Maraveyas Ilegal @ Fuzz Club, 03/03/12

Από τον Λουκιανό Κοροβέση, 06/03/2012 @ 10:44
«Εδώ δεν είναι Άμστερνταμ, δεν είναι Βερολίνο», αναφώνησε ο Κωστής Μαραβέγιας ανοίγοντας το πρόγραμμα, αλλά και τον νέο του δίσκο, "Λόλα", σε ένα κατάμεστο Fuzz, Σάββατο βράδυ, για να μας θυμίσει πως μπορεί η κατήφεια να μας έχει σαρώσει κάμποσο, αλλά αν υπάρχει κάποια καλή διάθεση κρυμμένη στον καθένα, μια συναυλία-πανηγύρι μπορεί να λειτουργήσει ως ενισχυτής. Τρίτος δίσκος για τον Μαραβέγια, λοιπόν, και να η επίσημη πρώτη του σε συναυλία και εμείς ήμασταν εκεί για να συμμετέχουμε στο πάρτυ του και να πάρουμε και μια πρώτη γεύση από τα κάλλη της «Λόλας» (με τελικό «ς» όπως είπε και ο ίδιος ο τραγουδοποιός).

Maraveyas Ilegal

Είναι όμορφο αυτό που κάνει ο Μαραβέγιας, καθώς δεν αφήνεται να παρασυρθεί από την γενικευμένη κατάθλιψη που μας έχει βαρέσει ως χώρα τελευταία, αλλά προσπάθησε (και κατάφερε) να μεταφέρει το Balkan Cabaret που έχει στο μυαλό του και στις μουσικές του, στη σκηνή του Fuzz, ωθώντας το γυναικοκρατούμενο κοινό σε συνεχιζόμενο τραγούδι και αρκετό χορό. Ο ίδιος, θαρρείς μια περσόνα του πραγματικού Κωστή (χωρίς να τον ξέρω προσωπικά, φαίνεται κάπως πιο εσωτερικός και συνεσταλμένος) βγαίνει στην σκηνή λίγο μετά τις εννέα και μισή, με γυαλί ηλίου και καλοκαιρινό πουκάμισο, και κατευθείαν νιώθεις πως η πατούσα σου είναι γυμνή και πατάς στην άμμο ενός ελληνικού νησιού. Πώς και να μην νιώσεις έτσι άλλωστε, όταν σε καλωσορίζει στην Ελλάδα ("Welcome To Greece"), αλλά και σε αποχαιρετά από την καλοκαιρινή σου αυταπάτη με το καινούριο του "Καλοκαίρι Που Έφυγε".

Maraveyas Ilegal

Φυσικά, η νέα του κοπέλα, η "Λόλα", έχει γίνει ήδη επίσημη αγαπημένη και hit, ενώ ο ίδιος θα αναρωτηθεί μαζί με το κοινό για το πού μπορεί  να βρει μια που να «της μοιάζει», ενώ έχει ψάξει παντού. Το set προχωρά, είναι όμορφα ζυγοσταθμισμένο ανάμεσα στα πιο ανεβαστικά και τα πιο προσωπικά του κομμάτια, και μετά από τρεις δίσκους και πέντε χρόνια παρουσίας στα ελληνικά δρώμενα, ναι, πλέον μπορούμε να γράψουμε πως ο Μαραβέγιας έχει το δικό του κοινό, ένα κοινό που και ήξερε τα τραγούδια και τα τραγούδησε στίχο-στίχο, ακόμα και κάποια από τα καινούρια που είχαν μόλις κυκλοφορήσει στο youtube την προηγούμενη μέρα. Στα του νέου δίσκου, σε μια πρώτη γεύση μπορούμε να πούμε πως σαν σύνολο είναι ίσως πιο «δυτικός/καμπαρέ» από τις προηγούμενες δουλειές του, αλλά αν κάνετε λίγη υπομονή θα τα διαβάσετε αναλυτικά τις επόμενες μέρες στο Rocking.gr. Πάντως από την "Λόλα" και την συναυλία σαφώς ξεχωρίζει το "Little Sister", στο οποίο συμπράττει με την αιθέρια φωνή (αλλά και παρουσία) της Nalyssa Green, σε μια από τις αξιομνημόνευτες στιγμές της βραδιάς.

