OFF!, Corpses, Insect Radio @ An Club, 28/06/15

Ποιοί άλλοι θα ήταν πιο ικανοί να μας βγάλουν off... απ' τους ίδιους τους OFF!;

Από την Τόνια Πετροπούλου, 01/07/2015 @ 13:27
Αν έχεις την παραμικρή ιδέα από hardcore punk, καταλαβαίνεις το τι συνέβη όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η αυθεντική φωνή των Black Flag. Πόσο μάλλον όταν ανέλαβε, παρέα με το δυναμικό supergroup της, να σε απορροφήσει, έστω και για μία ώρα, απ' την κοινωνικοπολιτική αναστάτωση που επικρατεί. Προσπάθησε δηλαδή, καθώς τόσο το είδος, όσο και οι στίχοι των OFF! φάνταζαν πιο επίκαιροι από ποτέ.

Το δικό μας supergroup με τα υπερδραστήρια μέλη της εγχώριας σκηνής, Insect Radio, σήμανε την έναρξη του live, δίνοντάς μας μία γεύση απ' το επερχόμενο ντεμπούτο τους. Ο ήχος τους είναι μία πειραματική και άκρως επιτυχημένη μείξη hardcore punk και math rock, με κάποια metal-ικά περάσματα.

Insect Radio

Τα ωμά φωνητικά του Μπουλντή ανυψωνόντουσαν απ' τα σταθερά ντραμς του Χουλιαράκη, τη στιγμή που το αργό και μελωδικό μπάσο του Προβή συμπλήρωνε την γρήγορη και θυμωμένη κιθάρα του Κουντουρογιάννη. Παρ' όλα αυτά, το εκρηκτικό σύνολο που δημιούργησαν, θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο εκρηκτικό, αν δεν είχε σπάσει η χορδή της κιθάρας και εαν είχαν επιλέξει ορθότερα την ροή του setlist.

Insect Radio

Setlist: Insect Nation / A Fine Christian / The Law Of The Tooth And The Fang / Spectre Of The Broken / Justice Is Mine / Idle Tension / Parasites Thrive / Good Life / Retaliate With Fury / Steal A Coin From A Deadman's Eye.

Το χάσμα επιπέδου ανάμεσα στους προαναφερθέντες και τους Corpses ήταν φανερό. Όμως, το κοινό φάνηκε να ενστερνίζεται πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ευκολία τον γκαζωμένο και βατό σε mainstream μονοπάτια ήχο τους, μη διστάζοντας να εκδηλώσει τον ενθουσιασμό του. Οι φίλοι και η μασκότ της μπάντας δε, κατάφεραν να στήσουν το πιο αστείο και χορευτικό pit που έχω δει.

Corpses

Αν και live η μουσική τους ήταν καλοπαιγμένη, θεωρώ πως στην δυναμική τους και στις φωνητικές ικανότητες του μπροστάρη τους ταιριάζει περισσότερο το sludge metal παρά το punk, ενώ, οι ίδιοι έδειχναν να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στα Motorhead-ικά σημεία.

Corpses

Setlist: Intro / Man Of The Cloth / Drunk Victim / Blasphemy / Death To You All / Enemy Of This World / When Truth And Suicide Become One And The Same / No Way / Pure Hate / No Love / Greedy Motherfuckers / I Spit On Your Grave / We Want Your Blood / A Normal Day / Fuck Off And Die.

Μ' αυτά και μ' αυτά έφτασε η ώρα των OFF! και κανένας δεν ήταν, στην πραγματικότητα, όσο προετοιμασμένος ένιωθε για αυτό που θα συναντούσε. Μια μπάντα, δηλαδή, με τόσο ανεβασμένη αδρεναλίνη και τέτοια μουσική δεινότητα που προκάλεσε το πανδαιμόνιο, απ' το πρώτο κιόλας της τραγούδι.

Off!

Ο Keith Morris, με ενέργεια που αναλογεί στα μισά του χρόνια και γουρλωμένα μάτια καθ' όλη τη διάρκεια, αφηγήθηκε ιστορίες ανάμεσα στα κομμάτια που περιείχαν τον ήρωά του Henry Rollins, τους Corrosion Of Conformity και τις εμπειρίες του απ' την πρόσφατη περιοδεία τους με Bad Religion.

Off!

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την περιρρέουσα κατάσταση και να προτρέψει το κοινό να κάνει φίλους σ' αυτό το live και να μην ασκήσει βία. Συγκεκριμένα, ανέφερε «αν κάποιος θέλει να ασκήσει βία, ας ρίξει μια μπουνιά στους πολιτικούς και στους τραπεζίτες».

Off!

Και έτσι έγινε. Ο ενθουσιασμός του κοινού εκφράστηκε όσο πιο πολιτισμένα και με σεβασμό γινόταν κάτω απ' το παλαιάς κοπής punk των κομματιών τους. Με ένα εκτενές πέρασμα της σύντομης δισκογραφίας τους και ρίχνοντας το βάρος στο περσινό "Wasted Years", οι OFF! αν δεν είχαν καταφέρει ήδη με το άψογο δέσιμο, τα άρτια φωνητικά και τα συγχρονισμένα air- jumps τους στα διαστήματα να μας βγάλουν... off, το έκαναν με το encore-δυναμίτη τους.
SETLIST

Void You Out
I Don't Belong
I Got News For You
Crawl
Now I'm Pissed
Over Our Heads
Blast!
Poison City
King Kong Brigade
Legion Of Evil
Times Not On
Meet Your God
Borrow Your Bomb
Wiped Out
J.L. Pierce
Panic Attack
Mr. Useless
No Easy Escape
Hypnotized
Rat Trap
Wrong
Red White Black
Black Thoughts
Darkness
Upside Down

Encore:
Toxic Box
Learn To Obey
Full Of Shit
Fuck People

Φωτογραφίες: Chris Lemonis
  • SHARE
  • TWEET