Nightstalker, Planet Of Zeus, Glowsun, Jaw Bones, Craang @ Principal Club Theater, 16/05/15

Nightstalker και Planet Of Zeus μαζί, τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κάποιος;

Από τον Γιάννη Βόλκα, 20/05/2015 @ 12:15
Δεύτερη μέρα του «We Are The Underdogs» με υπότιτλο «Very Heavy Sounds...or Sh*t». Μια μέρα αφιερωμένη στο λεγόμενο stoner rock και έμφαση στην ελληνική σκηνή η οποία βρίσκεται στα καλύτερά της. Το δεύτερο κύμα (πες και το μόδα) του ελληνικού stoner / heavy rock με ένα σωρό νέους οπαδούς να ανακαλύπτουν και να στηρίζουν τα εγχώρια συγκροτήματα εξίσου με τα μεγάλα ονόματα του εξωτερικού. Έτσι, κατά την έναρξη της βραδιάς, σε αντίθεση με την προηγούμενη μέρα, στον χώρο του Principal βρέθηκε μεγάλη μερίδα του κοινού από πολύ νωρίς με όρεξη να παρακολουθήσει «όλο το πακέτο».

Οι Craang από την Θεσσαλονίκη συμπληρώνουν ήδη μια πενταετία ύπαρξης και πέρσι έκαναν το πρώτο τους μεγάλο βήμα με το "To The Estimated Size Of The Universe" Λίγα λόγια, πολύ ψυχεδέλεια, έξυπνα riff.

Craang

Γενικά οι Craang παρουσιάζουν ένα πολύ ενδιαφέρον δείγμα psych / stoner rock και δείχνουν ότι έχουν την δυνατότητα να ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια. Ο κόσμος πάντως φρόντισε να πιάσει θέση στις πρώτες σειρές από νωρίς και να υποδεχτεί θερμά το ντόπιο τρίο.

Συνέχεια με τους Jaw Bones, για τους οποίους ήδη τα έχουμε πει πολλές φορές. Με αρκετά χρόνια στο «κουρμπέτι» και μεγάλη συναυλιακή εμπειρία, το να παίζουν σε ένα γεμάτο venue δεν δείχνει να τους τρομάζει. Αντίθετα ο Cobas έχει δείξει επανειλημμένα ότι γνωρίζει πώς να ξεσηκώσει το εκάστοτε κοινό, είτε όταν αποτελείται από 10 άτομα είτε από 1000.

Jaw Bones

Τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο συγκρότημα έδωσε ένα δυναμικό σόου. Μοντέρνος ήχος με βάση στο heavy rock και grunge επιρροές. Η βραδιά συνεχίζει να εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είχε φτάσει όμως η ώρα για τους Glowsun, την γαλλική παρεμβολή. Αν και δεν θεωρώ ότι οι Γάλλοι πρόσθεσαν το παραμικρό στην εμπορική επιτυχία της βραδιάς, είναι πάντα ευχάριστο να παρακολουθείς ένα αξιόλογο συγκρότημα, ειδικά όταν αυτό συμπεριλαμβάνεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον πακέτο. Έτσι οι Glowsun είχαν την ιδανική ευκαιρία να παρουσιάσουν το ψυχεδελικό σόου τους μπροστά σε ένα κοινό σαφέστατα μεγαλύτερο από αυτό που θα είχαν σε μια δική τους συναυλία.

Glowsun

Θεωρώ όμως ότι με την εμφάνισή τους οι Γάλλοι κέρδισαν πολλούς νέους οπαδούς αν και μεγάλη μερίδα του κοινού έδειξε ήδη οικείο με την μουσική τους. Βαριά riff, μπόλικη ψυχεδέλεια και αρκετές ανατολίτικες μελωδίες από τους συμπαθέστατους Γάλλους οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν στο απόλυτο την ευχάριστη και δυναμική ροή του προγράμματος. Προσωπικά θα χαρώ πολύ να τους παρακολουθήσω ξανά, σε μια δική τους μεμονωμένη εμφάνιση.

Setlist: Death's Face / Behind The Moon / Dragon Witch / Flower Of Mist / Lost Soul / Monkey Time / Arrow Of Time.

Μετά από τις πρόσφατες sold-out συναυλίες τόσο των Planet Of Zeus όσο και των Nightstalker, ήταν πλέον απαραίτητη η μεταφορά των εμφανίσεών τους σε μεγαλύτερο χώρο. Η κοινή εμφάνισή τους όμως αποτελούσε την ιδανική αφορμή για να μην απουσιάσει κανείς από την συγκεκριμένη βραδιά. Σεξ και βία στον πλανήτη... (μπλα μπλα, τα ξέρετε, μην τα ξαναλέμε.)

Οι Planet Of Zeus τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει τεράστια άλματα προόδου αν και εξαρχής, τόσο συναυλιακά όσο και δισκογραφικά, ήταν ένα πολύ αξιόλογο συγκρότημα. Αν αναρωτιέστε σε ποιά πρόοδο αναφέρομαι, σκεφτείτε ότι πριν πέντε χρόνια, όταν οι Planet άνοιγαν για τον τεράστιο Brant Bjork (ναι, αυτόν από τους Kyuss), στο Eightball βρίσκονταν με το ζόρι 20-30 άτομα. Σταματώ όμως την γκρίνια γιατί τα πράγματα είναι πλέον πολύ πιο ευχάριστα.

