Scanner, Sorrows Path, War Device @ Κύτταρο, 08/02/15

Δίκαση, τσιρίδα, χαβαλές και η ζωή είναι ωραία

Από τον Βασίλη Σκιαδά, 11/02/2015 @ 10:41
Άλλο ένα όμορφο πακέτο απόλαυσε το αθηναϊκό κοινό στο Κύτταρο την 8/2/15. Οι βετεράνοι Scanner, με καινούργιο δίσκο στις αποσκευές τους ("The Judgement") και με την υποστήριξη δύο ελληνικών συγκροτημάτων, που ανήκαν σε διαφορετικά ιδιώματα του metal ήχου, των doomsters Sorrows Path και των ανερχόμενων thrashers War Device από τας Σέρρας, ήταν ανώτεροι του αναμενομένου, είχαν ισορροπημένο setlist και αντάμειψαν τον αρκετό κόσμο που προσήλθε στο ιστορικό club.

Kατά τις 20:00 oι old school thrashers War Device πάτησαν στη σκηνή και, πραγματικά, ήταν αποκάλυψη. Ο κόσμος, λιγοστός στην αρχή, περισσότερος σιγά - σιγά στην συνέχεια, έμεινε με το σαγόνι στο πάτωμα.

War Device

Με φοβερά riffs, έξυπνα lead και σόλο χωρίς υπερβολές, εναλλαγές ρυθμών και έναν υπερκινητικό frontman με ιδανική φωνή για το είδος (φανταστείτε μια μίξη μεταξύ Tom Angelripper, Max Cavalera και Mille Petrozza), κέρδισαν χαλαρά τις εντυπώσεις, χαρακτηριστικό ότι ακόμα και πατροπαράδοτοι επικάδες (sic) των Αθηνών είδαν τους εαυτούς τους να γουστάρουν και να κουνούν ρυθμικά το κεφάλι τους, μη μπορώντας να αντισταθούν στο εξοντωτικό και λυσσασμένο παίξιμο των Σερραίων!

War Device

Thrash metal γερμανικής κοπής, αμερικάνικου όγκου και ελληνικού ενθουσιασμού, δύο παλικαρίσιες διασκευές σε Celtic Frost ("Circle Of The Tyrants") και Kreator ("Under The Guillotine") και γεια σας. Φανταστικοί, οι fans του ιδιώματος να τους τσεκάρουν οπωσδήποτε.

Στις 21:15 ήρθε η ώρα των Sorrows Path.

Sorrows Path

Οι πιο απομακρυσμένοι σε ύφος από τις τρεις μπάντες, oι ιστορικοί doom metal ήρωες, που μέσα από 1002 αναποδιές κατά την πορεία της ιστορίας τους, κατάφεραν να επιβιώσουν και με ένα πρόσφατο πετυχημένο άλμπουμ ("Doom Philosophy"), κέρδισαν σιγά σιγά τον κόσμο, παρά το ομολογουμένως, θλιμμένο, βαρύ και αργόσυρτο στυλ τους, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή, από τους headliners αλλά και τους War Device.

Sorrows Path

Σεμνοί, όπως πάντα, καλοπροβαρισμένοι και καλοδιάθετοι, αντιπαρήλθαν τα προβλήματα στον ήχο στην εκκίνηση του show τους και παρουσίασαν κομμάτια από όλη την ιστορία τους, με προσωπικό highlight το "A Dance With The Dead", που ακούγεται ακόμα καλύτερο ζωντανά.

Στις 22:35 αφίχθηκαν οι Scanner, απευθείας από το υπερπέραν. Ντυμένοι ομοιόμορφα στα χρώματα της Παναχαϊκής και με τρελό κέφι, μας πήραν κατευθείαν από τα μούτρα με το "Not Alone" και κάνουν όλο το Κύτταρο να κάνει headbanging και ακατάπαυστα σόλο στην air guitar.

Scanner

Χωρίς ανάσα στο "Terrion", το ομώνυμο κομμάτι από το καινούργιο άλμπουμ ("Judgement"), "R.M.U." και "Wonder" και όλα είναι υπέροχα. Ο τραγουδιστής τους, Ευθύμης Ιωαννίδης, βγάζει άνετα τα φωνητικά των κλασικών άλμπουμ, και απευθύνεται στον κόσμο στη μητρική του γλώσσα (ok, όπως μιλιόταν αυτή στη δεκαετία του '80, αλλά είχε κι αυτό τη φάση του), δημιουργώντας ένα κλίμα απίστευτης ευφορίας στο κοινό.

Scanner

Κάποιες γραφικές καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν κατά την εκτέλεση του "Puppet On A String", θα τις ξεχάσουμε γρήγορα φαντάζομαι, καθώς συνολικά οι Scanner ήταν καταπληκτικοί, και αυτό σε τελική ανάλυση είναι που μετράει.

Scanner

Δικαιολογούν την ύπαρξή τους και με το παραπάνω, το ρετρό metal κίνημα των τελευταίων ετών, ευνοεί ασφαλώς και τους ίδιους, και με εμφανίσεις σαν και αυτή και με ένα άλμπουμ που σέβεται την ιστορία τους, είναι καλοδεχούμενοι και πάντα καλή αφορμή για μπύρες (και τα καταπληκτικά γαριδάκια του Κύτταρου, έπρεπε να γραφτεί κάποια στιγμή). Πάντα τέτοια!
SETLIST

Not Alone
Terrion
The Judgement
R.M.U.
Wonder
F.T.B.
Rubberman
After The Storm
Puppet On A String
Ball Of The Damned
Battle Of Poseidon
Buy Or Die
The Legionary
Warp 7
Across The Universe

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET