Night Beats, Acid Baby Jesus @ Six D.O.G.S., 07/12/12

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 10/12/2012 @ 14:22
Μια ακόμα garage νύχτα στην Αθήνα. Η καλύτερη garage ελληνική μπάντα και μια πολλά υποσχόμενη αμερικανική, ανέβασαν, ως όφειλαν, το κέφι με τις ψυχεδελικές μελωδίες τους.

Acid Baby Jesus

Οι Acid Baby Jesus, για άλλη μια φορά με έπεισαν και κατάφεραν να με αφήσουν με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη. Προφανώς και δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από αυτούς για το ξεκίνημα της βραδιάς. Αυτή τη φορά πέντε επί σκηνής, με νέο drummer πίσω από τα τύμπανα και τον παλιό στην φαρφίσα! Η διασκευή στο "Summer's Over" των Hell Shovel με εντυπωσίασε και η μεταδοτικότητα του ρυθμού προς το κοινό κρατούσε γερά για αρκετή ώρα με τα "Android Robot" , "Tomboy", "Fingerpainting" και "Mesmerized" καθώς και το "Ezra" από το "Voyager 8" να κάνουν την διαφορά.

Acid Baby Jesus

Αμφιβάλλω αν τελικά έπρεπε να ανοίξουν την συναυλία ή να την κλείσουν. Όπως και να 'χει οι μελωδίες τους είναι πανέμορφες και το θορυβώδες garage τους γεμίζει τους πάντες. Χωρίς η ηλικία τους να προδίδει κάτι τέτοιο, η εμπειρία τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα μιας και μετράνε δεκάδες ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό τους καθιστά εγγύηση για την σκηνή του neo-garage και neo-psych η οποία ανθίζει στην χωρά μας τα τελευταία χρόνια και σαν αποτέλεσμα  έχουμε την τύχη να βλέπουμε ποικιλία παρόμοιων συγκροτημάτων, αρκετά συχνά. Έκλεισαν με μια πειραγμένη εκτέλεση του "I'm A Baby" και αποθεώθηκαν από τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο και ανέβασαν την θερμοκρασία και τον ιδρώτα ψηλά.

Σκυτάλη πήραν οι Night Beats οι οποίοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον Νίκο, drummer των ABJ (οι οποίοι νωρίτερα του είχαν τραγουδήσει το χρόνια πολλά επί σκηνής) και ξεκίνησαν δυνατά. Το τρίο από το Seattle έδειξε απλόχερα την ωμότητα που το χαρακτηρίζει και μετέδωσε την χαρά που φαίνεται ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Τι φάτσες κουβαλάνε!

Night Beats

Ο κόσμος ξεκίνησε το ταρακούνημα από το πρώτο δευτερόλεπτο και δεν σταμάτησε να χορεύει ποτέ, καθως η ένταση συνεχώς αυξανόταν. Προσπερνάω τις ποζεριές του drummer και εμμένω στην ευδιάκριτη συνοχή της μπάντας και την καλά δουλεμένη παρουσίαση των κομματιών τους. Η διάρκεια του set θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, αλλά πως να γίνει αυτό αφού καλά καλά η μπάντα δεν έχει πάνω από 15-20 κομμάτια (μικρής κατά βάση διάρκειας) στο ρεπερτόριό της. Από αυτά ιδιαίτερη αποδοχή γνώρισαν τα "Puppet On A String", "Dial 666", "The Other Side" και "Shadows In The Night", χωρίς βέβαια κάποιος να σταματάει να χορεύει και να διασκεδάζει στα  "Τhey Came In Through The Window", "War Games", " High Noon Blues", "Η-Bomb" και "Ain't Α Ghost".

Night Beats

Η βραδιά έκλεισε τέλεια με μέλη και από τα δυο συγκροτήματα να τραγουδούν επί σκηνής το "I'm Not A Young Man Anymore" των The Velvet Underground και όλοι, μα όλοι, αποχώρησαν ικανοποιημένοι. Οι garage βραδιές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τελευταία, όπως προανέφερα, και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σπεύσετε άμεσα στην επομένη.

Κείμενο / φωτογραφίες: Θεοδόσης Γενιτσαρίδης

  • SHARE
  • TWEET