Rock 'n' Roll Children @ Κύτταρο, 13/05/2012

Από τον Κώστα Πολύζο, 16/05/2012 @ 13:22
Οι Rock 'n' Roll Children είναι «η ειλικρινής μας προσπάθεια να τιμήσουμε τις μουσικές και τη φωνή του μεγαλύτερου hard rock/heavy metal τραγουδιστή που πέρασε/θα περάσει ποτέ από τούτο τον κόσμο», όπως αναφέρουν και οι ίδιοι στην σελίδα τους στο Facebook. Θα προσθέσω, η τίμια προσπάθεια των πέντε φίλων, που ο χαμός του «μεγάλου κοντού» πριν από δύο χρόνια και η αγάπη τους για αυτόν, τους έδωσε το κίνητρο για την δημιουργία αυτής της tribute μπάντας. Αν και τους είχα ήδη δει δύο φορές το τελευταίο διάστημα, η σπουδαιότητα αυτού του live, αλλά και η έντονη πίεση που δέχτηκα από τον αδερφό μου (πνιγήκαμε στα έξοδα, Μιχάλη), με έπεισαν να πάρω πάλι τους δρόμους έτσι ώστε την Κυριακή 13 Μαΐου να βρεθώ στο Κύταρρο όπου η μεγαλειώδης, όπως αποδείχτηκε, αυτή εμφάνιση θα λάβαινε χώρα.

Καταρχάς ας δώσουμε δυο-τρεις λεπτομέρεις. Το live εκτός από το να τιμήσει την προσφορά του μακαρίτη Dio, είχε, όπως και περσι, φιλανθρωπκό χαρακτήρα, καθώς τα όποια έσοδα θα πηγαίνανε στο Ίδρυμα Φλόγα και στην προσπάθειά του να στηρίξει τα παιδιά που παλεύουν με νεοπλασματικές ασθένειες. Η τιμή του εισητηρίου ηταν αρκετά χαμήλη (10 ευρώ προπώληση / 12 ευρώ στο ταμείο) και ο κόσμος τίμησε δεόντος την προσπάθεια, γεμίζοντας σχεδόν τον χώρο, αγνοώντας κάποιοι από εμάς το ραντεβού του Ολυμπιακού με την ιστορία στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Rock 'n' Roll Children

Οι όποιοι φόβοι μου για καθυστέρηση της έναρξης δεν επαληθεύτικαν και γύρω στις 21:00 οι κ.κ. Γιάννης Τσίμας (μπάσο), Νίκος Αναστασιάδης (τύμπανα), Γιώργος Γεωργίου (πλήκτρα), Γιάννης Παπανικολάου (φωνή) και Μανώλης Τσίγγος (κιθάρα) βγήκαν στη σκηνή έτοιμοι να υποδεχτούν τους επιφανείς καλεσμένους τους, σε ένα τετράωρης (!) διάρκειας show, που είναι πρακτικά αδύνατον να άφησε κάποιον ανικανοποίητο. Πολύτιμος αρωγός σε αυτή την προσπαθεια αποτέλεσε ο πραγματικά πολύ καλός ήχος αλλά και το πάθος όλων των παιδιών που δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους.

Rock 'n' Roll Children

Ακούστηκαν συνολικά 41 τραγούδια, κάποια από τα οποία σε μορφή medley, καλύπτοντας όλο το φάσμα της πολύχρονης καρίερας του R.J.D. Κόσμος ανεβοκατέβαινε συνεχώς στη σκηνή, χωρίς όμως αυτό να διαταράσει την ομαλή ροή του live, αφου όλοι είχαν να πούνε λίγες και μετρημένες κουβέντες για τον μεγάλο απόντα και την ιδιαιτερότητα της βραδιάς. Μην ψάχνετε για highlights καθώς, όπως θα δείτε και παρακάτω, το setlist ήταν πραγματικό best of, κάτι που σε συνδιασμό με την φοβερή απόδοση της μπάντας και των guest τραγουδιστών, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου καθόλη τη διάρκεια.

Rock 'n' Roll Children

Για τους προφανείς λόγους, βέβαια, κορυφαίες των κορυφαίων στιγμών αποτέλεσε το "Heaven And Hell" με το απίθανο sing along από τον κόσμο, αλλά και το "Stars", όπου όλοι οι συμετέχοντες ανέβηκαν στη σκηνή, θυμίζοντας μας το βιντεοκλίπ, κλείνοντας έτσι μια μαγευτική βραδιά, η επιτυχία της οποίας καθιστά αδιαπραγμάτευτη την επανάληψή της. Συγκινητικός ήταν και ο λόγος του Γιώργου Γαλάνη, ένας από τους πλέον πιστούς οπαδούς του Ronnie, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιό του, όχι μόνο ως μουσικού αλλά και ως άνθρωπου, με αναφορές και στο φιλανθρωπικό του έργο.