Maraveyas Ilegal

Φυσικά ο Μαραβέγιας δεν ήταν μόνος στην σκηνή. Η μπάντα του, εκτός από δεμένη και καλοκαρδισμένη, υπήρξε αρκούντως κεφάτη και ανεβαστική, τόσο από άποψη εκτέλεσης όσο και από άποψη παρουσίας, καθώς «δεν θέλουμε θλιμμένους στην γιορτή μας» όπως τραγουδούσαν κάποτε οι Τρύπες και το αυτό συνέβη: άλλη μια συναυλία του Μαραβέγια υπήρξε μια τρελή γιορτή, όπου το συναίσθημα έδεσε με την ζωντάνια και ο τραγουδοποιός έβαλε και έβγαλε το σύνηθες μειδίαμά του όσες φορές χρειάστηκε, για να υποστηρίξει εκφραστικά τους στίχους που γράφει, βγαλμένους από μια ουσιαστική και απλή καθημερινότητα.

Maraveyas Ilegal

Παράλληλα, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι έπαιξε τρεις ώρες (!), τιμώντας τόσο το σύνολο της δισκογραφίας του όσο και το κοινό του. Για το νέο κομμάτι, "Στην Καταιγίδα", ανέβασε από το κοινό ένα άτομο που έπαιξε φυσαρμόνικα, αλλά και τον φίλο του, Γιάννη, από τους Ska Bangies και έχοντας όλο το Fuzz στις δεύτερες φωνές, το απέδωσε με την επιβλητικότητα και το ειδικό βάρος που έχει και η πρωτότυπη ηχογράφηση, ενώ στην "Λόλα" που ακούσαμε δύο φορές, οι παρευρισκόμενοι γονάτισαν μαζί με τον Κωστή, που «πέφτει χαμηλά με την Λόλα» για να χοροπηδήσουν στο ρεφρέν και να δώσουν στη συναυλία άλλη μια χαρούμενη στιγμή. Φυσικά δεν έλειψε και η γνωστή διασκευή του "Φίλα Με Ακόμα", που βρήκε όλα τα ζευγάρια του Fuzz να φιλιούνται, σε μια στιγμή έντονης αγάπης και... μελιού.

Maraveyas Ilegal

Το Σάββατο το βράδυ πρωτογνωριστήκαμε με την Λόλα, μια νέα περιπέτεια που όπως φαίνεται θα μας συνοδεύει όλο το φετινό καλοκαίρι. Για άλλη μια φορά ο Κωστής Μαραβέγιας έδειξε πως αξίζει τον οβολό του κάθε φίλου του, γιατί κατάφερε να φέρει το καλοκαίρι στο Fuzz, Μάρτη μήνα, εν μέσω πανελλήνιας κατάθλιψης. Ε, και αυτό δεν είναι λίγο.

Maraveyas IlegalSetlist:

1. Diktator Des Marktes
2. Ζαρντινιέρα
3. Welcome to Greece
4. Saraghina
5. To Kαλοκαίρι Έφυγε
6. Λόλα
7. Άσε Με Να Μπω
8. Πού Να Βρω Μια Να Σου Μοιάζει
9. Rue Madamme
10. Gypsy Power
11. Όργιο Στο Υπόγειο
12. Δεν Νιώθω Τίποτα
13. Στο Σύνταγμα
14. Κάτω Από Τον Πάτο
15. Going Αway
16. Πάρε Χρώμα
17. Cladestino
18. Εθισμός
19. Little Sister ft. Nalyssa Green
20. Δε Ζητάω Πολλά
21. Στο Καλό
22. Στο Δρόμο
23. Τσαλαπατώ
24. Λίγο Πριν Φύγω
25. Κυριακή Εκδρομή
26. Δύο Γυναίκες
27. Δεν Με Πείθεις
-----------------------------
28. El Tango Del Rio Antirrio
29. Στην Καταιγίδα
30. Τρελό Από Χαρά
-----------------------------
31. Αρκεί Να Είμαστε Μαζί
32. Φίλα Με Ακόμα
33. Κυριακή Εκδρομή
34. Λόλα

Υ.Γ.: Πολλά ευχαριστώ στη φίλη Σοφία.
  • SHARE
  • TWEET