Planet Of Zeus

Με τον αέρα μεγάλης μπάντας και τα πάντα στο...11, οι Planet Of Zeus δεν είχαν πολύ δύσκολο ρόλο. Το κοινό ήταν ήδη έτοιμο και παραληρούσε στην παραμικρή νότα του συγκροτήματος που πραγματικά βρίσκεται σε τεράστια φόρμα. Με κομμάτια και από τους τρεις δίσκους τους, αλλά με αναμενόμενη βαρύτητα στη δυάδα "Macho Libre" / "Vigilante", οι Planet πρόσφεραν στο κοινό ακριβώς αυτό που ήθελε και περίμενε.

Planet Of Zeus

Μας ταξίδεψαν με το "The Beast Within", γκρέμισαν τα πάντα με τα "Vanity Suit" και "Leftovers", μας θύμισαν τα παλιά με τα "Woke Up Dead" και "Something's Wrong", ενώ δεν παρέλειψαν να δώσουν τα εύσημα στους γερόλυκους Nightstalker ως τεράστια επιρροή τους. Αυτός ο συνδυασμός ταπεινής συμπεριφοράς με rock star εμφανίσεις on stage κάνει τα συγκροτήματα μεγάλα και οι Planet Of Zeus είναι πλέον ένα από τα πιο αξιόλογα του χώρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Setlist: Macho Libre / A Girl Named Greed / The Great Dandolos / Sky High Heels / Something's Wrong / No Tomorrow / Woke Up Dead (William H. Bonney) / Leftovers / The Beast Within / Vigilante / Vanity Suit.

Μετά από επανειλημμένες εμφανίσεις στο Eightball, ήρθε επιτέλους η στιγμή να ζήσουμε την εμπειρία «Nightstalker live» σε έναν κατά πολύ μεγαλύτερο χώρο. Με το συγκρότημα να περνά τα τελευταία χρόνια δεύτερη εφηβεία, όλα έδειχναν ότι θα παρακολουθούσαμε ακόμα μια μεγαλειώδη εμφάνιση.

Nightstalker

Ο Αργύρης, ο Ανδρέας, ο Τόλης και ο Ντίνος δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους σε οποιοδήποτε venue αλλά αυτή την φορά ο ήχος τους πρόδωσε, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα μετά το set των Planet Of Zeus. Ήρθε όμως το ζευγάρι "Spit" / "What Your Name Is" για να σβήσει οποιοδήποτε σημάδι γκρίνιας από τους παλιότερους οπαδούς. Οι 'Stalker αδιαφορούν για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους και γι' αυτό δεν θα σταματήσουν ποτέ να μας εκπλήσσουν. Χρειάστηκαν όμως μερικά πιο πρόσφατα κομμάτια ώστε το κοινό να ξεσηκωθεί καθολικά, συμπεριφορά που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της βραδιάς. Μια νέα γενιά fans κατακλύζει πλέον τις εμφανίσεις των Nightstalker και άλλη μια βρίσκεται προ των πυλών. Οπαδοί στους οποίους τόσο το συγκεκριμένο συγκρότημα όσο και ολόκληρη η ελληνική σκηνή οφείλει να επενδύσει ώστε να κερδίσει την δική της επιτυχία και διάρκεια στον χρόνο.

Nightstalker

Φυσικά για τους Nightstalker η διάρκεια υπάρχει εδώ και μερικές δεκαετίες, αλλά οι γερόλυκοι δείχνουν ορεξάτοι όσο ποτέ. Οι επιτυχίες τους αυξάνονται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου κάνοντας το setlist να μοιάζει ολοένα και μικρότερο. Παρ' όλα αυτά, ανατριχιάσαμε για άλλη μια φορά με το "This Is U", κάναμε άλλη μια ιστορική αναδρομή με το "Never Know (Supersonic)", συνεχίσαμε να ελπίζουμε μέχρι τελευταία στιγμή μήπως και ακούσουμε το "Raw" στην πόλη μας αλλά αρκεστήκαμε για άλλη μια φορά στο "Trigger Happy". H δυάδα "Dead Rock Commandos" / "Children Of The Sun" ήρθε να κλείσει με ιδανικό τρόπο τόσο την εμφάνιση των Nightstalker όσο και όλη την βραδιά.

Η δεύτερη μέρα του «We Are The Underdogs» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δείχνοντας ίσως την κατεύθυνση που θα χρειαστεί να λάβει το συγκεκριμένο festival. Όπως και να 'χει, βραδιές όπως η συγκεκριμένη δείχνουν την άνθιση της ελληνική σκηνής αλλά και την υποστήριξη από το αντίστοιχο κοινό.

Υ.Γ.: Για την ιστορία, αν και δυστυχώς δεν καταφέραμε να παραβρεθούμε, να αναφερθεί ότι την τρίτη μέρα του festival την σκηνή μοιράστηκαν οι Vibrators, The Last Drive, Dark Rags, Roundlights και Sister Mammoth.
SETLIST

Go Get Some
One Million Broken Promises
Superfreak
Spit
What Your Name Is
All Around (Satanic Drugs From Outer Space)
Just A Burn
Voodoo U Do
Line
Soma
This Is U
Never Know (Supersonic)
Baby, God Is Dead
Trigger Happy
Dead Rock Commandos
Children Of The Sun

Κείμενο / φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας
  • SHARE
  • TWEET