Rock 'n' Roll Children

Κλείνοντας λοιπόν, αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρω όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα τον Μανώλη Τσίγγο, ο οποίος είχε αναλάβει και το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης αυτής της βραδιάς. Είναι τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες μας κάνουνε να νοιώθουμε περισσότερο άνθρωποι συμμετέχοντας σε αυτές, δίνοντας μας τη δυνατότητα να βοηθήσουμε κάποιους οι οποίοι έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. Πάντα τετοια λοιπόν...

Rock 'n' Roll Children

Υ.Γ.: Όπως περίτρανα αποδείχτηκε ...φωνές υπάρχουν. Γράψτε λοιπόν ακόμη καλύτερες μουσικές και διεκδικήστε περισσότερα, κύριοι της Ελληνικής metal σκηνής.

Setlist:

Rock 'n' Roll ChildrenΕ5150 / The Mob Rules - Γιάννης Παπανικολάου (R 'N' R Children, ex-Innerwish, ex-Batlleroar)
Children Of The Sea - Γιάννης Σωρηρόπουλος (Floating Words)
Caught In The Middle - Βαγγέλης Κρούσκας (Valor)
I - Διονύσης Κόντης (ex-The Silent Rage)
All The Fools Sailed Away - Γιάννης Κορωναίος (Ragenheart)
Starstruck - Μιχάλης Τζώρτζης (Backtrackin')
Bible Black - Νίκος Μελάς (Soundtruck)
Hungry For Heaven / Mystery - Δημήτρης Μάρκου (Dream Weaver) / Μάριος Καραντανάσης (The Silent Wedding )
Stand Up And Shout - Βασίλης Κοντός (Total Starlight, ex-Clairvoyant)
Still I'm Sad / Sign Of The Southern Cross - Γιάννης Παπανικολάου (R 'N' R Children, ex-Innerwish, ex-Batlleroar)
Temple Of The King - Φοίβος Ντόκος (Silver Risk)
Lonely Is The World / Letters From Earth - Στρατής Steel (Elisadeth)
King Of Rock 'n' Roll - Γιώργος Φασκιώτης (ex-Mystery)
Hey Angel - Νεκτάριος Πουλάκος (Keado Mores)
Die Young / Don't Talk To Strangers / Wishing Well - Κώστας Κουναδίνης (Ανώριμοι) / Γιώργος Σταυρόπουλος (Strikelight) / Νίκος Παπακώστας (Convixion, Finger Of Scorn) / Γιώργος Δρίμυλης (Heart Attack)
Gates Of Babylon - Πάνος Δέδες (Casus Belli)
Catch The Rainbow - Γιάννης Καλύβας (Flying Mercury)
(intermission)
Holy Diver - Σταύρος Γιαννακόπουλος (Valet Parn, Airged Lamh) / Κώστας Χατζηγεωργίου (Wolfcry)
Self Portrait - Άγγελος Ιωαννίδης (Sorrow's Path)
Egypt / One Night In The City - Αλέξανδρος Κωσταράκος (Marauder) / Δημήτρης Θεοδώρου (The Ivory Tower)
Over And Over / Country Girl - Γιάννης Παπανικολάου (R 'N' R Children, ex Innerwish, ex Batlleroar)
Stargazer - Βίκτωρας Αναστασόπουλος (Maidenance)
Falling Off The Edge Of The World - Γιώργος Εικοσιπεντάκης (Fragile Vastness, Funkey)
Shame On The Night / As Long As It's Not About Love - Φώφη Ρούσσου (4Bitten) / Μιχάλης Δανδουλάκης (Saints n' Sinners, Remember Lizzy)
Man On The Silver Mountain - Νάσος Καββαθάς (Joker)
Sacred Heart - Μιχάλης Σμέρος (Fortress Under Siege)
Evil Eyes - Ηρακλής Ζώτος (XIX, Roll The Dice)
Faces In The Window - Τάσος Ιωαννίδης (Phase Reverse)
Rainbow In The Dark - Τάσος Κροκόδειλος (X-Piral, Fire And Steel)
We Rock - Θοδωρής Γουρλωμάτης (ex-Bloodstained, ex-White Noiz)
Rock 'n' Roll Children - Μηνάς Τσίγγος (Danger Angel)
Heaven And Hell - Γιάννης Παπανικολάου (R 'N' R Children, ex-Innerwish, ex-Batlleroar)
Stars - Πέτρος Καραλής (False Metal) / Billy Vass (Terra Incognita, Solid Faith)

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν

  • SHARE
  • TWEET