Mono Metal Open Air Festival 2016: Devil Made Me Do it, Heritage, Sober On Tuxedos, Beyond Perception κ.α @ Dry Rock, 13/08/16

Μπύρες, εξοχή και «Καταυλακιώτικο» headbanging

Από τον Γιώργο Φιλιππάτο, 22/08/2016 @ 14:54

Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, ο Αντώνης Βλάχος (Three Fold Pain) μας άνοιξε το «σπίτι» του μαζί με την παρέα του και εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το Αυγουστιάκο πάρτυ. Πώς να λείψεις άλλωστε, όταν μερικά από τα ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής metal σκηνής δίνουν το «παρών» κάθε χρόνο εκεί. Το κτήμα "Dry Rock" (aka Ξηρολιθιά), ο τόπος διεξαγωγής του φεστιβάλ, προσδίδει ένα καλοκαιρινό και συνάμα «σουρεάλ» φεστιβαλικό κλίμα, περιστοιχισμένο με λεμονιές και ελαιόδεντρα, σήμα κατατεθέν της αγροτικής αυτής περιοχής. Η οργάνωση για άλλη μια φορά άψογη, με το πρόγραμμα, παρόλη τη μικρή καθυστέρηση στην αρχή, να τηρείται στο έπακρο.

Η ώρα είχε πλησιάσει 20:30, ο ήλιος είχε αρχίσει να πέφτει όταν το πόδι τους στη σκηνή πάτησαν οι Serenity Broken. «Ορθόδοξο» metal με crystal clear φωνητικά. Αρκετά καλή παρουσία με τον εξαιρετικό ήχο σύμμαχό τους, ό,τι πρέπει για ζέσταμα στο ξεκίνημα της βραδιάς.

Serenity Broken

Το «περνάμε καλά» κλίμα των Serenity Broken ήρθαν να σπάσουν οι Αγρινιώτες Hypnotic Nausea. Αργόσυρτο post stoner, με αρκετά έντονο το ηλεκτρονικό στοιχείο στη μουσική τους, στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων εκπροσωπώντας ένα όχι και τόσο διαδεδομένο για τα εγχώρια δεδομένα είδος. Σίγουρα μια μπάντα που θα θέλαμε να ξαναπαρακολουθήσουμε στο μέλλον.

Hypnotic Nausea

Από τους εσωστρεφείς Hypnotic Nausea και με την αλλαγή των συγκροτημάτων να γίνεται με Βλάσση Μπονάτσου «φύγε εσύ έλα εσυ ρυθμούς», περάσαμε στη φάση των Αθηναίων heavy rockers Beyond Perception. Φωνητικά σχολής Ανσέλμο με τσαμπουκαλεμένο attitude, μπύρα κολλημένη επέκταση του αριστερού χεριού και τα πρώτα pits σχηματίζονται μπροστά από τη σκηνή. Με το τέταρτο άλμπουμ να κυκλοφορεί προσεχώς, μας σύστησαν τραγούδια οδοστρωτήρες όπως το "Leaf Of Vertigo" όπου ξεσήκωσαν το κοινό, ενώ ευχάριστη έκπληξη  αποτέλεσε η διασκευή του "Born Of A Broken Man" των Rage Against the Machine.

Beyond Perception

Οι Sober On Tuxedos με τον Southern Rock ήχο τους, πραγματοποίησαν μια σύντομη αλλά ταυτόχρονα πολύ δυναμική εμφάνιση. Το προγραμμά τους ξεκίνησαν με δικά τους κομμάτια, παίζοντας το εξαιρετικό "Outcome" στη συνέχεια και μετα από μια τίμια δήλωση του Στέλιου Μαγαλιού, έπαιξαν cover κομμάτια εγχώριων και μη συγκροτημάτων. Πολύ καλές εκτελέσεις στα "Vanity Suit"/Planet Of Zeus αλλά και στο "Ace Of Spades"/MotorHead.

Sober On Tuxedos

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι Αρτινοί Heritage. Σαν μπάντα τους είχα παρακολουθήσει στο "Αν" τον περασμένο Δεκέμβριο, support στους Nightstalker και ομολογώ ότι δεν με είχαν ενθουσιάσει ιδιαίτερα. Heavy rock ομολογουμένως αρκετά τεχνικό, αλλά με την αίσθηση να στερείται έμπνευσης μερικές φορές. Με έναν αεικίνητο frontman και εξαιρετικό ήχο, κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της εμφάνισής τους.

Heritage

Είχε έρθει η ώρα για την πιο «φρέσκια» μπάντα της βραδιάς έχοντας έναν χρόνο σχεδόν ενεργοί. Ο Νίκωνας Τζίφας (Furor) και η παρέα του ανέβηκαν στη σκηνή λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Με περίσσια όρεξη παρουσίασαν αρκετά κομμάτια από την επερχόμενη δουλειά τους αφήνωντας πολύ θετικές εντυπώσεις. Με κυρίαρχο το Nu metal στοιχείο στις συνθέσεις τους και με μπόλικα breakdowns, ήταν άκρως απολαυστικοί. Οι Devil Made Me Do It ηχογραφούν αυτήν την περίοδο το πρώτο τους άλμπουμ "Her Majesty's Pleasure", που αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Devil Made Me Do It

Αξίζει να αναφέρουμε την guest εμφάνιση στο τέλος της βραδιάς από το Αιγιώτικο συγκρότημα 3η Εποχή. Παρά τις σπάνιες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια, έπαιξε μπροστά σε «γνώριμο κοινό» και έτυχε θερμής ανταπόκρισης. Από ό,τι πληροφορηθήκαμε, παρά τις δυσκολίες, καθώς κάποια μέλη βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις, τα παιδιά δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό και δεν αποκλείεται να δούμε μια καινούργια δισκογραφική δουλειά από αυτούς στο μέλλον.

3η Εποχή

  • SHARE
  • TWEET