Μπάμπης Παπαδόπουλος @ Θέατρο Πόρτα, 20/01/15

Μέσα στον Πόνο είν' η Χαρά (και τούμπαλιν) σε επίσημη πρώτη

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 28/01/2015 @ 11:09
Για να δώσουμε τον υπότιτλο ολοκληρωμένο, οφείλουμε να παραθέσουμε ολόκληρο το γνωστό δίστιχο του Δερμιτζογιάννη, ήτοι «Μέσα στον Πόνο είν' η Χαρά, Μέσ' στη Χαρά είν' ο Πόνος»· έτσι επέλεξε να ονομάσει και το νέο του δισκογραφικό παιδί ο αγαπημένος κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο οποίος και μας το παρουσίασε με μεγάλη χαρά, σε μια βραδιά όπου οι μουσικοί του Ακούστικ Σετ «έδωσαν Πόνο»! Η παρουσίαση του καινούριου δίσκου εντάχθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχήματος στις Τρίτες Παράλληλες του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, που φέτος, κάτω από την «μουσική» καλλιτεχνική διεύθυνση του Κορνήλιου Σελαμσή, έχει να μας προτείνει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα συναυλιών κάθε Τρίτη.

Πολλοί φίλοι, συνεργάτες και συνάδελφοι από την ελληνική σκηνή (είδαμε και τον Γιάννη Χαρούλη), αλλά και εμείς, οι πιστοί ακόλουθοι της μοναχικής πορείας του πάλαι ποτέ κιθαρίστα των Τρυπών στο κόσμο της αρμονίας, βρεθήκαμε όλοι από νωρίς στο φουαγιέ του θεάτρου της Μεσογείων αυτήν την Τρίτη για να υποδεχτούμε τον τρίτο προσωπικό δίσκο του Μπάμπη και να απολαύσουμε ακόμη μία φορά τις εξαιρετικές διασκευές "Απ' τη Σπηλιά Του Δράκου" και κάποιες "Σκηνές Από Ένα Ταξίδι". Και ο Μπάμπης δεν μας χάλασε το χατίρι.

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό εν είδει προλόγου από τον ίδιο τον Σελαμσή, οι μουσικοί βγήκαν στην σκηνή τελικά δέκα λεπτά πριν τις δέκα και ο Μπάμπης, αφού μας ευχαρίστησε και είπε δυο λόγια για το άλμπουμ, έδωσε αμέσως τον λόγο στις μουσικές. Στο χορταστικό setlist χώρεσε όλο το νέο υλικό, που αποτελείται από έντεκα οργανικές συνθέσεις του Παπαδόπουλου, αλλά και πολλά απ’τα «πειραγμένα» ρεμπέτικα ("Ο Σινάχης", "Αλγέρι" κ.ά.) και τους αυτοσχεδιασμούς του. Με την προσθήκη του τσέλο στα δύο βιολιά, το κοντραμπάσο, το jazzy μπουζούκι του Βλαχομήτρου και -φυσικά- την κιθάρα, το σετ εγχόρδων των Ακούστικ Σετ ολοκληρώθηκε και ως αποδομημένη, θεατράλε κλασική ορχήστρα, μας χάρισε -και πάλι- μια εξαιρετική ακουστική εμπειρία μέσα σε μια οικεία, φιλική ατμόσφαιρα, με τους μουσικούς να πειράζουν ο ένας τον άλλον επί σκηνής και να διασκεδάζουν κι αυτοί μαζί μας.

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Τα βιολιά των Μιχάλη Βρέττα και Φώτη Σιώτα, συνεργαζόμενα εξαιρετικά, όπως πάντα, μας μετέφεραν από το ένα ηχοτοπίο στο άλλο με αξιοζήλευτη ευκολία και εύρος εκφραστικών δυνατοτήτων, ξετυλίγοντας έναν μακρύ κατάλογο επιρροών. Όλη η εμφάνιση διήρκεσε μέχρι τις 23:30, οπότε και ο Διονύσης Μακρής, μετά από πολύλεπτη πάλη με το κοντραμπάσο και το βύσμα του, αναδείχθηκε νικητής και έβγαλε νοκ-άουτ το όργανο, το οποίο αναγνώρισε την ήττα του και αποσύρθηκε εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων με σπασμένο καβαλάρη! Το περιστατικό είναι ενδεικτικό γενικά της έντασης του παιξίματος του Σετ και χαρακτηριστικό ειδικά της έντασης της συγκεκριμένης βραδιάς. Μιας και ο ηλεκτρισμός δεν είναι το παν στις κιθαριστικές μουσικές, σας προτείνω την επόμενη φορά να μην τους χάσετε.

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Καλή επιτυχία Κε Μπάμπη Παπαδόπουλε, εις το επανειδείν!

Οι Ακούστικ Σετ είναι:
Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι)
Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο)
Μιχάλης Βρέττας (βιολί)
Φώτης Σιώτας (βιολί/βιόλα)
  • SHARE
  • TWEET