Red Fang, Cancer Bats @ Gagarin 205, 04/06/13

Ο ορισμός του «value for money», μία τίμια βραδιά γεμάτη ιδρώτα, μπύρες, μούσια και εγγυημένη διασκέδαση

Από τους Βαγγέλη Ευαγγελάτο, Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 06/06/2013 @ 12:41
Μια καλή διοργάνωση φαίνεται από το ξεκίνημα. Καθόλου ουρές, καμία καθυστέρηση στην αναγραφόμενη ώρα και όλα / όλοι στη θέση τους για την κοινή εμφάνιση των Red Fang και Cancer Bats. Η P90 events, αν και καινούργια στον χώρο, μας έχει δείξει ότι από θέμα οργάνωσης τα πάει καλά, τηρεί αυτά που υπόσχεται και κρατάει τις τιμές σε πολύ λογικά επίπεδα.

Οι μπάντες γνώστες και αγαπητές στο ελληνικό κοινό, μιας και μας επισκέπτονται συχνά τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια. Το σίγουρο, που όλοι ξέραμε, ήταν ότι θα περάσουμε καλά, κάτι που έγινε και με το παραπάνω. Αυτό φάνηκε και από την προσέλευση και τις αντιδράσεις του κόσμου που γέμισε τον χώρο και διασκέδασε με την ψυχή του, παρότι οι περισσότεροι τους είχαμε δει πρόσφατα.

Οι Cancer Bats  ανέβηκαν χοροπηδώντας στην σκηνή και ισοπέδωσαν τα πάντα. Ο ήχος σχετικά προβληματικός, καθώς όλα ακούγονταν στην «τσίτα», οπότε κάπου κάτι χανόταν, είτε από την κιθάρα, είτε από κάποια τύμπανα. Ο ήχος τους όμως είναι ούτως ή άλλως ακραίος, οπότε ο θόρυβος δεν είναι κάτι ξένο για αυτούς.

Cancer Bats

Το ξεκίνημα με το εμβληματικό "Bricks & Mortar" άρχισε να προκαλεί δονήσεις στον χώρο. Η μία κομματάρα διαδεχόταν την άλλη μιας και η επιλογή του set τους περιείχε όλες τις γνωστές καφρίλες τους. Τα "Road Sick", "R.A.T.S." και "Sabotage" προκάλεσαν τον κακό χαμό και έσπασαν σβέρκους. Η εμφάνισή τους εντυπωσιακή. Ορεξάτοι και υπερκινητικοί, έσπαγαν τα πάντα επί σκηνής.

Cancer Bats

Ο Scott με την κοντόκαννη μπροστά από την κοιλιά του, έδινε φόρα. Ο Andrew έσπερνε με το μπάσο και πραγματικά έκανε ζημιά στον σβέρκο του χωρίς κανένα οίκτο. Ο Liam χαμογελαστός και ευδιάθετος έσκιζε τις φωνητικές του χορδές και ο Mike έδειχνε το ταλέντο του στα τύμπανα. Εντυπωσιακοί  κεφάτοι, δυνατοί, κάφροι, έτοιμοι, καλοπροβαρισμένοι και εκρηκτικοί. Το κλείσιμο με το "Hail Destroyer" μάς έδωσε τα μυαλά στο χέρι, τα φάγαμε και περιμέναμε ήρεμοι τους Red Fang.

Cancer Bats

Setlist: Bricks & Mortar / Trust No One / Road Sick / Smiling Politely / Lucifer's Rocking Chair / Old Blood / Drunken Physics / Shillelagh / Let It Pour / Scared To Death / Sorceress / Breathe Armaggedon / Pneumonia Hawk / R.A.T.S. / Sabotage (Beastie Boys cover) / Hail Destroyer

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

Ένα τέταρτο μετά το τέλος του μακελειού των Cancer Bats, οι Red Fang ήταν έτοιμοι να βάλουν μπρος το δικό τους. Αφού πρώτα έστησαν και έκαναν και το soundcheck ιδιοχείρως, στη συνέχεια αντάλλαξαν τις καθιερωμένες χειραψίες αναμετάξυ των και με το "Hank Is Dead" ξεκίνησαν την τρίτη τους εμφάνιση στη χώρα μας. Ο κόσμος, όντας ήδη ζεστός από πριν, αποδείκνυε τη γεωμετρική πρόοδο της δημοφιλίας των Αμερικανών στην Αθήνα, αφού από τρίτο όνομα στο AN έφτασαν μέσα σε δύο μόλις χρόνια να γεμίζουν το Gagarin ως headliners!

