Quantic Live Band / Kill Emil @ Gagarin 205, 23/10/14

Allegria από ηλεκτρ(ον)ικά λάτιν κύματα μαγνητίζει το αθηναϊκό κοινό

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 29/10/2014 @ 09:54
Παρότι ο όρος «λάτιν» είναι αρκετά ευρύς όταν περιγράφει μουσικές, σίγουρα το μυαλό σου δεν πάει στο ιδιαίτερο μουσικό ιδίωμα που έχει καταφέρει να φτιάξει τα τελευταία χρόνια ο Quantic -ή κατά κόσμον Will Holland-, μπλέκοντας την electronica με ό,τι λατινογενές του κεντρίζει ενίοτε την προσοχή. Μη φανταστείς όμως κάτι περίπλοκο ή άτεχνο· το αποτέλεσμα είναι πολύ δεμένο και χορευτικό, αφού πατάει γερά στις -πολλές και διαφορετικές- επιρροές του πολυοργανίστα από το Bewdley της Αγγλίας.

Το άνοιγμα της βραδιάς έκανε από τα deck του ο δικός μας Kill Emil και μας εισήγαγε επιτυχημένα σε χορευτικό πάρτι mood και στον τρίτο προσωπικό του δίσκο. Το κοινό του ανταπέδωσα τα θετικά vibes και όλοι ήταν ευχαριστημένοι, περιμένοντας το εξωτικό κυρίως πιάτο.

Με αφορμή τον νέο του δίσκο, "Magnetica", ο Quantic και η μπάντα του ανέβηκαν στη σκηνή στις 23:45 και μας παρουσίασαν καινούριες και παλιές του συνθέσεις, με τον ίδιο στο μπάσο, την κιθάρα, την κονσόλα και το ακορντεόν, πλαισιωμένο από όρθιο ντράμερ με congas και πλήκτρα.

Quantic Live Band

Με επιπλέον backing γυναικεία φωνητικά, η εξαιρετική Nidia Gongora μας σαγήνευσε με τη σπάνια, πολυδιάστατη φωνή της, την «χρυσαφένια» σκηνική της παρουσία και τον ξέφρενο χορό της σε ρυθμούς Caribbean salsa, cumbia και deep funk, μετουσιωμένους σε καθαρή έκσταση, κατ' ευθείαν από τα βάθη την Νότιας Αμερικής.

Quantic Live Band

Highlight της βραδιάς το φρέσκο "La Plata" (ήτοι «Τα φράγκα»), η άνεση του Quantic με το πέρασμα από τα κλαμπ του Ηνωμένου Βασιλείου στα πάρτι της Κολομβίας και η επικοινωνία των μουσικών με το κοινό, σε άπταιστα Ισπανικοαγγλοελληνικά. Ακούσαμε και δυσεύρετη cumbia του Ισθμού και ιδιαίτερη Curulao, απολαύσαμε στιγμές reggae, dessert, surf και dub και, με τη βοήθεια των ηλιόλουστων visual, δώσαμε στο καλοκαίρι μια δίωρη παράταση. Αν είχε και ένα χαλάκι η σκηνή για να χορεύει άνετα η Nindia, όλα θα ήταν τέλεια...

Quantic Live Band

Ο ηλεκτρονικός ήχος γνωρίζει νέα σύνορα και στρέφεται με θέρμη προς την εγγυημένη διασκέδαση που προσφέρει η tropical soul και η λάτιν. Sabroso? Si!
SETLIST

Águas De Sorongo
Magnetica
La Plata
Eye Ye
Sol Clap
Mambe Nights
El Yage
Muévelo Negro
Un Canto A Mi Tierra
Dog With A Rope
Spark It
Painting Silhouettes
Descarga Cuántica
Mishaps Happening
Duvidó

Encore:
Not So Blue

Φωτογραφίες: Ιπποκράτης Ναυρίδης
  • SHARE
  • TWEET