορές και μάλιστα πριν το "Da Lama Ao Caos (From Mud To Chaos)" μία διασκευή των Chico Science & Nacao Zumbi που ερμηνεύει ο ίδιος στην γλώσσα του δεν δίστασε να ψάξει και για Βραζιλιάνους ανάμεσα στο κοινό.



Καθώς η διάθεση είχε πλέον ανέβει πλησιάζαμε και στο σημαντικότερο λόγο που οι περισσότεροι είχαμε παρευρεθεί, για να απολαύσουμε ζωντανά τα κομμάτια που έχουν γράψει ιστορία στο thrash στερέωμα και όταν ο Green ανέλαβε την εισαγωγή του "Refuse / Resist" στο ειδικά τοποθετημένο floor tom δίπλα στo drum kit του Casagrade, πλέον κόσμος και μπάντα είχαν γίνει «ένα», για να φτάσουμε κάπως έτσι στο encore της βραδιάς που περιελάμβανε τα "Trauma Of War", "Ratamahatta", με τους Green και Kisser να μοιράζονται τα φωνητικά και φυσικά το απόλυτο highlight της συναυλίας και ίσως της δισκογραφίας τους, "Roots Bloody Roots".



Δυστυχώς την παλαιά σύνθεση των Sepultura δεν είχα την τύχη να την απολαύσω ζωντανά, δισκογραφικά προφανώς και την προτιμώ όπως και οι περισσότεροι άλλωστε, όμως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και θεωρώ πως και με το τωρινό τους line-up είναι πολύ θετικοί τουλάχιστον ζωντανά. Με τους Kisser, έναν από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες του είδους, τον τεράστιο Paulo Jr., τον εξαιρετικό Casagrade πίσω από τα τύμπανα και φυσικά τον πολύ καλό Green, που θεωρώ πως πέφτει θύμα της σύγκρισης του με τον Max Cavalera, οι Βραζιλιάνοι μας χάρισαν ένα υψηλού επιπέδου live.
SETLIST

The Vatican
Kairos
Propaganda
Impending Doom
Manipulation Of Tragedy
Convicted In Life
Dusted
Attitude
Dead Embryonic Cells
Biotech Is Godzilla
Spectrum
Da Lama Ao Caos (διασκευή Chico Science & Nacao Zumbi)
Inner Self
Territory
Arise
Refuse / Resist

Encore:
Trauma Of War
Ratamahatta
Roots Bloody Roots

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com - Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com
  • SHARE
  • TWEET