Night Knight, Moa Bones @ An Club, 28/05/15

Οι «ιππότες της νύχτας» σήκωσαν τον πήχη τρομερά υψηλά για ένα μουσικό project που μόλις ξεκίνησε, υποσχόμενοι μόνο ευοίωνο και δημιουργικό μέλλον

Από την Τόνια Πετροπούλου, 01/06/2015 @ 11:29
Το γεμάτο Αn είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εξαιρετικούς καλλιτέχνες, σε μία συμπαρουσίαση δίσκων, να χρωματίζουν με ελληνική χροιά το folk και τα blues, έχοντας ως αποστολή να τα συστήσουν στο μικρότερο ηλικιακά κοινό και να τα εδραιώσουν στα εγχώρια ακούσματα.

Βέβαια, όταν αυτό συμβαίνει σ' ένα τρομερά οικείο και παρεΐστικο περιβάλλον, αναπόφευκτα, σου γεννά απορίες. Άραγε το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κοινού αποτελούταν από συνάδελφους μουσικούς δείχνει τον υγιή ανταγωνισμό ή ότι δεν έχουμε κοινό που να στηρίζει την indie σκηνή;

Ο Moa Bones -για τους φίλους Μήτσος- παρουσιάστηκε όπως αρχίζουν όλα τα παραμύθια ("Once Upon A Time") και ανέλαβε, με μοναδικό όπλο την κιθάρα του, να ζεστάνει το κλίμα και τις καρδιές μας με καθαρό και πηγαίο folk. Κρατώντας κλειστά τα μάτια, σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της υψηλού επιπέδου ερμηνείας του, έβγαλε την ψυχή του στις βιωματικές ιστορίες του καινούργιου δίσκου του, "Spun".

Moa Bones

Η χροιά του εκδηλώθηκε στο ραδιοφωνικό hit "Take It All Away", του οποίου η εισαγωγή έγινε στα ελληνικά, και στο πανέμορφο "Fist Of Love" του ντεμπούτου του. Με performer-ίστικα τρικ «ξύπνησε» το κοινό ("Wake Up") και αφού απήγγειλε ένα ποίημα για την άνοιξη, προσπάθησε να αντιστρέψει, με αμφίβολο αποτέλεσμα, την φάση των μπουζουκιών πετώντας εκείνος λουλούδια στο κοινό.

Setlist: Once Upon A Time / Old Days / Take It All Away / Fist Of Love / Hey / The Journey / Ava Adore (διασκευή The Smashing Pumpkins) / Long For A Change / Wake Up.

Στις 23:20 βγήκε η μπάντα που θα συνεχίσει να λέει αλήθειες (sic). Μια μπάντα που είναι blues και δεν το ξέρει ακόμα ή μάλλον αρνείται να το παραδεχτεί. Το ντεμπούτο των Night Knight, "God Is A Motherfucker", είναι ένα soft / classic rock άλμπουμ που ενέχει blues πινελιές. Ζωντανά, όμως, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και η ζυγαριά έγειρε προς το μέρος των blues, πράγμα που έκανε πολύ πιο ενδιαφέρον το άκουσμά του δίσκου.

Night Knight

Παρ' όλο που, όπως αποκάλυψε ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, έχει να πιάσει κιθάρα δέκα χρόνια, ο ίδιος ακουγόταν πολύ πιο σίγουρος παίζοντάς την, παρά στα  χρέη των φωνητικών. Με εξαίρεση τα "God Is A Motherfucker" και "Nadia", στα οποία η εσωτερική ενέργεια που διοχέτευσε έκανε τις εκτελέσεις άκρως δυναμικές και στα "Hang Me Out To Dry" και "Story Of A Fool" συναισθηματικές, η τονικότητά του κρίθηκε ασταθής και τα δεύτερα φωνητικά αποτυχημένα. Το αν είναι κάτι μόνιμο ή οφειλόταν στην εμφανή συγκίνηση και στην απολύτως κατανοητή συναισθηματική φόρτισή του ήταν δυσδιάκριτο και θα το αποκαλύψει ο χρόνος.

Η απαλή και «στοιχειωτική» κιθάρα του Μηνά Λιάκου συμπλήρωνε τον ηλεκτρικό και ανατριχιαστικό ήχο της κιθάρας του Γιαννακόπουλου, τη στιγμή που το ατμοσφαιρικό μπάσο του Στέλιου Προβή «έδενε» άψογα με τα βαριά και αλάνθαστα drums του Μανόλη Γιαννίκιου. Οι Ιππότες δημιούργησαν ένα ορχηστρικά άψογο αποτέλεσμα που σήκωσε τον πήχη τρομερά υψηλά για ένα μουσικό project που μόλις ξεκίνησε, υποσχόμενοι μόνο ευοίωνο και δημιουργικό μέλλον.

Night Knight & Moa Bones

Το encore που ακολούθησε, περιείχε την σύμπραξη του Moa Bones με τους Night Knight και αποτέλεσε το καλύτερο σημείο της βραδιάς, καθώς ο ένας κάλυπτε τις αδυναμίες του άλλου, σε μία ηχητική απόπειρα που δεν άφησε κανέναν απογοητευμένο. Η διασκευή του "The Chain" των Fleetwood Mac αποδόθηκε άρτια και επιτυχημένα, επιβάλλοντας στο κοινό να sing-along και να παρατείνει το ενθουσιώδες χειροκρότημά του.

Το εγχείρημα των Ιπποτών προμηνύει μία σημαντική και ελπιδοφόρα καλλιτεχνική έκφραση, χάρη στα «κότσια» και το ταλέντο των συντελεστών του. Τελικά, όμως, υπάρχει underground indie σκηνή ή απλά τους βλέπουν οι φίλοι και οι συγγενείς τους;
SETLIST

Born Again
Turn Back Blues
Us
Between My Legs
Crystal Rivers
The Story Of A Fool
God Is A Motherfucker
Hand Me Out To Dry
Turn Back Time
Nadia
Set It On Fire

Encore:
The Journey (Moa Bones)
The Chain (διασκευή Fleetwood Mac)

Ευχαριστούμε τον Evan Maragkoudaki για την παραχώρηση των φωτογραφιών του.

evanmaragkoudakis.com
  • SHARE
  • TWEET