Red Fang, Cancer Bats @ Eightball Club, 05/06/13

«Δύο συγκροτήματα με πάθος, σκηνική παρουσία και σοβαρές κυκλοφορίες ήρθαν και παρέσυραν τα πάντα»

Από τον Λάμπη Παρταλά, 07/06/2013 @ 15:10
Ένα πακέτο που πολλοί θα ζήλευαν βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, σε ένα κοινό χωρίς προηγούμενες εμπειρίες σε αντίθεση με το κοινό της Αθήνας, αλλά με την ίδια δίψα για ατελείωτο headbanging και φυσικά... ατελείωτες μπύρες. Red Fang και Cancer Bats έκαναν επιτέλους τη μεγάλη τιμή να εμφανιστούν στο 8ball club, που αποτελεί το «αποκούμπι» τέτοιων συγκροτημάτων εδώ και χρόνια.

Γύρω στις 22:00 και χωρίς πολλά λόγια, οι άγνωστοι για πολλούς Cancer Bats ανέβηκαν στη σκηνή, συνέγραψαν συναυλιακό manual και φύγαν. Οι άνθρωποι είπαν στον Ηλία να το ρίξει και με τα μπετά μας κοπανούσαν στο κεφάλι επί μία ώρα. Τόση ενέργεια, τόσο κοπάνημα και τόση διάθεση που περίμενε κανείς ότι θα καταρρεύσουν.

Cancer Bats

Από το "Bricks And Mortar" μέχρι και το τέλους του σετ, ο Liam διένυσε αποστάσεις χοροπηδώντας σε monitors, κάγκελα και γενικά όπου έβρισκε με τους υπόλοιπους να ξεσπούν σα να είναι το πρώτο τους live. Ο ανυποψίαστος κόσμος δεν άργησε να καταλάβει την περίπτωσή τους και να ξεχυθεί σε ανελέητα mosh pits ανεβάζοντας όλο και περισσότερο την πώρωση του σχήματος, ενώ υπήρξε καθολική αποδοχή ακόμα και από τους μη λάτρες της hardcore σκηνής. Το τέλος ήταν μοναδικό με "R.A.T.S", διασκευή του "Sabotage" των Beastie Boys και "Hail Destroyer" και επικράτησε πανικός με τους Cancer Bats να αφήνουν το σανίδι μούσκεμα και εμάς εκστασιασμένους... και μούσκεμα.

Cancer Bats

Σε ψιλοκουβέντα με τον Liam πριν την εμφάνιση των Red Fang, ο Liam αποκάλυψε πως γνώριζε για τη δυναμική των live στην Ελλάδα, αλλά αυτό που έζησε τις δύο μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν μοναδικό.

Προσπαθώντας λοιπόν να ξεπεράσουμε τις νυχτερίδες, ήρθαν οι Red Fang να μηδενίσουν τις αμφιβολίες του πιο αρνητικού παρευρισκόμενου, αν υπήρχε τέτοιος. Παρόλο που τα φωνητικά τους ήταν κάπως μπουκωμένα, δε φάνηκε να ενοχλείται κανείς στο γεμάτο 8ball, και κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου "Hank Is Dead" αντιληφθήκαμε πως και η συνέχεια θα είναι ανάλογη.

Red Fang

Μία ώρα και κάτι γεμάτη καθηλωτικό, μουσάτο, επαγγελματικά παιγμένο, αμερικάνικο stoner. Το κοινό φανερά ενεργό με αμέτρητο stage diving καθ' όλη τη διάρκεια χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γνωστά ή λιγότερο γνωστά κομμάτια μια που παρουσιάστηκε και νέο υλικό από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά τους. Τα καινούργια κομμάτια ήταν λίγο πολύ στο ίδιο μοτίβο, άλλωστε δε θα μπορούσαν να παρεκκλίνουν πολύ από τον ήχο που τους έχουμε συνηθίσει, βαρύς, με λίγη δόση αλητείας, βύνη, λυκίσκο κτλ.

Red Fang

Η στιγμές των "Throw Up", "Wires" και "Prehistoric Dog" ήταν επιεικώς χαοτικές με την ανταπόκριση των Θεσσαλονικιών να φτάνει τα όρια της υπερβολής. Όπου και να γυρνούσε κανείς διέκρινε πρόσωπα γεμάτα τέρψη.

Red Fang

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το συνάδελφο Βαγγέλη, που επιμελήθηκε το report της Αθήνας, στο value for money που έγραψε. Έτσι ακριβώς ήταν η βραδιά, δύο συγκροτήματα με πάθος, σκηνική παρουσία και σοβαρές κυκλοφορίες ήρθαν και παρέσυραν τα πάντα.

Στην περίπτωση που δεν γνώριζα καμία από τις μπάντες θα ήταν αδύνατο να ξεχωρίσω μία σαν πρώτο όνομα.
SETLIST

Hank Is Dead
Throw Up
Νέο κομμάτι 1
Malverde
Νέο κομμάτι 2
Wires
Crows In Swine
Into The Eye
Humans Remain Human Remains
Number Thirteen
Dirt Wizard
Sharks

Encore:
Good To Die
Prehistoric Dog

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET