Nightstalker, Universe217, Heritage @ Eightball Club, Θεσσαλονίκη, 29/09/12

Από τον Γιάννη Βόλκα, 05/10/2012 @ 14:03
Έξι μήνες πέρασαν από την τελευταία επίσκεψη των Nightstalker στην πόλη μας. Σύντομο το χρονικό διάστημα μεν, αδιάφορος ο χρόνος δε, αφού οι Αθηναίοι γερόλυκοι είχαν την καλύτερη δυνατή αφορμή για να βρεθούν για άλλη μια φορά στο Eightball Club. Το ολόφρεσκο "Dead Rock Commandos" ήταν έτοιμο να παρουσιαστεί για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού της Θεσσαλονίκης και το νέο υλικό σε συνάρτηση με την σταθερά ανοδική πορεία του συγκροτήματος στην πόλη μας από εισπρακτικής πλευράς μας προετοίμαζαν για μια βραδιά-κόλαση. Με έκπληξη όμως παρατηρήσαμε ορισμένα κενά ανάμεσα στον κόσμο σε χρονικά σημεία όπου τις προηγούμενες φορές το club ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Ακόμα και η δικαιολογία των συχνών επισκέψεων των Nightstalker στην πόλη μας δεν θα είχε βάση, αφού οι θετικές κριτικές είχαν δημιουργήσει μια ανυπομονησία για την live εκτέλεση του "Dead Rock Commandos". Το μόνο που περνά από το μυαλό μου είναι ότι ο κόσμος λόγω των υπάρχουσων οικονομικών δυσκολιών βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να διαλέξει ανάμεσα στους παλαίμαχους Αθηναίους και την πρώτη επίσκεψη (στη Θεσσαλονίκη) των Βρετανών Orange Goblin μια εβδομάδα αργότερα.

Heritage

Τη βραδιά άνοιξαν οι Heritage από την Άρτα οι οποίοι έχουν καταφέρει να χτίσουν βήμα-βήμα ένα αξιοπρεπές όνομα με τις δυναμικές και γεμάτες ζωντάνια εμφανίσεις τους. Το ίδιο συνέβη και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ενδιαφέρον heavy rock με αρκετά metal στοιχεία που μπορεί να μην περιέχει τίποτα διαφορετικό αλλά δεν κουράζει σε κανένα σημείο. Έξτρα πόντους κέρδισαν από τον frontman/τρελοκομείο Δήμο ο οποίος δείχνει πάντα ορεξάτος και αν είχαν λίγο καλύτερο ήχο θα μπορούσαν να προσελκύσουν ακόμα περισσότερο το κοινό. Το "Herencia On The Road" βρίσκεται εκεί έξω και σας περιμένει.

Universe217

Συνέχεια με τους Universe217, οι οποίοι για πολλούς δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις. Ένα από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής αλλά και ένα από τα πιο ελπιδοφόρα, συνεχίζει να κρατά low profile και να δείχνει την αξία του μονάχα μέσω της μουσικής του. Ήχος βαρύς αλλά και ψυχεδελικός, πολλά doom σημεία, αρκετός πειραματισμός και η πραγματικά (και χωρίς υπερβολή) απίστευτη φωνή της Τάνιας ως αποκορύφωμα ενός συγκροτήματος που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής. Αξιοσημείωτη η στιγμή που οι κλασικοί ενοχλητικοί αδιαφορούσαν θορυβώντας για ένα από τα πιο χαμηλών τόνων σημεία και βρέθηκαν αποστομωμένοι (όπως και όλοι μας ανεξαιρέτως) ακούγοντας την frontwoman των Universe να τραγουδά δυνατά και πεντακάθαρα ενώ έχει αφήσει το μικρόφωνο στην άκρη. Ένα από τα καλύτερα support που έχουμε παρακολουθήσει με τους Nightstalker. Λογικό αφού οι Universe217 είναι φτιαγμένοι πλέον μόνο για headline εμφανίσεις.

Nightstalker

Μ' αυτά και μ' αυτά και χωρίς πολλά λόγια, οι Nightstalker, χαλαροί και άνετοι όπως πάντα ανέβηκαν μέσα σε αποθέωση στην σκηνή του Eightball. Τι μπορούμε πλέον να πούμε που δεν έχει γραφτεί ήδη; Με πρόθεση δεν μελέτησα παλιότερα κείμενα διότι δεν έχει καμία σημασία αν επαναλάβουμε κάποια πράγματα. Το συναίσθημα είναι πάντα το ίδιο όταν παίζουν οι 'Stalker, η απόδοση επίσης, αν και αυτή τη φορά θα τολμήσω να πω ότι βρίσκονταν σε ακόμα μεγαλύτερη φόρμα, παρακινούμενοι ίσως από την όρεξη να παρουσιάσουν το καινούργιο τους υλικό.

Nightstalker

Τα τέσσερα πρώτα κομμάτια του "Dead Rock Commandos" ακούστηκαν με την σειρά ως αφετηρία με το ομώνυμο να βγαίνει κερδισμένο στις αντιδράσεις του κοινού χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι οπαδοί των Nightstalker έδειξαν σημάδια αδιαφορίας έστω και για ένα δευτερόλεπτο. Συνολικά ακούσαμε τα 8/10 του δίσκου με μοναδικές απουσίες τα "Children Of The Sun" και "The Boogieman Plan" τα οποία αν και καινούργια πραγματικά μας έλειψαν. Φυσικά εξίσου αποθεωτικές ήταν οι αντιδράσεις και στα παλιότερα κομμάτια ενώ αρχίζω να πιστεύω ότι μιάμιση ώρα είναι πλεον πολύ λίγη για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μας.

Nightstalker

Βρωμιά το "Back To Dirt", αξεπέραστο το "Use" (όπως και σχεδόν κάθε σύνθεση του δίσκου), απαραίτητη η δυάδα "All Around" και "Just A Burn". Το μόνο παράπονο που προέκυπτε μετά από τις συνεχόμενες εμφανίσεις των Nightstalker ήταν η έλλειψη του στοιχείου της έκπληξης. Το κενό ήρθε να καλύψει το "Never Know (Supersonic)", σύνθεση από το "The Ritual" EP που ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς. Κάπου εκεί, λίγο μετά την μέση της εμφάνισής τους, ο Αργύρης σταμάτησε τα σαρκαστικά σχόλια για την ανυπόφορη ζέστη, έβγαλε το t-shirt των Earthbound και συνέχισε το υπόλοιπο της βραδιάς θυμίζοντας ακόμα περισσότερο τους ψυχεδελικούς ήρωες των 70s.

Επειδή κάθε κείμενο-συναυλιοκριτική απαιτεί και το συμπέρασμα του, έχουμε να αναφέρουμε με μεγάλη μας χαρά ότι το καινούργιο υλικό των Αθηναίων είναι ακόμα πιο δυναμικό στις ζωντανές τους εμφανίσεις, τα κομμάτια ακούγονται σαν να τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια και οι Nightstalker δείχνουν έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο ή όπως λένε και οι ίδιοι... «Let's F*ck The World!».

Setlist:

NightstalkerGo Get Some
Soma
Dead Rock Commandos
One Million Broken Promises
Voodoo U Do
Iron
Superfreak
Line
Keystone
Rockaine
Back To Dirt
Enough Is Not Enough
Use
Never Know (Supersonic)
Freakland
All Around (Satanic Drugs From Outer Space)
Just A Burn
Baby God Is Dead
Trigger Happy
Give Me
The Underdog

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

  • SHARE
  • TWEET