Moon Duo, Melt Mountain @ An Club, 11/09/14

Το βαθύ ψυχεδελικό rock των Moon Duo είναι πλασμένο για να παίζεται ζωντανά και αυτό ακριβώς επαναδιαπιστώσαμε σε ένα γεμάτο An Club

Από τον Μάνο Πατεράκη, 15/09/2014 @ 13:07
Ελάχιστος καιρός πέρασε από την τελευταία φορά που είδαμε ζωντανά τον Eric 'Ripley' Johnson. Μας είχε επισκεφτεί τον περασμένο Ιούνιο με την πρωταρχική του μπάντα, τους Wooden Shjips, για ένα εξαιρετικό live μέσα στον πανικό του Plissken Festival. Στα πλαίσια των Moon Duo, έχουμε να θυμόμαστε το εκρηκτικό προ διετίας sold-out, γεγονός που προοιώνιζε την επιστροφή τους, όπερ και εγένετο. Όπως μας ενημέρωσε η Catch The Soap, η συναυλία ήταν παρά τριάντα εισιτήρια ...φίσκα και όλα ήταν έτοιμα για να απολαύσουμε τους Moon Duo, οι οποίοι στην πορεία μας προέκυψαν Moon Trio και καθόλου -μα καθόλου- δεν μας χάλασε.

Τη συναυλία άνοιξαν οι Melt Mountain, εγχώρια μπάντα της Inner Ear με δύο κυκλοφορίες στο δισάκι τους αλλά κανένα full-length μέχρι στιγμής. Το στυλ τους είναι δύσκολο να προσδιοριστεί... Προσωπικά θα το κατέτασσα στα ιδιόρρυθμα και ατμοσφαιρικά ηχοκύματα που μας προσέφερε το alternative rock των '90s, με αρκετές πειραματικές προσθήκες να κάνουν περιοδικά την εμφάνισή τους.

Melt Mountain

Δεν τα ήξερα τα παιδιά, αλλά να τους πω ένα μπράβο για το πραγματικά ενδιαφέρον υλικό που μας παρουσίασαν και αναμένουμε ένα πιο ολοκληρωμένο δείγμα από το στούντιο. Επί σκηνής θα μπορούσαν ίσως να «λυθούν» περισσότερο, αλλά αυτό είναι κάτι που έρχεται με την εμπειρία, είτε το θες είτε όχι, οπότε όλα ok.

Έπειτα, ήρθε η ώρα για το βαθύ, μονολιθικό ψυχεδελικό rock των Moon Duo του Eric 'Ripley' Johnson, το οποίο άλλοτε ανέβαζε και άλλοτε κατέβαζε ταχύτητες, μα πάντοτε παρέμενε υπό μία χίπικη έννοια άκρως χορευτικό.

Moon Duo

Τα synth που ταλαιπωρούσε όμορφα η επιβλητική Sane Yamada έδιναν kraut rock χαρακτήρα στο όλο αποτέλεσμα και -σε συνδυασμό με τα άκρως ταιριαστά εκθαμβωτικά visuals- το έκανε να αμφιρρέπει μεταξύ ταξιδιάρικου space rock και αγνού, σκονισμένου garage. Σε μια φάση, προς έκπληξη του κοινού, όταν ηρέμησαν τα ανηλεή fuzz-αρίσματα στην κιθάρα του Johnson και βγήκαν τέρμα μπροστά τα πλήκτρα, άγγιξαν τα όρια της trance!

Moon Duo

Όπως είπαμε και στον πρόλογο, οι Moon Duo είναι πια τρίο χάρη στην προσθήκη του βιονικού Καναδού drummer John Jeffrey. Ο Jeffrey διόλου υστερούσε στην προσέλκυση βλεμμάτων προς το μέρος του και χάρη στο απίστευτο drumming του κατάφερε αβίαστα να γίνει ισότιμη κορυφή του τριγώνου. Μάλιστα, έπαιζε για μεγάλο διάστημα με το ένα χέρι -καθότι με το άλλο κρατούσε μαράκες- και όμως κατάφερνε να κάνει εξαιρετικά γυρίσματα και να παραμένει «μηχανάκι» στους γρήγορους ρυθμούς.

Moon Duo

Το setlist στηρίχθηκε στη φετινή τους live κυκλοφορία από την Ravenna της Ιταλίας και κορυφώθηκε σε στιγμές όπως τα "I Been Gone", "In The Sun" και "Mazes". Η εμφάνισή τους διήρκησε μία ώρα και ένα τέταρτο -σε τέτοιες μουσικές δεν επιζητάς και περισσότερο- και συνολικά διαπιστώσαμε το εκ των προτέρων γνωστό: η μουσική τους στο σανίδι ανεβαίνει επίπεδα. Εις το επανιδείν.
SETLIST

Sleepwalkers
Catch As Catch Can
Circles
I Been Gone
Free Action
In The Sun
Motorcycle, I Love You
Mazes
Goners

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com
  • SHARE
  • TWEET