Rotten Sound, Slavebreed @ 7 Sins, 16/03/12

Από τον Τόλη Δόση, 21/03/2012 @ 11:53
Όταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του grindcore έρχεται στην Ελλάδα, για πρώτη φόρα, με την τελευταία του κυκλοφορία να «σκοτώνει» και με ένα ολόσωστο support groυp για παρέα, τότε όλα φαντάζουν ιδανικά για ένα υπέροχο συναυλιακό βράδυ το οποίο η αλήθεια είναι ότι ο υπογράφοντας, περίμενε για αρκετό καιρό.

Όλα όμορφα και ωραία λοιπόν, με όρεξη για αχαλίνωτο grindcore κατεβήκαμε στο 7 Sins και με ένα ερωτηματικό για το τι ήχο θα καταφέρουν να φτιάξουν οι Rotten Sound καθώς σε τέτοιου είδους συναυλίες, ο φόβος αντί για μουσική, να ακούγονται παράσιτα είναι μεγάλος. Στις 9 παρά κάτι ήμασταν στο πόστο μας (9 ξεκινούσε το live), αλλά λίγο το ένα λίγο το άλλο, δεν ξέρω και ακριβώς να σας πω γιατί, οι Slavebreed ξεκίνησαν κατά τις 10 να κοπανάνε. Καλή καρδιά όμως παρόλη την καθυστέρηση, γιατί η μπάντα από την Αθήνα για άλλη μια φορά τα πήγε εξαιρετικά. Στα 40 περίπου λεπτά που διήρκησε η εμφάνισή τους τα έσπασαν μια χαρά και με μπροστάρη τον τραγουδιστή που έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του live κάτω από την σκηνή και ανάμεσα στον κόσμο, μόνο θετικές αντιδράσεις προκάλεσαν. Τώρα όσον αφορά την μουσική τους δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά μιας και θεωρείται μία από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες στον grindcore χώρο και καλά κάνουν. Όπως επίσης, καλά θα κάνουν και όποιοι από εσάς δεν έχουν τσεκάρει υλικό τους να το πράξουν και είμαι σίγουρος ότι θα ανταμειφθούν.

Rotten SoundΜε αυτά και με αυτά και αφού η ώρα πλησιάζει τις 11, οι Rotten Sound ανεβαίνουν επιτέλους στην σκηνή του 7 Sins. Παρεμπιπτόντως, να πω ότι είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω, αρκετά πριν, όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι όσοι έκαναν στάση στο merchandise, μιας και οι ίδιοι είχαν επωμιστεί και τον ρόλο του πωλητή στο υλικό τους. Ωραία πράγματα. Με το που πάτησαν το πόδι τους στην σκηνή του 7 Sins οι Φιλανδοί, έγινε ο κακός χαμός. Οι γυναίκες οι οποίες αποτελούσαν ένα μεγάλο μέρος του κοινού, έβγαζαν τις μπλούζες τους, πολλές μάλιστα πετούσαν τα εσώρουχα τους στην σκηνή, ενώ ο τραγουδιστής δεν σταμάτησε λεπτό να στέλνει φιλάκια και να ανταλλάσει βλέμματα γεμάτα υποσχέσεις με πολλές από αυτές.

Μαλακίες λέω και το ξέρετε. Grindcore. Αυτή είναι η λέξη που ψάχνουμε. Για αυτό πήγαμε εκεί, για να το απολαύσουμε από έναν από τους καλύτερους του εκπροσώπους επί γης, για να μας πάρει και να μας σηκώσει, Και οι Rotten Sound το κατάφεραν. Από την αρχή ως το τέλος ήταν καταιγιστικοί όπως τους περιμέναμε και ακόμα περισσότερο. Θέλετε να πούμε και για τον ήχο; Μπόμπα! Λες και ακούγαμε κατευθείαν από τον δίσκο. Η κιθάρα είχε το ίδιο γρέζι , το ίδιο χρώμα με τις studio δουλειές τους και τα υπόλοιπα όργανα είχαν ζυγιστεί ολόσωστα. Μπήκαν δυνατά και το moshpit στήθηκε αμέσως από τα καλόπαιδα του κοινού, που δεν ξεπερνούσε τα εκατό άτομα. Κομματάρες το ένα μετά το άλλο, “Hollow”, “Slay”, “Blind” θερίζουν και όλοι μας έχουμε ψαρώσει για τα καλά με την απόδοση της μπάντας. Ο τραγουδιστής βγάζει τα φωνητικά για πλάκα και όλοι τους είναι ιδιαίτερα κινητικοί. Τα μικρόφωνα να μην μας έσπαγαν τα αρχίδια καλά θα ήτανε, ειδικά κατά την διάρκεια του “Void” όταν και ο τραγουδιστής αναγκάστηκε να σκούζει για λίγο μόνος του, χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση.
Rotten Sound
Κανένας δεν έδειξε να χαλάστηκε όμως με τέτοιου είδους μικροπροβλήματα, μιας και το ξύλο έπεφτε αδιάκοπα στο κοινό κάνοντας τους Rotten Sound να ευχαριστούν συνεχώς για την ενεργή συμμετοχή τους. Ειλικρινά δεν κατάλαβα πως πέρασε η μία περίπου ώρα που διήρκησε η εμφάνισή τους (για grindcore αυτών των ταχυτήτων είναι μια χαρά) και παρόλη την κούραση τους, οι Φιλανδοί έκαναν και encore κάτι που όπως οι ίδιοι είπαν κάνουν σπάνια και εγώ δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω, παίζοντας τα “Burden” και “Self”.

Χωρίς πολύ κόσμο, λίγοι και καλοί ταιριάζει σε αυτήν την περίπτωση, αλλά με τρομερή διάθεση, τόσο οι θαμώνες όσο και Rotten Sound, έδωσαν σε αυτό τo live έναν εκρηκτικό χαρακτήρα ανανεώνοντας την αγάπη μας για το grindcore. Η φήμη που τους ακολουθούσε περί σαρωτικών live, πιστοποιήθηκε στο έπακρον και η προσμονή για να τους ξαναδούμε ακόμα μια φορά ζωντανά, είναι τώρα ακόμα μεγαλύτερη. Εις το επανειδείν.

Rotten SoundSetlist:

Blind
The Effects
Hollow
Slay
Gdp
Superior
Green
Decay
Void
Terrified
Slay
Doomed
V.S.A
-----------------------
Burden
Self

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χατζημωυσής



  • SHARE
  • TWEET