Red Fang

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι τα περισσότερα απ' τα κομμάτια τους είναι ήδη αγαπημένα, με τη συμμετοχή του κοινού στα "Malverde", "Wires", "Number Thirteen" και "Dirt Wizard" να αποδεικνύει το αληθές. Πιο μερακλής απ' όλους, βέβαια, ήταν ο παλίκαρος που έσκασε φορώντας αυτοσχέδια πανοπλία από κουτάκια μπύρας...

Red Fang

Σε γενικές γραμμές, το set τους δεν είχε μεγάλες διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη φορά, αφού η μόνη κυκλοφορία που έχει παρεμβληθεί από τότε ήταν το single "Crows In Swine", το οποίο και ακούσαμε για πρώτη φορά. Ακόμα, με την επερχόμενη τρίτη τους δουλειά να πλησιάζει (αναμένεται φέτος τον Οκτώβριο), μας παρουσίασαν δύο ολοκαίνουργια κομμάτια, τα οποία φαίνεται να κινούνται σε παρεμφερές ύφος με τα υπόλοιπα, με το βάρος να πέφτει στη δύναμη του ρυθμού και την απλότητά τους.

Red Fang

Κατά τ' άλλα υπήρχαν οι γνώριμες πλέον αντιδράσεις˙ πανικός στα "Throw Up" και "Sharks", κανένας ακίνητος στα "Into The Eye" και "Good To Die", χάσιμο στη doomίλα του "Humans Remain Human Remains" και απερίγραπτο party feeling στο "Prehistoric Dog", για το οποίο έχω την αίσθηση ότι έχει φτιάξει μεγαλύτερο όνομα κι απ’ αυτό της ίδιας της μπάντας.

Red Fang

Εκτελεστικά οι τύποι ήταν για ακόμη μια φορά άρτιοι, με όρεξη και κινητικότητα πάνω στη σκηνή, στο οποίο σίγουρα παίζει ρόλο και η φύση της μουσικής τους, που είναι ουσιαστικά φτιαγμένη για να παίζεται live. Ο ήχος ήταν κι αυτός σύμμαχός τους, αν και κάποια σημεία μου φάνηκαν λίγο πιο δυνατά απ' ότι θα έπρεπε, αλλά βέβαια αυτός είναι αστείος λόγος για να παραπονεθείς σε μια τέτοιου είδους συναυλία.

Red Fang

Μετά από 70 περίπου λεπτά και μία εμφάνιση αντάξια των δύο προηγούμενων, η μπάντα αποχώρησε από τη σκηνή του Gagarin, αφήνοντας τους πάντες με πονεμένους αυχένες και χαμόγελα ικανοποίησης. Συνολικά, αμφότεροι οι Red Fang και οι Cancer Bats αποτέλεσαν τον ορισμό αυτού που λέμε «value for money» για τους 800 και πλέον φίλους που τους τίμησαν, ολοκληρώνοντας μία «τίμια» βραδιά γεμάτη ιδρώτα, μπύρες, μούσια και εγγυημένη διασκέδαση.

Βαγγέλης Ευαγγελάτος
SETLIST

Hank Is Dead
Throw Up
(New song #1)
Malverde
(New song #2)
Wires
Crows In Swine
Into The Eye
Humans Remain Human Remains
Number Thirteen
Dirt Wizard
Sharks

Encore:
Good To Die
Prehistoric Dog

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET