Parquet Courts, Nerrves @ An Club, 19/09/15

Μετά τους Parquet Courts, τα αυτιά μας βουίζουν ακόμη Νέα Υόρκη

21/09/2015 @ 11:05
Κιθάρες, φασαρία και νεοϋορκέζικο αέρα γέμισε το Σάββατο το Αn Club. H μπάντα από το Brooklyn, οι Parquet Courts για δεύτερη φορά στην Ελλάδα παρουσίασαν τον νέο δίσκο τους, "Sunbathing Animal", με opening act τους Nerrves. Ο κόσμος κατέφθανε αρκετά διστακτικά χωρίς αυτό να ορίσει την τελική έκβαση του live. Γύρω στις 22:00 όλοι ήταν έτοιμοι για την post-punk revival βραδιά που θα ακολουθούσε.

Την προθέρμανση ανέλαβαν οι δικοί μας, Nerrves. Το ξεκίνημά τους κάθε άλλο πάρα χλιαρό θα το χαρακτήριζε κανείς. Ανανεωμένοι και με τη προσθήκη νέου μέλους στα πλήκτρα παρουσίασαν καινούργια αλλά και παλιότερα κομμάτια. Η κιθάρα και τα drums στα καλύτερά τους, δυνατός και rock ήχος.

Nerrves

Με τις γνωστές εναλλαγές στο ρυθμό τους, ακούσαμε αυτό πού περιμέναμε με ήχο πολύ κοντά στης ηχογράφησης. Τo 40λεπτο παίξιμό τους ζέστανε το κοινό για την υποδοχή των Parquet Courts.

Setlist: Beach Babe / Nelly / Place To / Youth / Roll / Inside / Off / Crowl / Pest / Random Icon / Inferior Wannabe.

Μετά από δύο χρόνια, στη γνώριμη σκηνή του Αn εμφανίστηκε σύσσωμη η τετράδα των Parquet Courts. Χωρίς εισαγωγές και καθυστερήσεις ξεκίνησαν με το άγνωστο στα αυτιά μου "No No No", που ακόμα αναρωτιέμαι αν είναι καινούργιο ή παλιό μη ηχογραφημένο, καθώς δεν έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες.

Parquet Courts

Ο Austin όντας σε καλή φόρμα ανέλαβε την επικοινωνία με το κοινό κάνοντας αστεία ή ρίχνοντας σπόντες για τις ελληνικές δισκογραφικές και υπήρξε εντόνως δοτικός στους fans του, σε αντίθεση με τον Andrew Savage ο οποίος ήταν προσηλωμένος απόλυτα στην ίδια την μουσική. Τα νέα κομμάτια εκτελέστηκαν αρκετά πιο τραχιά, με συνεχόμενο feedback στην κιθάρα. Το set συνέχισε εστιάζοντας στα κομμάτια του "Sunbathing Animal", όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία εκτέλεσης του εξάλεπτου ψυχεδελικού "She's Rolling", όντας ένα από τα πιο αξιόλογα του δίσκου.

Parquet Courts

Το σχετικά ήσυχο πρώτο 40λεπτο αντικαταστάθηκε από μία άκρως ξεσηκωτική και με πολύ ιδρώτα συνέχεια, αφού εκτελέστηκαν τα αγαπημένα κομμάτια από το "Light Up Gold", όπως το "Master Craft" και το "Borrowed Time" που έκανε το κοινό να πάλλεται. Η αλλαγή της διάθεσης του κόσμου φάνηκε να επηρεάζει την performance των Parquet Courts που ανέβαινε ολοένα σε ρυθμό και ένταση. Το βράδυ έκλεισε με το μελωδικό και λυρικό "Uncast Shadow Of A Southern Myth", αφήνοντάς μας σε αναμονή μέχρι την επόμενη φορά.

Parquet Courts

Οι Parquet Courts, με επιρροές της νεοϋορκέζικης rock ‘n’ roll σκηνής όπως οι Velvet Underground και οι Television, δεν προσθέτουν κάτι καινούργιο στην garage punk σκηνή, όμως καλλιεργούν τον ήχο της rock σε μια πρωτόγονη και τραχιά μορφή.
SETLIST

No No No
Bodies
Black And White
Vienna II
Instant Disassembly
You Got Me Wonderin Now
Insufferable
Sunbathing Animal
Dear Ramona
Psycho Structures
Everyday It Starts
Content Nausea
Pretty Machines
Master Craft
Borrowed Tim
Yr No Stoner
What Color Is Blood
Light Up Gold
New Age
Uncast Shadow Of A Southern Myth

Σταυρίνα Στέκογλου (αναγνώστρια)

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά
  • SHARE
  • TWEET