Nightstalker, Universe217 @ Gagarin 205, 13/10/12

Από τον Φίλιππο Αλέκου, 16/10/2012 @ 13:28
Έχοντας σαν δεδομένο ότι οι Nightstalker αποτελούν εγγυημένη διασκέδαση και δύσκολα σε απογοητεύουν ζωντανά, ήταν σχεδόν μονόδρομος η παρουσία μου στο Gagarin το Σαββατόβραδο αυτό. Απ' την άλλη, το support act που επιλέχθηκε για να ανοίξει την βραδιά μόνο «διασκεδαστικό» δεν μπορείς να το πεις.

Οι Universe217 είναι πλέον ένα καταξιωμένο όνομα της ελληνικής σκηνής και χαίρουν της εκτίμησης του κοινού, αλλά το βαρύ, αργόσυρτο doom που παίζουν σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει με την μουσική των headliners, δημιουργώντας ένα αταίριαστο δίδυμο. Από τις δέκα που ανέβηκαν στην σκηνή και τρία τέταρτα περίπου μας βύθισαν μέσα στα βαλτώδη, μονολιθικά riff τους, με την φωνή της Τάνιας να ξεχωρίζει ως συνήθως και εισέπραξαν πολλάκις το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Nightstalker

Αν το χειροκρότημα ήταν μια φορά δυνατό για τους Universe, ο πραγματικά κακός χαμός έγινε με την εμφάνιση των Stalker στην σκηνή. Δεν είχε τύχει ποτέ να τους δω ζωντανά σε μεγάλη σκηνή, τύπου Gagarin, παρά μόνο στο πάντα ασφυκτικά γεμάτο An Club και ήθελα να δω αν κάπου εκεί πιάνει ταβάνι η ανταπόκριση του κόσμου. Ευτυχώς διαψεύστηκα και το stage της Λιοσίων γέμισε, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θεωρούνται τυχαία η κορυφαία Ελληνική stoner rock μπάντα.

Nightstalker

Με νέο δίσκο δυναμίτη στο ενεργητικό τους, νομίζω ότι οι περισσότεροι ήθελαν να δουν πως θα ακούγονται τα νέα τραγούδια ζωντανά και το εναρκτήριο "Go Get Some" έβαλε πολύ γρήγορα φωτιά στον κόσμο. Στo set list κυριάρχησε όπως ήταν αναμενόμενο το "Dead Rock Commandos" με το ομότιτλο hit-ακι να δίνει παλμό και να ξεσηκώνει το πλήθος. Φυσικά δεν έλειψαν και παλιότερα hit και μη του συγκροτήματος, το οποίο στα ενενήντα περίπου λεπτά που ήταν επί σκηνής φρόντισε να καλύψει όλη του την δισκογραφία.

Nightstalker

Τα "All Around", "Just A Burn", "Raw", "Freakland" δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, το ίδιο και το ποιο πρόσφατο "Baby, God Is Dead" που χρησιμοποιήθηκε στο encore της συναυλίας. To group με τόσα χρόνια εμπειρίας δεν θα μπορούσε να αποδώσει κάτι λιγότερο από άψογα, με πρωταγωνιστή όπως πάντα τον Argy. Ο frontman των Stalker πέρα από τρελή μορφή γενικά, έχει και εξαιρετική σκηνική παρουσία, ενέργεια και γεμάτος διάθεση για χαβαλέ και αστείες ατάκες.

Nightstalker

Κάτι αυτά του τα χαρακτηριστικά, κάτι η ανεβαστική μουσική τους, συγκλίνουν στην δημιουργία κλίματος και party διάθεσης και το περασμένο Σάββατο δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τον κόσμο εμφανώς να γουστάρει σε κάθε κομμάτι που μας χάριζε η μπάντα, είτε μιλάμε για τους groovy ρυθμούς του "Soma", το πιο αργό και doom "Use" ή το ψυχεδελικό "Voodoo U Do".

Nightstalker

Συνολικά μπορούμε να πούμε ότι οι Nightstalker φρόντισαν όσοι παραβρέθηκαν να έχουν ένα γεμάτο βράδυ, προσφέροντας τους ακόμα μία απολαυστική συναυλιακή εμπειρία που άξιζε και με το παραπάνω τα λεφτά της. Until next time...

NightstalkerSetlist:

Go Get Some
Soma
Dead Rock Commandos
One Million Broken Promises
Voodoo U Do
Iron
Enough Is Not Enough
Superfreak
Line
Back To Dirt
Keystone
Rockaine
Freakland
Use
Never Know (Supersonic)
All Around (Satanic Drugs From Outer Space)
Just A Burn
The Underdog
-----------
Baby, God Is Dead
Trigger Happy
-----------
Raw

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com

  • SHARE
  • TWEET