Overpower, The Venial Sin @ Six D.O.G.S., 19/04/16

Πώς λέμε «τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στα φιλικά»;

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 22/04/2016 @ 14:37

Κάποιες φορές σε συναυλίες εντυπωσιάζεσαι από μπάντες που προηγουμένως δεν γνώριζες καθόλου. Κάποιες φορές περνάς πολύ καλύτερα στα απλά event παρά στα πολυδιαφημισμένα. Σπάνια, δε, ενδέχεται να συμβούν και τα δύο, όπως το βράδυ της Τρίτης στο Six D.O.G.S., με τους Overpower και τους Venial Sin. Η απόφαση πάρθηκε πολύ γρήγορα το ίδιο πρωί, όταν είδα το event στο facebook και αιτία ήταν το προ τριετίας ντεμπούτο CD των Θεσσαλονικιών.

Όσο για τους Venial Sin, που ακόμη ξεχνάω το όνομά τους, αρκέστηκα στο να μάθω ότι παιζουν κάτι σαν garage και τα υπόλοιπα περίμενα να τα διαπιστώσω από κοντά. Στα πενήντα λεπτά που διήρκεσε το σετ των Αθηναίων, εντυπωσιάστηκα από το δέσιμο που είχαν, το άψογο παίξιμο για τα δεδομένα του garage κατά βάση ύφους τους, αλλά και τα κομμάτια που, όπως θα μάθαινα αργότερα, ήταν σχεδόν όλα δικά τους. Κερασάκι, η έκτακτη συμβολή του Τάκη Δρακόπουλου στο σαξόφωνο, που προσέδωσε το κάτι διαφορετικό.

Venial Sin

Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλε τα μέγιστα και ο απόλυτα ταιριαστός, παλιακός, μουντός και ξερός ήχος. Τα πράγματα έκανε γενικότερα πιο εύκολα ο μπασίστας και τραγουδιστής με τις πολύ cool to be true, βγαλμένες από το παρελθόν ατάκες του. Βγαλμένη από το παρεθόν και έμπειρη βεβαίως, είναι εδώ που τα λέμε και η μπάντα, καθώς αποτελεί μετεξέλιξη των Ανάπλους. Tο συμπέρασμα είναι απλό: ψάξτε τους, δείτε τους ζωντανά και δεν θα χάσετε.

Οι Overpower ήταν σίγουρα μία από τις μπάντες που ήθελα καποια στιγμή να δω ζωντανά, όχι μόνο επειδή μου αρέσουν τα τραγούδια τους, αλλά και γιατί ταιριάζουν απόλυτα σε live περιβάλλον. High energy rock 'n' roll έως hard rock στο ύφος των Hellacopters, με ολίγον από εμπορικούς Red Hot Chili Peppers είναι αυτό που παίζουν τα παιδιά και στο σανίδι ήταν ίσως καλύτεροι από το υψηλό αναμενόμενο.

Overpower

Πάρα πολύ καλός ήχος, μπόλικη ενέργεια και κίνηση, τρομερό σφιχτό, αλλά και δυναμικό μπασοκίθαρo, δύο κιθάρες να μην αφήνουν κανένα κενό σε riff, lead και solo, αλήτικα rawk φωνητικά. Εκτός από κομμάτια του "It Takes A Little Time", ακούσαμε αρκετά και από τον δεύτερο δίσκο που ετοιμάζουν τα παιδιά (τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο), αλλά και τρεις διασκευές, με την παράσταση να κλέβει η speed-αριστή εκδοχή στο "She's Got The Look" των Roxette.

Overpower

Το φινάλε, μετά από μία ώρα και κάτι, βρήκε λίγο κόσμο στο χώρο (καθημερινή και μετά τα μεσάνυχτα γαρ), αλλά απόλυτα ικανοποιημένο. Προσωπικά, θα καθόμουν με ευχαρίστηση να ακούσω άλλη μία φορά όλο το σετ, οπότε ένα επερχόμενο live των Overpower αποτελεί αυτονόητη συναυλιακή πρόταση. Α, και να μην ξεχάσω, ο Πέτρος μου ζήτησε να μεταφέρω ότι οι Firewind είναι back on track και ετοιμάζουν πράγματα.

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

SETLIST

Long Day
Don't Look Back
New Day
Stand Strong
Fire On
On The Road
Frap's Time
Endless Sea
Through These Days
It's Up to You
Keros
She's Got The Look (διασκευή Roxette)
It Takes A Little Time
Alright, Ok!
Stand Up, Get Up
Midnight Angel (διασκευή Hellacopters)
The KKK Took My Baby Away (διασκευή Ramones)

  • SHARE
  • TWEET